Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Αναζήτηση Γέροντα (Δίψα για Χριστό)

Ειδήσεις, Περιγραφές, Φωτογραφίες, Εμπειρίες προσκυνητών, Επισκέψεις, Βίοι Αγίων Γερόντων

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
ioanna26
6

Re: Αναζήτηση Γέροντα (Δίψα για Χριστό)

Δημοσίευση από ioanna26 »

Μάνος έγραψε:Ιωάννα δυστυχώς σκέφτεσαι κοσμικά. Όλες οι συμφορές στον κόσμο ηχούν στον πρώτο κατακλυσμό: την πτώση του ανθρώπου!!! Ο Θεός δεν ευθύνεται για αυτές και ούτε κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Ο Κύριος στρέφει αυτές τις συμφορές ως προς όφελος των ανθρώπων για να μετανοήσουν! Όλοι έχουν προβλήματα διαφορετικού είδους δεν είμαστε κάποιοι οι εκλεκτοί που δεν δοκιμαζόμαστε και κάποιοι οι "άτυχοι" που δοκιμάζονται!
υπαρζουν ανθεωποι που δεν δοκιμαζονται αγαπητε. και ξερω τι θα μ πεις εκεινοι δεν θα πανε στο παραδεισο κ ανδ ν εζουν κανει κατι κακο γτ να μην πανε επδ δν υπεφεραν; κ υπαρζουν κ αλλοι π εζουν προβληματα πολυ μικρα σε σχεση με τα παιδια που χανουν τους γονεις τους στον πολεμο που χανυν οτι αγαπανε που λιμοκτονουν κ ο καλος θεουλης που φροντιζει γ αυτα απλα τα αφηνειννα λιμοκτονησιυν μεζρι να πεθανουν με αργο και βασανιστικο τροπο. εσυ θα αντεχες μια τετοια μοιρα; εναν τετοιο θεο; δεν ημουν απιστη ομως αυτες ειναι οι αποριες μου.εμεις καλα την εχουμε ακομα και εγω δοξα το θεο υπαρχουν ομως ανθρωποι που δεν μπορουν αν το πουν αυτο. κ ο θεος που αγαπαει τον ανθρωπο γιατι αφηνει τον διαβολο να πειραζει τα παιδια του; κ δν μιλαω γ απλα πειραγματα μερικοι ειναι ψυχασθενεις κ ξεσπανε πανω σε αλλους τους βασανιζουν τους σκοτωνουν κ ισως κ αυτοι να υποφερουν μεσα τους να μην μπορουν αν διοεθωθουν να μην το επελεξαν να γεννηθουν ψυχοπαθεις τσπ επδ αυτα ειναι ψιλα γραμματα κ ειδικα σε ενα τετοιο φορουμ δν πρεπει να λεγονται σταματαω. αυτα ειχα να πω
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7
Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές

Δημοσίευση από Μάνος »

Το θέμα είναι ότι δεν ενδιαφέρει το Θεό να περάσεις καλά στην επίγεια ζωή αλλά να μετέχεις με τον Θεάνθρωπο στην αιώνια ζωή. Όσοι έχουν προβλήματα είναι ευλογημένοι και πρέπει να τα αξιοποιούν για τη μετάνοια και ο Θεός γνωρίζει τι περνάνε. Όσο μεγαλύτερα τα προβλήματα τόσο μεγαλύτερος ο ουράνιος μισθός! Αν δεν είχαμε κανένα πρόβλημα θα ξεχνούσαμε τον Θεό, αφού θα καλοπερνάγαμε. Ο Κύριος είπε (μετάφραση): 'Ελάτε σε μένα όλοι που σηκώνετε βάρος και εγώ θα σας ξεκουράσω'. Τι σημαίνει αυτό; Όχι ότι θα γίνεις αυτόματα καλά! Αλλά θα σε περηγορεί ο Κύριος με την Θεία Εξομολόγηση που ακολουθείται από την Θεία Μετάληψη και μέσω της ειλικρινούς μετανοίας θα μπορείς να μετέχεις στην αιώνια ζωή που ο άνθρωπος θα βρεθεί στην προπτωτική του κατάσταση όπου δεν υπήρχαν αρρώστιες κλπ.
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Άβαταρ μέλους
ioanna26
6

Μάνος έγραψε:Το θέμα είναι ότι δεν ενδιαφέρει το Θεό να περάσεις καλά στην επίγεια ζωή αλλά να μετέχεις με τον Θεάνθρωπο στην αιώνια ζωή. Όσοι έχουν προβλήματα είναι ευλογημένοι και πρέπει να τα αξιοποιούν για τη μετάνοια και ο Θεός γνωρίζει τι περνάνε. Όσο μεγαλύτερα τα προβλήματα τόσο μεγαλύτερος ο ουράνιος μισθός! Αν δεν είχαμε κανένα πρόβλημα θα ξεχνούσαμε τον Θεό, αφού θα καλοπερνάγαμε. Ο Κύριος είπε (μετάφραση): 'Ελάτε σε μένα όλοι που σηκώνετε βάρος και εγώ θα σας ξεκουράσω'. Τι σημαίνει αυτό; Όχι ότι θα γίνεις αυτόματα καλά! Αλλά θα σε περηγορεί ο Κύριος με την Θεία Εξομολόγηση που ακολουθείται από την Θεία Μετάληψη και μέσω της ειλικρινούς μετανοίας θα μπορείς να μετέχεις στην αιώνια ζωή που ο άνθρωπος θα βρεθεί στην προπτωτική του κατάσταση όπου δεν υπήρχαν αρρώστιες κλπ.
μερικοι ανθρωποι και κοινωνουν κ εξομολογουντια κ ολα κ μετα τους δινει ο θεος καρκινο θα το θελατε αυτο; κ να πεθανει υποφεροντας απο πονους. επισης μερικοι πανε στην εκκλησια γτ νομιζει οτι ο θεος θα τους εχει καλα. αλλα ο θεος το αντιεθτο λεει οτι μας δινει αρρωστιες αλλα αυτο δν το κανει σ ολους τουςβκαλους χριστιανους αρα δν ισζυει τπτ απο αυτα κ απλα ειναι αποκυηματα της φαντασιας των χριστιανων
Άβαταρ μέλους
ioanna26
6

