Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- aposal
- 12
Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Καληνύχτα σε όλο τον δοκιμαζόμενο κόσμο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 451 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
- Επικοινωνία:
Καληνύχτα αδέρφια μου! 

«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Καλό κι ευλογημένο βράδυ Κυριακής των Δ' Νηστειῶν - Ιωάννου της Κλίμακος και προπάντων εν Χριστώ!!!!! Είθε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να λύσει τα προβλήματα όλων μας, να μας δίνει δύναμη, να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες μας, να μας αξιώνει να Τον υπηρετούμε, να μας συγχωρεί και να μας ελεεί!!!!! Καλή εβδομάδα για αύριο επίσης!
ΥΠΑΓΕ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!!!!!
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ!!!!!
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ!!!!!
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ, ΣΩΣΩΝ ΗΜΑΣ!!!!!!
ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΡΕΣΒΕΥΣΑΤΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ!!!!!!
ΥΠΑΓΕ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!!!!!
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΣΟΥ!!!!!
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ!!!!!
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ, ΣΩΣΩΝ ΗΜΑΣ!!!!!!
ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΡΕΣΒΕΥΣΑΤΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ!!!!!!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Καλό βράδυ σε όλους αδελφοί μου! Κωνσταντίνε καλως ήρθες ξανά στις συζητήσεις μας!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- aposal
- 12
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλα τα μέλη του φόρουμ και σε όλο τον δοκιμαζόμενο κόσμο απανταχού του πλανήτη, από το ανοιξιάτικο Μεταξουργείο!
Σήμερα 19/3/2018 εορτάζουν:
1. Άγιοι Χρύσανθος και Δαρεία
2. Άγιοι Κλαύδιος ο Τριβούνος, Ιλαρία η σύζυγος του και τα παιδιά τους Ιάσων και Μαύρος
3. Άγιος Παγχάριος
4. Άγιοι Διόδωρος ο πρεσβύτερος και Μαριανός ο διάκονος
5. Άγιος Δημήτριος ο Τορναράς
6. Οσία Μαρία η πριγκίπισσα
7. Όσιος Ιννοκέντιος ο Θαυματουργός
8. Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Τρυφερής, εν Σμόλενσκ Ρωσίας
Την ευλογία τους να έχουμε!
Σήμερα είναι η 29η ημέρα της νηστείας του Πάσχα (29/48). Πώς περνάει ο καιρός! Τρέχει πιο γρήγορα, ή εμένα μου φαίνεται;
Λοιπόν έχουμε διανύσει ήδη το 60,42% της απόστασης που μας χωρίζει από την Ανάσταση του Θεανθρώπου και απομένει το 39,58%.
Καλή δύναμη για το υπόλοιπο!
Σήμερα 19/3/2018 εορτάζουν:
1. Άγιοι Χρύσανθος και Δαρεία
2. Άγιοι Κλαύδιος ο Τριβούνος, Ιλαρία η σύζυγος του και τα παιδιά τους Ιάσων και Μαύρος
3. Άγιος Παγχάριος
4. Άγιοι Διόδωρος ο πρεσβύτερος και Μαριανός ο διάκονος
5. Άγιος Δημήτριος ο Τορναράς
6. Οσία Μαρία η πριγκίπισσα
7. Όσιος Ιννοκέντιος ο Θαυματουργός
8. Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Τρυφερής, εν Σμόλενσκ Ρωσίας
Την ευλογία τους να έχουμε!
Σήμερα είναι η 29η ημέρα της νηστείας του Πάσχα (29/48). Πώς περνάει ο καιρός! Τρέχει πιο γρήγορα, ή εμένα μου φαίνεται;
Λοιπόν έχουμε διανύσει ήδη το 60,42% της απόστασης που μας χωρίζει από την Ανάσταση του Θεανθρώπου και απομένει το 39,58%.
Καλή δύναμη για το υπόλοιπο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Μάνος
- 7
Καλημέρα σε όλους και καλή συνέχεια στον αγώνα μας!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Στο προαύλιο δεν μπορείς να κουνηθείς από την πολυκοσμία αλλά μέσα στην εκκλησία πάντα υπάρχουν άδεια καθίσματα.aposal έγραψε:Αδελφέ για κάθε έναν που αποχωρεί είναι και ένας, ή έστω μισός, που παραμένει. Τι σχέση έχουν οι άθεοι (ΑΝ είναι άθεοι και όχι Θεομάχοι, γιατί τέτοιοι νομίζω ότι είναι). Ας κοιτάξουν αυτοί τη δική τους καμπούρα. Ας κάτσουν στο Ιερό Ναό να δούνε πόσοι θα παρακολουθήσουν την Αναστάσιμη Θεά Λειτουργία και ΚΥΡΙΩΣ πόσοι από αυτούς θα κοινωνήσουν.Πέτρος έγραψε:Απόστολε μπερδεύεις την αυστηρότητα με το αγωνιστικό πνεύμα. Εντάξει αυτοί που δεν μπορούν. Αυτοί όμως που μπορούν να καθήσουν; Δεν νομίζω ότι όλες αυτές οι ορδές των χριστιανών που αποχωρούν στο και πέντε έχουν κάποιο πρόβλημα να μείνουν. Τέτοια βλέπουν οι άθεοι και μας κοροϊδεύουν με το δίκιο τους.
