Συγνώμη Στρατή αλλά η συνωμοσία της Μαγδαληνής δε στηρίζεται σε κανένα απόκρυφο αλλά στη φαντασία των συγγραφέων.
Τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρει κανένα απόκρυφο που να λέει ότι παντρεύτηκε ο Χριστός με τη Μαγδαληνή και έκανε παιδιά κλπ. Αυτά είναι επινοήσεις διαφόρων νεόκοπων "ερευνητών" που δανείζονται ο ένας από τον άλλο στοιχεία ή τα επινοούν.
Δεν πρέπει όμως να αποκαθίσταται η αλήθεια όταν λέγεται μια ανακρίβεια; Γιατί λοιπόν να μην ολοκληρώσω αυτό που έλεγα;
Ολοκληρώνω:
Δεν είναι ορθό κριτήριο θεοπνευστίας το αν αποκαλύπτει κανείς τις πηγές του ή όχι, αλλά το αν λέει αλήθεια. Και οι ευαγγελιστές δε μας αναφέρουν από που πήραν το κάθε στοιχείο. Μήπως θα πρέπει να τους πούμε ΜΗ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΥΣ επειδή δε μας λένε από που πηραν τα στοιχεία τους;και ακόμα το όνομά τους ΑΠΟΚΡΥΦΑ, επειδή ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ τις
Πηγές τους. Και ένα κείμενο που δεν φανερώνει τις πηγές του δεν μπορεί να είναι θεόπνευστο.
Τα απόκρυφα λέγονται απόκρυφα για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά και ανάλογα με την περίπτωση. Γιαυτό υπάρχει σύγχυση ως προς το τι σημαινει ακριβώς ο όρος αυτός.
Απόκρυφα ονομάστηκαν μερικά κείμενα επειδή θεωρούνταν ιδιάιτερα μυστικά και μη κοινολογούμενα λόγω των μυστικών που είχαν ή υποτίθεται ότι είχαν. Τέτοια υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες.Πχ οι επιστολές Κλήμεντα Ρώμης και άλλα.
Απόκρυφα ονομάστηκαν άλλα λόγω των αιρετικών διαδασκαλιών που είχαν και που δεν κοινολογούνταν επειδή δεν ήθελαν οι κάτοχοί τους να φανεί ότι ανήκουν στην Χ αίρεση.Πχ τα κέιμενα ορισμένων γνωστικών αιρέσεων.
Απόκρυφα ονομάστηκαν άλλα κείμενα που δεν είχαν μεν αιρετικές διδασκαλίες αλλά και δεν υπήρχε σαφής αποδοχή τους σε κάποιον κανόνα ιερών κειμένων , όπως είναι αποσπάσματα του Δανιήλ και τα δευτεροκανονικά βιβλία της Παλαιάς Διαθηκης, που αμφισβητήθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις από μεμονομένα πρόσωπα ως προς την ακρίβειά τους ή την ορθότητά τους χωρίς όμως να θεωρηθούν αιρετικά από την Εκκλησία ως σύνολο.Γιαυτό και αποτελούν μερος της σύμφωνα με τον ορθόδοξο κανόνα.
Γιαυτό δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στην ίδια κατηγορία και να μπερδεύουμε τα μεν με τα δε.
Όσον αφορά τη συνομωσία της Μαγδαληνής , αυτή δεν εμμφανίζεται ούτε καν σε απόκρυφα εξ όσων γνωρίζω, εκτός και αν είναι κανένα ανύπαρκτο κέιμενο που εφευρέθηκε προσφάτως ή "ανακαλύφτηκε" για να καλύψει της ανάγκες αυτού του σεναρίου.Ψευδή κέιμενα υπήρχαν πάντοτε, δε θα είναι κάτι καινούριο ή παράξενο.
Και μια διευκρίνηση: δεν είμαι ζηλωτής, απλά θέλω να βάζω τα πράγματα στη σωστή τους θέση και διάσταση.
Ας συνεχίσουμε με το κατά Ματθαίον.