απλα οταν υποφερουν οι χριστιανοι δεν μπορουσαν αν το εξηγησουν κ ετσι ειπαν οτι το κανει γτ μετα θα πανε στον παραδεισο.
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

Εγώ πάλι γνωρίζω την περίπτωση του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου που έβλεπε τον κόσμο να υποφέρει και έλεγε αυτά.
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7

Δημοσίευση από Μάνος »

Πόσο δύσκολο σου είναι να καταλάβεις, ότι ο Θεός διαπαιδαγωγεί τα παιδιά Του με τις αρρώστιες και δεν τα καταριέται; Ο Θεός δεν θυμώνει, δεν έχει τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Θα μου πεις ο Λόγος δεν είναι πλέον ένσαρκος; Ναι, αλλά τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Επίσης αν διαβάσεις το Κατά Ιωάννην Άγιο Ευαγγέλιο θα δεις ότι ο Θεός αγάπησε τόσο πολύ τον κόσμο που απέστειλε τον μονογενή Του Υιό στον κόσμο όχι για να τον καταδικάσει, άλλα ώστε ο κόσμος να σωθεί διά Αυτού.
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Ο παραπάνω τρόπος έκφρασης θεωρώ ότι ξεφεύγει από την Ορθόδοξη πίστη και εν τέλει δεν ξέρω κατά πόσο αυτή υφίσταται. Μήπως λοιπόν η αναζήτηση ενός Ορθόδοξου γέροντα δεν είναι για να βοηθήσει στην προσέγγιση του Θεού, αλλά στην παροχή μόνο ψυχολογικής βοήθειας; Είθε ο Κύριος να σάς φωτίσει για το καλύτερο.
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7

Δημοσίευση από Μάνος »

Δυστυχώς λανθασμένη πίστη οδηγεί σε αίρεση πιστεύοντας σε πράγματα που δεν ισχύουν.
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Η πλάνες περί του "άκαρδου Θεού" είναι έργα του Σατανά και όσοι κάνουν το λάθος να σκέφτονται κατ' αυτό τον τρόπο τόν υπηρετούν ακούσια. Θέλοντας να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ζήσει στα 16 μου χρόνια καταστάσεις σαν κι αυτές που μάς περιγράφει η Ιωάννα, οπότε προσωπική άποψη δεν μπορώ να έχω. Συμμερίζομαι όμως τους Λόγους των φορέων του Αγίου Πνεύματος, των Πατέρων της Εκκλησίας μας. Ας διαβάσουμε μερικούς Βίους Αγίων και θα δούμε ότι κι αυτοί που τώρα είναι κοντά Του πέρασαν τα ίδια και χειρότερα.
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 364 φορές

Δημοσίευση από Νίκος »

ioanna26 έγραψε:γιατι καποιοι να υποφερουν και καποιοι να μην υποφερουν κ να πηγαινουν στον παραδεισο. δεν ειναινολο αυτο καπως; εγω γνωριζω πολυ πιστους ανθρωπους και καλους που δν εζουν υποφερει ποτε. κ αλλους εξισου καλους που υποφερουν γιατι να γινεται αυτο; υπαρζει λογικη; γιατι να περιμενεινκαποιος να πεθανει για να σωθει;
Ιωάννα μου, αν μπορούσαμε να καταλάβουμε τη δικαιοσύνη του Θεού, θα είμασταν κι εμείς Θεοί. Το κακό δεν υπάρχει στον κόσμο, γιατί το έβαλε ο Θεός. Ο άνθρωπος το έφερε με τα λάθη του. Δεν πληρώνουμε όλοι τα λάθη μας, επίσης κάποιοι πληρώνουμε λάθη άλλων. Όμως ο Θεός, αν επιτρέπει μια δοκιμασία, έχει το σχέδιο Του. Πρέπει να Του έχουμε εμπιστοσύνη και να απλώσουμε το χέρι να δεχτούμε τη στήριξή Του στη δοκιμασία μας. Εκείνος πάντα είναι δίπλα μας για να βοηθήσει.

Λες, ότι υποφέρεις, και σε πιστεύω. Όμως έχεις τα μάτια σου, τα αυτιά σου, μπορείς να μιλάς, να μυρίζεις, να νιώθεις με την αφή, μπορείς να περπατάς και να πηγαίνεις όπου θες, έχεις το μυαλό σου στη θέση του και μπορείς να καταλάβεις, να θυμηθείς, να συνδυάσεις, ακόμη και να σπουδάσεις.

Σου λείπει η ηρεμία και η χαρά.

Εντάξει. Δόξασε το Θεό για όσα σου δίνει, που είναι πολύ περισσότερα απ' ότι έχουν άλλοι άνθρωποι, και παρακάλεσε Τον να σε βοηθήσει στα προβλήματά σου, όταν και όπως Εκείνος ξέρει.

Όταν το κάνεις αυτό, θα βρεις πολύ πιο εύκολα ηρεμία και βοήθεια.

Όσο κλείνεσαι σ' αυτά που δεν έχεις, τόσο δε χαίρεσαι αυτά που έχεις.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Άγιο Όρος - Mount Athos”