Ποιος είπε ότι οι πιστοί είμαστε σωστοί;
Ποιος είπε ότι είμαστε όλοι αγωνιστές; Και πώς αποδεικνύεται ο σωστός αγωνιστής; Επειδή θα νηστέψει 48 μέρες; Επειδή θα μείνει στην Αναστάσιμη Λειτουργία; Ή μήπως επειδή θα αντιμετωπίσει ένα σωρό αντιξοότητες με αγάπη Κυρίου; Το τελευταίο όμως εμείς που είμαστε απ' έξω δεν το γνωρίζουμε. Μόνον ο Κύριος.
Αλλά δεν κρίνουμε κανέναν. Μόνο την δικιά μας καμπούρα.
Το να μείνω στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ενώ μπορώ ή να νηστέψω ενώ μπορώ δεν είναι αγώνας;
Δεν είναι αυτό μία ελάχιστη θυσία για τον Κύριο; Δεν προσπαθώ;
Και το αντίθετο το να μη μείνω στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ενώ μπορώ ή το να μη νηστέψω ενώ μπορώ δεν είναι καταφρόνηση του Κυρίου;
Σωστοί αγωνιστές δεν είμαστε βέβαια, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε.
Συμφωνώ ότι μόνο ο Κύριος γνωρίζει ποιος είναι στην πραγματικότητα αγωνιστής.
Όσο για τους άθεους, δεν υπάρχουν τέτοιοι, παρά μόνον όταν αποδειχθεί η μη "ύπαρξη" του Θεού.
ΥΓ: Έχω φύγει για μαγειρίτσα στις και πέντε πολύ περισσότερες φορές απ' ότι έχω μείνει στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
- aposal
- 12
Σαφώς και είναι αγώνας το να μείνεις. Δεν είναι βέβαια ο μόνος. Κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας κάνουμε αγώνα:
Στον συνάδελφο που θα μας την φέρει πισώπλατα,
στον "φίλο" ή τον συγγενή που μας θυμάται μόνο για να μας ζητήσει κάτι,
στον άγνωστο συμπολίτη που θα προσπαθήσει πονηρά να μας πάρει τη σειρά και να μας "ρίξει"
στην ίδια μας την οικογένεια που θα μας πάει κόντρα.
Στην μη πραγματοποίηση του θελήματός μας που δεν μπορούμε να το αντέξουμε.
Δεν μπορούμε να είμαστε σωστοί σε όλα. Ή τουλάχιστον δεν μπορούμε οι περισσότεροι. Θαυμάζω όσους το κάνουν. Από την άλλη σε τέτοιες στιγμές που δείχνω λίγος, θέλω κάποιον να μου συμπαρασταθεί και όχι να μου την πει για το ελάττωμά μου.
Στον συνάδελφο που θα μας την φέρει πισώπλατα,
στον "φίλο" ή τον συγγενή που μας θυμάται μόνο για να μας ζητήσει κάτι,
στον άγνωστο συμπολίτη που θα προσπαθήσει πονηρά να μας πάρει τη σειρά και να μας "ρίξει"
στην ίδια μας την οικογένεια που θα μας πάει κόντρα.
Στην μη πραγματοποίηση του θελήματός μας που δεν μπορούμε να το αντέξουμε.
Δεν μπορούμε να είμαστε σωστοί σε όλα. Ή τουλάχιστον δεν μπορούμε οι περισσότεροι. Θαυμάζω όσους το κάνουν. Από την άλλη σε τέτοιες στιγμές που δείχνω λίγος, θέλω κάποιον να μου συμπαρασταθεί και όχι να μου την πει για το ελάττωμά μου.
- Μάνος
- 7
Συμπαράσταση, αλλά και παρακίνηση για βελτίωση με όμορφο τρόπο, όχι χάιδεμα του ελλατώματος!