Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Χαιρετισμός

Διαβάστε ποιοι είμαστε, τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ Ορθοδοξία και το χαιρετισμό των μελών.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 362 φορές

Re: Χαιρετισμός

Δημοσίευση από Νίκος »

Αδέλφια, απόψε είχα την ευλογία να ξανασυναντήσω τον πατέρα Νικόδημο Σταυρονικητιανό, αγιορείτη μοναχό που εγκαταβιώνει στο κελί του Αγίου Νεκταρίου στην Καψάλα (δίπλα ακριβώς στο κελί του Γέροντα Ευθύμιου). Τον Γέροντα τον γνώρισα την πρώτη φορά που επισκέφθηκα το Άγιο Όρος το 2006. Η παρουσία του, μαζί με την κατανυκτική ατμόσφαιρα του Όρους, μου έκαναν τόση εντύπωση, ώστε αγάπησα το Άγιο Όρος και από τότε το επισκέπτομαι όσο μπορώ πιο τακτικά, παίρνοντας μαζί μου όσο το δυνατόν περισσότερους αδελφούς, για να ζήσουν κι αυτοί αυτή τη μοναδική εμπειρία ενός τόπου αφιερωμένου στη μετάνοια και την προσευχή.

Με τον Γέροντα Νικόδημο και το γιο μου (10 χρονών τότε) ζήσαμε μια ακολουθία στο μικρό ναό του κελιού της Αγίας Τριάδος (την ακολουθία του Γέροντα Ευθύμιου) όμοια με αυτή που περιγράφεται στο βιβλίο του μακαριστού Γέροντα Ισαάκ του Λιβανέζου (που ολοκλήρωσε ο Γερ. Ευθύμιος) "Βίος του Γέροντος Παΐσίου", που συνέβη στο ίδιο κελί πριν από αρκετά χρόνια, με την παρουσία και πάλι δυο λιβανέζων μοναχών. Αξέχαστη εμπειρία.

Ο πατήρ Νικόδημος μου έδωσε ευλογία να δημοσιεύσω τις χειρόγραφες σημειώσεις του, που αποτελούν μελετήματα του ιδίου και εξαιρετική πνευματική τροφή για όλους εμάς. Για το σκοπό αυτό άνοιξα το προφίλ με το όνομα "πατήρ_Νικόδημος" και θα ξεκινήσω να δημοσιεύω τις σημειώσεις μόλις καταφέρω να τις ψηφιοποιήσω.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Άβαταρ μέλους
Achilleas
12
Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές

Δημοσίευση από Achilleas »

Ευλογία!!!
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Ευλογία πραγματικά!
Πάρα πολύ σημαντικά όσα μας αναφέρεις Νίκο. Αν τα γράμματα του πατέρα Νικοδήμου είναι ευανάγνωστα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα OCR (character recognition) για να επιταχύνεις τη διαδικασία. Υπάρχουν και στο διαδίκτυο τέτοιες online υπηρεσίες και μάλιστα παρέχονται δωρεάν.
Αν το παραπάνω δεν μπορεί να αποτελέσει μία καλή λύση, προσφέρομαι να πληκτρολογήσω κείμενα του πατέρα Νικοδήμου (μπορείς να μου τα στείλεις με τηλεομοιότυπο).
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Δημοσίευση από Νίκος »

Τάσο σ' ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου, αλλά εσύ έχεις ήδη πολλή δουλειά με τη συντήρηση του forum, οπότε ας κάνω κι εγώ κάτι. Άλλωστε τα γράμματα του Γέροντα μόνο εγώ μπορώ να τα καταλάβω :) .
Άβαταρ μέλους
Φωτεινή
11
Έλαβε ευχαριστία: 3 φορές

Δημοσίευση από Φωτεινή »

Καλωσορίζω στο φόρουμ μας την ΕΛΙΣΑΒΕΤ(Ελισάβετ).Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που είναι στην παρέα μας.Και ο λόγος είναι,ότι είναι αδελφή μου,η πραγματική μου αδελφή.Είναι η μονάκριβή μου αδελφή,που μια ζωή θυμάμαι να είναι στο πλευρό μου σαν φύλακας άγγελος.Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να έχω μία τέτοια αδελφή.
Αδελφούλα μου,να είσαι καλά και χαίρομαι που είσαι μέλος στο φόρουμ μας!!! :) :) :)
Μη φοβάσαι, μόνο πίστευε.
Μάρκος ε' 36
Άβαταρ μέλους
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
11

Δημοσίευση από ΕΛΙΣΑΒΕΤ »

Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ!Είμαι η Ελισάβετ,το νέο μέλος και αδελφή της Φωτεινής.Αδελφούλα μου,σ'ευχαριστώ για το Καλωσόρισμα και τα καλά σου λόγια!Αγαπητά μέλη....η αδελφή μου υπερβάλλει,δεν είμαι τόσο καλή,όσο περιγράφει,αλλά προσπαθώ και αγωνίζομαι όπως όλοι σας!Καλόν αγώνα σε όλες και όλους και τα ξαναλέμε!!!! :)
Δρόμος για τη γνώση είναι η απάθεια και η ταπείνωση. Χωρίς αυτά κανείς δε θα δει τον Κύριο. (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής)
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Δημοσίευση από Νίκος »

Καλωσόρισες Ελισάβετ στην παρέα μας.
Άβαταρ μέλους
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
11

Ευχαριστώ πολύ Νίκο,καλώς σας βρήκα!!! :)
Δρόμος για τη γνώση είναι η απάθεια και η ταπείνωση. Χωρίς αυτά κανείς δε θα δει τον Κύριο. (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής)
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Καλωσόρισες Ελισάβετ. Με την άδειά σου, τοποθέτησα στον λογαριασμό σου μία εικόνα της Αγίας Ελισάβετ για να συνοδεύει τις δημοσιεύσεις σου :)
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
ΕΛΙΣΑΒΕΤ
11

Σε ευχαριστώ Τάσο! Καλώς σας βρήκα! Ευχαριστώ και για την εικόνα που πρόσθεσες στο λογαριασμό μου, μου αρέσει πολύ! :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχετικά με το forum ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, About our forum ORTHODOXIA”