Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Μεταξύ σοβαρού και αστείου - Between serius an funny
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 362 φορές
Re: Μεταξύ σοβαρού και αστείου - Between serius an funny
ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΒΛΟΓΗΜΕΝΟΣ
Ο αγιος Βασιλης, σαν περασανε τα Χριστουγεννα, πηρε το ραβδι του και γυρισε σ' ολα τα χωρια, να δει ποιος θα τον γιορτασει με καθαρη καρδια.Περασε απο λογιων-λογιων πολιτειες κι απο κεφαλοχωρια, μα σ' οποια πορτα κι αν χτυπησε δεν τ΄ανοιξανε, επειδη τον πηρανε για διακοναρη. Κ' εφευγε πικραμενος, γιατι ο ιδιος δεν ειχε αναγκη απο τους ανθρωπους, μα ενοιωθε το ποσο θα πονουσε η καρδια κανενος φτωχου απο την απονια που του δειξανε κεινοι οι ανθρωποι.
Μια μερα εφευγε απο ενα τετοιο ασπλαχνο χωριο, και περασε απο το νεκροταφειο, κ' ειδε τα κιβουρια πως ητανε ρημαγμενα, οι ταφοπετρες σπασμενες κι αναποδογυρισμενες, και τα νιοσκαφτα μνηματα ειτανε σκαλισμενα απο τα τσακαλια.
Σαν αγιος που ειτανε ακουσε πως μιλουσανε οι πεθαμενοι και λεγανε¨" Τον καιρο που ειμαστε στον απανω κοσμο, δουλεψαμε, βασανιστηκαμε, κι αφησαμε πισω μας παιδια κ' εγγονια να μας αναβουνε κανενα κερι, να μας καιγουνε λιγο λιβανι' μα δεν βλεπουμε τιποτα, μητε παπα στο κεφαλι μας να μας διαβασει παραστασιμο, μητε κολλυβα, παρα σαν να μην αφησαμε πισω μας κανεναν".
Κι ο αγιος Βασιλης παλι στεναχωρηθηκε κ' ειπε΄"Τουτοι οι χωριατες ουτε σε ζωντανο δε δινουνε βοηθεια, ουτε σε πεθαμενο", και βγηκε απο το νεκροταφειο, και περπατουσε ολομοναχος μεσα στα παγωμενα χιονια.
Παραμονη της πρωτοχρονιας εφταξε σε κατι χωρια που ειτανε τα πιο φτωχα αναμεσα στα φτωχοχωρια, στα μερη της Ελλαδας. Ο παγωμενος αγερας βογκουσε αναμεσα στα χαμοδεντρα και στα βραχια, ψυχη ζωντανη δεν φαινοτανε, νυχτα πισσα!
Ειδε μπροστα του μια ραχουλα, κι απο κατω της ειτανε μια στρουγκα τρυπωμενη.
Ο αγιος Βασιλης μπηκε στη στανη και χτυπησε με το ραβδι του την πορτα της καλυβας και φωναξε΄"Ελεηστε με, τον φτωχο, για την ψυχη των αποθαμενων σας΄κι ο Χριστος μας διακονεψε σε τουτον τον κοσμο !".
Τα σκυλια ξυπνησανε και χυθηκανε απανω του, μα σαν πηγανε κοντα του και τον μυριστηκανε, πιασανε και κουνουσανε τις ουρες τους, και πλαγιαζανε στα ποδαρια του και γρουζανε παρακελιστικα και χαρουμενα.
Απανω σ' αυτα, ανοιξε η πορτα και βγηκε ενας τσοπανης, ως εικοσιπεντε χρονων παλληκαρι, με μαυρα στριφτα γενεια, ο Γιαννης ο Μπαρμπακος, ανθρωπος αθωος κι απελεκητος, προβατανθρωπος, και πριν να καλοιδει ποιος χτυπησε, ειπε΄"Ελα, ελα μεσα. Καλη μερα, καλη χρονια!".
