Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Καληνύχτα
Κάμψε τα γόνατά σου, στέναξε, παρακάλεσε τον Κύριο να σου δείξη ευσπλαχνία˙ περισσότερο συγκινείται κατά την διάρκεια των νυκτερινών προσευχών, όταν τον καιρό της αναπαύσεως εσύ τον κάνεις καιρό θρήνων.
Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Κάμψε τα γόνατά σου, στέναξε, παρακάλεσε τον Κύριο να σου δείξη ευσπλαχνία˙ περισσότερο συγκινείται κατά την διάρκεια των νυκτερινών προσευχών, όταν τον καιρό της αναπαύσεως εσύ τον κάνεις καιρό θρήνων.
Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

- aposal
- 12
Έφτασε η Παρασκευή, η πιο βαρετή ημέρα της εβδομάδας, η ημέρα που σε ρίχνει ψυχολογικά. Πώς θα σηκωθώ αύριο το πρωί να τρέξω ασθμαίνοντας να προλάβω το λεωφορείο και μετά το μετρό για να μην αργήσω στη δουλειά όταν αύριο είναι Σάββατο; Πώς θα αντέξω αύριο άλλη μια μεγάλη δοκιμασία (να τεμπελιάσω λίγη ώρα παραπάνω στο κρεββάτι);
Και φυσικά θα χάσω τον ωραίο ρυθμό που έχω καθ’ όλη την εργάσιμη εβδομάδα, θα παρασυρθώ από την αρρωστημένη βαριεστημάρα που θα με κατακλύσει και θα ψυχοπλακωθώ όταν θα πλησιάζει η Δευτέρα.
Κι αυτή η βαριεστημάρα δεν περιορίζεται μόνο στο σωματικό (και βιολογικό) κομμάτι, αλλά έχει επιπτώσεις και στο νοητικό, το ψυχικό και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ στο πνευματικό κομμάτι του εαυτού μου.
Με λίγα λόγια για να μην κουράζω:
Καλημέρα από το υπέροχο Μεταξουργείο και καλό ΣΚ να περάσουμε!
Ο καιρός είναι συννεφιασμένος, υγρός και κάπου – κάπου ρίχνει και καμιά σταγόνα λασποψιχάλας. Ό,τι πρέπει δηλαδή.
Σήμερα 18/5/2018, η Εκκλησία μας τιμά:
1. Άγιοι Πέτρος, Διονύσιος, Ανδρέας, Παύλος, Χριστίνα, Ηράκλειος, Παυλίνος και Βενέδιμος οι Μάρτυρες
2. Αγίες Τεκούσα, Αλεξανδρία, Κλαυδία, Φαεινή, Ευφρασία, Ματρώνα, Ιουλία και Θεοδότη οι Παρθενομάρτυρες από την Άγκυρα της Γαλατίας και Θεόδοτος ο Μάρτυρας
3. Άγιος Στέφανος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
4. Άγιος Ιουλιανός ο Μάρτυρας
5. Άγιος Θεόδωρος ο Ιερομάρτυρας Πάπας Ρώμης
6. Οσία Αναστασώ η εν τοις Λευκαδίου
7. Όσιος Μαρτινιανός ο εν τοις Αρεοβίνθου
8. Αγία Γαλακτία
9. Άγιοι Μάρτυρες, κληρικοί και λαϊκοί, οι αναιρεθέντες υπό τον αυτοκράτορα Ουάλη
10. Άγιοι Δαβίδ και Ταριχάνι οι Μάρτυρες
11. Άγιος Θεόδοτος ο Μάρτυρας
12. Άγιος Ποταμών ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Ηρακλείας
13. Όσιος Μακάριος ο Ιεραπόστολος
14. Άγιος Βενάντιος ο Μάρτυρας
15. Άγιος Φήλικας ο Ιερομάρτυρας
16. Άγιος Διόσκορος ο Μάρτυρας
Την ευλογία τους να έχουμε!
Σήμερα είναι ημέρα νηστείας, αλλά επιτρέπονται το λάδι και ο οίνος
Και φυσικά θα χάσω τον ωραίο ρυθμό που έχω καθ’ όλη την εργάσιμη εβδομάδα, θα παρασυρθώ από την αρρωστημένη βαριεστημάρα που θα με κατακλύσει και θα ψυχοπλακωθώ όταν θα πλησιάζει η Δευτέρα.
Κι αυτή η βαριεστημάρα δεν περιορίζεται μόνο στο σωματικό (και βιολογικό) κομμάτι, αλλά έχει επιπτώσεις και στο νοητικό, το ψυχικό και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ στο πνευματικό κομμάτι του εαυτού μου.
