1ο Η Αγία Γραφή
2ο Η διδασκαλία των Πατέρων πάνω στην Αγία Γραφή
Αυτό είναι η Ιερά Παράδοση. Τι σημαίνει άλλωστε; Τα ιερά και τα όσια που μας παραδόθηκαν.
"Ποιός το πρωτοείπε, πότε και πως το όρισε."Εξακολουθώ όμως να περιμένω αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει στο τόσο απλό που ζήτησα.
Η Πατρολογία είναι δεκάδες ογκοδέστατοι τόμοι. Αν το θεωρείς τόσο απλό, γιατί δεν το βρίσκεις μόνος;
Από κει και πέρα ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει είναι ο Psilos γιατί αν θυμάμαι καλά ο Psilos ανέφερε τον όρο θέωση. Και σε φόρουμ όπως το δικό μας καλό είναι για ότι γράφουμε να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ερωτήσεις και να έχουμε τις απαντήσεις. Κι αν έχω δεχθεί ερωτήσεις του Μηνά σε δικά μου ποστ.
Θα πω όμως κάτι και στο Μηνά. Μηνά θέτεις τις απορίες σου και θες απαντήσεις και καλά κάνεις, ΑΛΛΑ! Στο θέμα του πρώτου θηρίου όπου εδώ και μήνες έχω ποστάρει ακόμη αναμένω απαντήσεις σε ενστάσεις μου πάνω σε ορισμένα που γράψατε ως μελετητήριο και ακόμη περιμένω την ώρα που όποτε μου έχει τεθεί ερώτημα πάντοτε προσπαθούσα στο μέτρο των δυνάμεών μου να φέρω απαντήσεις.
Εν τέλει εδώ το είπα και μάλλιασε η γλώσσα μου. Σοκάρει ο όρος και όχι ο ορισμός. Κολλάτε δηλαδή σε θέμα όχι σημαντικό. Μάλλον αυτό θέλει ο πονηρός. Κι η Γραφή με διάφορα χωρία στηρίζει τον ορισμό της θέωσης δίχως να αναφέρει τον όρο και ήδη έγιναν σχετικές αναφορές.