Ευχαριστούμε εξαιρετικέ και αγαπητέ κύριε Αναστάσιε! Καλό μεσημέρι Τετάρτης σε όλους τους αδελφούς και καλή όρεξη! Φάτε τα γεμιστά σας (ή τα νηστίσιμά σας τέλος πάντων) άφοβα!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Καληνύχτα με μια θερμή - το κατά δύναμιν - προσευχούλα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Καλημέρα!
Φθάσαμε αισίως στην Πέμπτη, μία μέρα δηλαδή μετά την Τετάρτη και μία πριν την Παρασκευή. Πολύ περίεργος είναι ο κόσμος τελικά...
Σήμερα, 5 Ιουλίου 2018, εορτάζουν:
1. Όσιος Αθανάσιος ο εν Άθω και οι συν αυτώ έξι μαθητές του
2. Όσιος Λαμπαδός
3. Άγιος Κυπριανός ο νέος οσιομάρτυρας
4. Άγιος Στέφανος Μητροπολίτης Ρηγίου της Καλαβρίας
5. Ανάμνηση των εγκαινίων του Ναού του Αγίου Στεφάνου Μητροπολίτη Ρηγίου της Καλαβρίας
6. Ανάμνηση των εγκαινίων του Ναού του Αγίου Ιουλιανού, πλησίον του Φόρου
7. Εύρεσις των τιμίων Λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Σεργίου, Ηγουμένου Ραδονεξίας, του Θαυματουργού
8. Αγία Modwena
Την ευλογία τους να έχουμε!
ΥΓ: Φάτε κρέας άφοβα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Πρώτον, αμήν Απόστολε και Αναστάση!
Δεύτερο, καλημέρα σε εσάς αλλά και όλα τα μέλη του φόρουμ, ενεργά και «ντροπαλά».
Τρίτον, τελευταία δεν μου αρέσει και πολύ το κρέας. Προτιμώ το τυρί
Καλησπέρα σε όλους τους αδελφούς, καλό μεσημέρι Πέμπτης να έχουμε και καλή όρεξη! Άπαπα! Εγώ έχω δυσανεξία στα γαλακτοκομικά και στα φασόλια αγαπητέ κύριε Αναστάσιε! Λίγο κρεατάκι του Θεού (παϊδάκια, κοκορέτσι, λίγος γύρος χοιρινό και λίγα μπιφτεκάκια, όλα στα κάρβουνα εννοείται) αρκούν για να με κάνουν... ευτυχισμένο!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Καλημέρα και σήμερα!
Παρασκευή είναι σήμερα, αν δεν κάνω λάθος. Καλό ΣΚ να περάσουμε!
Το απόγευμα, πρώτα ο Θεός, πλέω προς Τήνο απ’ όπου επιστρέφω 48 ώρες αργότερα.
Λίγοι (!) οι σημερινοί (6/7/2018) εορτάζοντες:
1. Όσιος Σισώης ο μεγάλος
2. Άγιοι Λουκία η παρθενομάρτυς, Ρήξος βικάριος και πολλοί άλλοι που μαρτύρησαν στην Κομπανία
3. Άγιοι Εικοσιτέσσερις Μάρτυρες
4. Άγιος Αστείος επίσκοπος Δυρραχίου
5. Άγιοι Φιλήμων, Άρχιππος και Ονήσιμος
6. Άγιος Απολλώνιος
7. Άγιος Αλεξανδρίων
8. Άγιος Επίμαχος
9. Μετακομιδή του Ιερού λειψάνου του Οσίου Ευδοκίμου
10. Όσιος Σίσινιος
11. Άγιος Κύριλλος ο οσιομάρτυρας από τη θεσσαλονίκη
12. Άγιος Palladius απόστολος της Σκωτίας
13. Άγιος Βασίλειος
14. Εύρεσις των τιμίων λειψάνων της Αγίας Ιουλιανής της Παρθένου
15. Όσιος Σισώης
16. Σύναξη των Αγίων του Ραντονέζ
Την ευλογία τους να έχουμε!
Σήμερα είναι ημέρα αυστηρής νηστείας. Δεν επιτρέπονται ο οίνος και το λάδι.