Με λίγα λόγια για να μην κουράζω:
Καλημέρα από το υπέροχο Μεταξουργείο και καλό ΣΚ να περάσουμε!
Ο καιρός είναι συννεφιασμένος, υγρός και κάπου – κάπου ρίχνει και καμιά σταγόνα λασποψιχάλας. Ό,τι πρέπει δηλαδή.
Σήμερα 18/5/2018, η Εκκλησία μας τιμά:
1. Άγιοι Πέτρος, Διονύσιος, Ανδρέας, Παύλος, Χριστίνα, Ηράκλειος, Παυλίνος και Βενέδιμος οι Μάρτυρες
2. Αγίες Τεκούσα, Αλεξανδρία, Κλαυδία, Φαεινή, Ευφρασία, Ματρώνα, Ιουλία και Θεοδότη οι Παρθενομάρτυρες από την Άγκυρα της Γαλατίας και Θεόδοτος ο Μάρτυρας
3. Άγιος Στέφανος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
4. Άγιος Ιουλιανός ο Μάρτυρας
5. Άγιος Θεόδωρος ο Ιερομάρτυρας Πάπας Ρώμης
6. Οσία Αναστασώ η εν τοις Λευκαδίου
7. Όσιος Μαρτινιανός ο εν τοις Αρεοβίνθου
8. Αγία Γαλακτία
9. Άγιοι Μάρτυρες, κληρικοί και λαϊκοί, οι αναιρεθέντες υπό τον αυτοκράτορα Ουάλη
10. Άγιοι Δαβίδ και Ταριχάνι οι Μάρτυρες
11. Άγιος Θεόδοτος ο Μάρτυρας
12. Άγιος Ποταμών ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Ηρακλείας
13. Όσιος Μακάριος ο Ιεραπόστολος
14. Άγιος Βενάντιος ο Μάρτυρας
15. Άγιος Φήλικας ο Ιερομάρτυρας
16. Άγιος Διόσκορος ο Μάρτυρας
Την ευλογία τους να έχουμε!
Σήμερα είναι ημέρα νηστείας, αλλά επιτρέπονται το λάδι και ο οίνος
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Καλημέρα από την συννεφιασμένη και "άνυδρη" Νέα Μάκρη! Η διακοπή του νερού έκανε το θαύμα της και τελικά κάτσαμε στο σχολείο μονάχα την πρώτη ώρα μέχρι που ο αξιότιμος λυκειάρχης μας ήρθε και είπε τα "κακά μαντάτα"! Κάτι ή σημερινή διακοπή, κάτι ο Άγιος Κωνσταντίνος (ο πολιούχος μας) την Δευτέρα, θα το περάσουμε και αυτό το τετραημεράκι! 

«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
- Επικοινωνία:
Καλή σας μέρα παιδιά!
Αποστόλη μου, κατ' αρχάς ένα μεγάλο αμήν για την ευχή σου!
Αναστάση μου, υπομονή, η Τρίτη είναι κοντά οπότε θα επιστρέψεις δυνατός στο αγαπημένο σου σχολείο

Αποστόλη μου, κατ' αρχάς ένα μεγάλο αμήν για την ευχή σου!
Αναστάση μου, υπομονή, η Τρίτη είναι κοντά οπότε θα επιστρέψεις δυνατός στο αγαπημένο σου σχολείο

«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Α, μπα μην το λέτε!
Θα έχω και χρόνο να διαβάσω και για το lower αύριο αλλά και για τις εξετάσεις που όλο και πλησιάζουν! 

«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Καλημέρα σε όλους!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Καλύτερα να είχαμε σχολείο!
Αυτή η διακοπή έχει "κλωνίσει" τα νεύρα της γιαγιάς μου! 

- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Και μεις είχαμε θέμα εδώ κάτω!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- nickzark
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές
Καλημέρα..αφου το θέλουν πολλοί εύχομαι σύντομα το σχολείο να ανοίξει και να μην κλείσει..χαχαχα πλακα κανω
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »