Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Καλημέρα και από εμένα.
Είναι αλήθεια πως τα Σαββατοκύριακα δυσκολεύομαι λίγο να μπω στο φόρουμ. Κάνω μερική «αποτοξίνωση» από τον υπολογιστή, στον οποίο είμαι μπροστά γενικώς ώρες ατελείωτες.
Εχθές είχαμε μία πολύ όμορφη και κατανυκτική θεία λειτουργία στον Άγιο Παντελεήμονα Πεύκης. Μας τίμησαν με την παρουσία, την ψαλτική τους τέχνη και την προσευχή τους δύο ιερομόναχοι από το Άγιο Όρος. Έψαλλα κι εγώ (ή μάλλον προσπάθησα). Τον τελευταίο καιρό έχω εμπλακεί αρκετά με την ψαλτική και έχω ενθουσιαστεί! :)
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
Σιτάρι
7

Δημοσίευση από Σιτάρι »

Καλησπερα!!

Τον Άγιο Παντελεήμονα τον ευλαβουμε πολυ. Εμενα κοντά στην εκκλησία και πήγαινα στο κατηχητικο ως μικρουλα που ημουν κάποτε. Πολλες φορές πήγαινα πρώτη λόγω απόστασης κι ησύχασα σα παιδάκι και χάζευα τις εικόνες. Μας εξομολογουσε ο πάτερ ολα τα παιδια στην εκκλησία Του.Απο τοτε που μετακομισα...σιγα σιγα..δε ξεχασα το Θεο όμως απομακρύνθηκα και πήγαινα οπου ημουν για εξομολόγηση πολυ αραια..Κι επειτα ουτε που το κατάλαβα με την έκτρωση. Αν ημουν εκει γιατι ειχα την ευκαιρία να καθήσω νομιζω δε θα γινοταν αυτο.

Προσοχή στην αλλαγη τροπου ζωης μην αφήσουμε τις καλες συνηθειες μας και στις παρέες
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

Καλησπέρα σε όλους τους αδελφούς! Καλησπέρα αγαπητέ κύριε Αναστάσιε! Καλησπέρα κυρία Ελένη!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Κι εγώ στον υπολογιστή μπορεί να κάνω να μπω... μήνες! Έχω τουλάχιστον το κινητό! :)
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Γιατί δεν εγγράφεστε σε σχολή Ψαλτικής της ενορίας σας αν είστε ερασιτέχνης αγαπητέ κύριε Αναστάσιε; Θα είναι ωραία!
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλησπέρα!
προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: Το "φάτε κρέας άφοβα" υποδηλώνει ότι η σημερινή ημέρα δεν περιέχει νηστεία, γιατί το κρέας είναι στην κορυφής της αλυσίδας των νηστειών.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Το έχω κάνει ήδη Αναστάση μου ;) Δεν προλαβαίνω να πηγαίνω στα μαθήματα, δεν προλαβαίνω να διαβάζω, αλλά προσπαθώ! :)
Όσο για το κινητό...και στο κινητό είμαι όλη την ημέρα, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους, οπότε το Σ/Κ προσπαθώ να μένω ελαφρώς εκτός για να κάνω στο μυαλό μου (ει δυνατόν) ένα...reboot! ;)
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

aposal έγραψε:Καλησπέρα!
προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: Το "φάτε κρέας άφοβα" υποδηλώνει ότι η σημερινή ημέρα δεν περιέχει νηστεία, γιατί το κρέας είναι στην κορυφής της αλυσίδας των νηστειών.
Ε καλά και ποιος δεν το κατάλαβε! Σε ανθρώπους απευθύνεστε όχι σε φυτοπλαγκτόν.
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Anastasios68 έγραψε:Το έχω κάνει ήδη Αναστάση μου ;) Δεν προλαβαίνω να πηγαίνω στα μαθήματα, δεν προλαβαίνω να διαβάζω, αλλά προσπαθώ! :)
Όσο για το κινητό...και στο κινητό είμαι όλη την ημέρα, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους, οπότε το Σ/Κ προσπαθώ να μένω ελαφρώς εκτός για να κάνω στο μυαλό μου (ει δυνατόν) ένα...reboot! ;)
Αλίμονο αγαπητέ κύριε Αναστάσιε! :) Όποτε και αν προλαβαίνετε! ;) Κι εγώ με το κινητό είμαι συνέχεια! Είτε στο φόρουμ θα μπαίνω, είτε σε εκκλησιαστικά sites, είτε θα συνομιλώ με τον Πνευματικό μου! ;) Πάντως η αποτοξίνωση (ή το reboot) πάντοτε χρειάζονται! :)
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Καλησπέρα αδελφοί μου και καλό απόγευμα Δευτέρας να έχουμε!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”