Μεσα στο καλυβι εφεγγε ενα λυχναρι, κρεμασμενο απο πανω απο μια κουνια, που ειτανε δεμενη σε δυο παλουκια. Διπλα στο τζακι ειτανε τα στρωσιδια τους και κοιμοτανε η γυναικα του Γιαννη.
Αυτος, σαν εμπηκε μεσα ο αγιος Βασιλης, κ' ειδε πως ειτανε γερος σεβασμιος, πηρε το χερι του και τ΄ανεσπασθηκε κ' ειπε΄"Να' χω την ευχη σου γεροντα", και το λεγε σαν να τον γνωριζε κι απο πρωτυτερα, σα να' τανε πατερας του.
Και κεινος του ειπε¨ "Βλογημενος να' σαι, εσυ κι ολο το σπιτικο σου, και τα προβατα σου΄η ειρηνη του Θεου να' ναι απανω σας!"
Σηκωθηκε κ' η γυναικα και πηγε και προσκυνησε και κεινη τον γεροντα και φιλησε το χερι του και τη βλογησε.
Κι ο αγιος Βασιλης ειτανε σαν καλογερος ζητιανος, με μια σκουφια παλια στο κεφαλι του, και τα ρασα του ειτανε τριμμενα και μπαλωμενα και τα τσαρουχια του τρυπια, κ' ειχε κ' ενα παλιοταγαρο αδειανο.
Ο Γιαννης ο Βλογημενος εβαλε ξυλα στο τζακι. Και παρευθυς, φεγγοβολησε το καλυβι και φανηκε σαν παλατι.
Και φανηκανε τα δοκαρια, σα να' τανε μαλαμοκαπνισμενα, κ' οι πητιες που ειτανε κρεμασμενες φανηκανε σαν καντηλια, κ' οι καρδαρες και τα τυροβολια και τ' αλλα συνεργα που τυροκομουσε ο Γιαννης, γινηκανε σαν ασημενια, και σαν πλουμισμενα με διαμαντοπετρες φανηκανε, και τ' αλλα, τα φτωχα τα πραγματα που' χε μεσα στο καλυβι του ο Γιαννης ο Βλογημενος.
Και τα ξυλα που καιγοντανε στο τζακι τριζανε και λαλουσανε σαν τα πουλια που λαλουνε στον παραδεισο, και βγαζανε καποια ευωδια παντερπνη.
Τον αγιο Βασιλη τον βαλανε κ' εκατσε κοντα στη φωτια κ' η γυναικα του' θεσε μαξιλαρια ν' ακουμπησει. Κι ο γεροντας ξεπερασε το ταγαρι του απο το λαιμο και το' βαλε κοντα του, κ' εβγαλε και το παλιορασο του κι απομεινε με το ζωστικο του.
Κι ο Γιαννης ο Βλογημενος πηγε κι αρμεξε τα προβατα μαζι με τον παραγυιο του, κ' εβαλε μεσα στην κονιφιδα τα νιογεννητα τ' αρνια, κι υστερα χωρισε τις ετοιμογεννες προβατινες και τις κρατησε στο μαντρι, κι ο παραγυιος τα' βγαλε τ' αλλα στη βοσκη.
Λιγοστα ειτανε τα ζωντανα του, φτωχος ειτανε ο Γιαννης, μα ειτανε Βλογημενος.
Κ' ειχε μια χαρα μεγαλη, σε καθε ωρα, μερα και νυχτα, γιατι ειτανε καλος ανθρωπος κ' ειχε και καλη γυναικα, κι οποιος λαχαινε να περασει απο την καλυβα τους, σαν να' τανε αδελφος τους, τον περιποιοντανε.
Για τουτο κι ο αγιος Βασιλης κονεψε στο σπιτι τους, και καθησε μεσα, σα να' τανε δικο του σπιτι, και βλογηθηκανε τα θεμελια του.
Κεινη τη νυχτα τον περιμενανε ολες οι πολιτειες και τα χωρια της Οικουμενης, οι αρχοντοι, οι δεσποταδες κ' οι επισημοι ανθρωποι΄ μα εκεινος δεν πηγε σε κανεναν, παρα πηγε και κονεψε στο καλυβι του Γιαννη του Βλογημενου.
Το λοιπον, σαν σκαρισανε τα προβατα, μπηκε μεσα ο Γιαννης και λεγει στον αγιο¨"Γεροντα, εχω χαρα μεγαλη. Θελω να μας διαβασεις τα γραμματα τ' Αη-Βασιλη. Εγω ειμαι ανθρωπος αγραμματος, μα αγαπω τα γραμματα της θρησκειας μας. Εχω και μια φυλλαδα απο εναν γουμενο αγιονοριτη, κι οποτε τυχει να περασει κανενας γραμματιζουμενος, τον βαζω και μου διαβαζει απο μεσα την φυλλαδα, γιατι δεν εχουμε κοντα μας εκκλησια".
Επιασε και θαμποφεγγε κατα το μερος της ανατολης. Ο αγιος Βασιλης σηκωθηκε και σταθηκε κατα την ανατολην κ' εκανε το σταυρο του, υστερα εσκυψε και πηρε μια φυλλαδα απο το ταγαρι του, κ' ειπε
¨"Ευλογητος ο Θεος ημων παντοτε, νυν και αει και εις τους αιωνας των αιωνων".
Κι ο Γιαννης ο Βλογημενος πηγε και σταθηκε απο πισω του, κ' η γυναικα βυζαξε το μωρο και πηγε και κεινη και σταθηκε κοντα του, με σταυρωμενα χερια.
Κι ο αγιος Βασιλης ειπε το "Θεος Κυριος" και τ' απολυτικιο της Περιτομης "Μορφην αναλλοιωτως ανθρωπινην προσελαβες", διχως να πει και το δικο του το απολυτικιο που λεγει "Εις πασαν την γην εξηλθεν ο φθογγος σου".
Η φωνη του ειτανε γλυκεια και ταπεινη, κι ο Γιαννης κ' η γυναικα του νοιωθανε μεγαλη κατανυξη , κι ας μην καταλαβαινανε τα γραμματα.
Κ' ειπε ο αγιος Βασιλης ολον τον Ορθρο και τον Κανονα της Εορτης¨"Δευτε λαοι ασωμεν ασμα Χριστω τω Θεω" χωρις να πει το δικο του τον Κανονα, που λεγει "Σου την φωνην εδει παρειναι , Βασιλειε".
Κ' υστερα ειπε ολη τη λειτουργια κ' εκανε απολυση και τους βλογησε.
Και σαν καθησανε στο τραπεζι και φαγανε και αποφαγανε, εφερε η γυναικα τη βασιλοπητα και την εβαλε απανω στο σοφρα.
Κι ο αγιος Βασιλης πηρε το μαχαιρι και σταυρωσε τη βασιλοπητα, κ' ειπε
΄"Εις το ονομα του Πατρος και του Υιου και του Αγιου Πνευματος"΄κ' εκοψε το πρωτο κομματι κ' ειπε¨"του Χριστου" κ' υστερα ειπε "της Παναγιας", κ' υστερα ειπε "του νοικοκυρη Γιαννη του Βλογημενου".
Του λεγει ο Γιαννης
¨"Γεροντα, ξεχασες τον αη-Βασιλη!".
Του λεγει ο αγιος
¨"Ναι καλα!" κ' υστερα λεγει
¨"Του δουλου του Θεου Βασιλειου".
Κ' υστερα λεγει παλι
¨"Του νοικοκυρη", "της νοικοκυρας", "του παιδιου", "του παραγυιου", "των ζωντανων", "των φτωχων".
Τοτε λεγει στον αγιο ο Γιαννης ο Βλογημενος
¨"Γεροντα, γιατι δεν εκοψες για την αγιωσυνη σου?"
Του λεγει ο αγιος
¨"Εκοψα, Βλογημενε!".
Μα ο Γιαννης δεν καταλαβε τιποτα ο μακαριος.
Κ' υστερα, σηκωθηκε ορθιος ο αγιος Βασιλειος κ' ειπε την ευχη του
¨"Κυριε ο Θεος μου, οιδα οτι ουκ ειμι αξιος, ουδε ικανος, ινα υπο την στεγην εισελθης του οικου της ψυχης μου".
Κ' ειπε ο Γιαννης ο Βλογημενος
¨"Πες μου, γεροντα, που ξερεις τα γραμματα, σε ποια παλατια αραγες πηγε σαν αποψε ο αγιος Βασιλης?
Οι αρχοντοι κ' οι βασιλιαδες τι αμαρτιες να' χουνε?
Εμεις οι φτωχοι ειμαστε αμαρτωλοι, επειδης η φτωχεια μας κανει να κολαζομαστε".
Κι ο αγιος Βασιλης δακρυσε κ' ειπε παλι την ευχη, αλλοιωτικα
¨"Κυριε, ο Θεος μου, οιδα οτι ο δουλος σου Ιωαννης ο απλους εστιν αξιος και ικανος ινα υπο την στεγην του εισελθης. Οτι νηπιος υπαρχει και τα μυστηρια Σου τοις νηπιοις αποκαλυπτεται".
Και παλι δεν καταλαβε τιποτα ο Γιαννης ο μακαριος, ο Γιαννης ο Βλογημενος.
του Φωτη Κοντογλου
(Μεταφορά στο facebook από το φίλο μου Κωνσταντίνο Ζάγκα)
Ο αγιος Βασιλης, σαν περασανε τα Χριστουγεννα, πηρε το ραβδι του και γυρισε σ' ολα τα χωρια, να δει ποιος θα τον γιορτασει με καθαρη καρδια.Περασε απο λογιων-λογιων πολιτειες κι απο κεφαλοχωρια, μα σ' οποια πορτα κι αν χτυπησε δεν τ΄ανοιξανε, επειδη τον πηρανε για διακοναρη. Κ' εφευγε πικραμενος, γιατι ο ιδιος δεν ειχε αναγκη απο τους ανθρωπους, μα ενοιωθε το ποσο θα πονουσε η καρδια κανενος φτωχου απο την απονια που του δειξανε κεινοι οι ανθρωποι.
Μια μερα εφευγε απο ενα τετοιο ασπλαχνο χωριο, και περασε απο το νεκροταφειο, κ' ειδε τα κιβουρια πως ητανε ρημαγμενα, οι ταφοπετρες σπασμενες κι αναποδογυρισμενες, και τα νιοσκαφτα μνηματα ειτανε σκαλισμενα απο τα τσακαλια.
Σαν αγιος που ειτανε ακουσε πως μιλουσανε οι πεθαμενοι και λεγανε¨" Τον καιρο που ειμαστε στον απανω κοσμο, δουλεψαμε, βασανιστηκαμε, κι αφησαμε πισω μας παιδια κ' εγγονια να μας αναβουνε κανενα κερι, να μας καιγουνε λιγο λιβανι' μα δεν βλεπουμε τιποτα, μητε παπα στο κεφαλι μας να μας διαβασει παραστασιμο, μητε κολλυβα, παρα σαν να μην αφησαμε πισω μας κανεναν".
Κι ο αγιος Βασιλης παλι στεναχωρηθηκε κ' ειπε΄"Τουτοι οι χωριατες ουτε σε ζωντανο δε δινουνε βοηθεια, ουτε σε πεθαμενο", και βγηκε απο το νεκροταφειο, και περπατουσε ολομοναχος μεσα στα παγωμενα χιονια.
Παραμονη της πρωτοχρονιας εφταξε σε κατι χωρια που ειτανε τα πιο φτωχα αναμεσα στα φτωχοχωρια, στα μερη της Ελλαδας. Ο παγωμενος αγερας βογκουσε αναμεσα στα χαμοδεντρα και στα βραχια, ψυχη ζωντανη δεν φαινοτανε, νυχτα πισσα!
Ειδε μπροστα του μια ραχουλα, κι απο κατω της ειτανε μια στρουγκα τρυπωμενη.
Ο αγιος Βασιλης μπηκε στη στανη και χτυπησε με το ραβδι του την πορτα της καλυβας και φωναξε΄"Ελεηστε με, τον φτωχο, για την ψυχη των αποθαμενων σας΄κι ο Χριστος μας διακονεψε σε τουτον τον κοσμο !".
Τα σκυλια ξυπνησανε και χυθηκανε απανω του, μα σαν πηγανε κοντα του και τον μυριστηκανε, πιασανε και κουνουσανε τις ουρες τους, και πλαγιαζανε στα ποδαρια του και γρουζανε παρακελιστικα και χαρουμενα.
Απανω σ' αυτα, ανοιξε η πορτα και βγηκε ενας τσοπανης, ως εικοσιπεντε χρονων παλληκαρι, με μαυρα στριφτα γενεια, ο Γιαννης ο Μπαρμπακος, ανθρωπος αθωος κι απελεκητος, προβατανθρωπος, και πριν να καλοιδει ποιος χτυπησε, ειπε΄"Ελα, ελα μεσα. Καλη μερα, καλη χρονια!".
Μεσα στο καλυβι εφεγγε ενα λυχναρι, κρεμασμενο απο πανω απο μια κουνια, που ειτανε δεμενη σε δυο παλουκια. Διπλα στο τζακι ειτανε τα στρωσιδια τους και κοιμοτανε η γυναικα του Γιαννη.
Αυτος, σαν εμπηκε μεσα ο αγιος Βασιλης, κ' ειδε πως ειτανε γερος σεβασμιος, πηρε το χερι του και τ΄ανεσπασθηκε κ' ειπε΄"Να' χω την ευχη σου γεροντα", και το λεγε σαν να τον γνωριζε κι απο πρωτυτερα, σα να' τανε πατερας του.
Και κεινος του ειπε¨ "Βλογημενος να' σαι, εσυ κι ολο το σπιτικο σου, και τα προβατα σου΄η ειρηνη του Θεου να' ναι απανω σας!"
Σηκωθηκε κ' η γυναικα και πηγε και προσκυνησε και κεινη τον γεροντα και φιλησε το χερι του και τη βλογησε.
Κι ο αγιος Βασιλης ειτανε σαν καλογερος ζητιανος, με μια σκουφια παλια στο κεφαλι του, και τα ρασα του ειτανε τριμμενα και μπαλωμενα και τα τσαρουχια του τρυπια, κ' ειχε κ' ενα παλιοταγαρο αδειανο.
Ο Γιαννης ο Βλογημενος εβαλε ξυλα στο τζακι. Και παρευθυς, φεγγοβολησε το καλυβι και φανηκε σαν παλατι.
Και φανηκανε τα δοκαρια, σα να' τανε μαλαμοκαπνισμενα, κ' οι πητιες που ειτανε κρεμασμενες φανηκανε σαν καντηλια, κ' οι καρδαρες και τα τυροβολια και τ' αλλα συνεργα που τυροκομουσε ο Γιαννης, γινηκανε σαν ασημενια, και σαν πλουμισμενα με διαμαντοπετρες φανηκανε, και τ' αλλα, τα φτωχα τα πραγματα που' χε μεσα στο καλυβι του ο Γιαννης ο Βλογημενος.
Και τα ξυλα που καιγοντανε στο τζακι τριζανε και λαλουσανε σαν τα πουλια που λαλουνε στον παραδεισο, και βγαζανε καποια ευωδια παντερπνη.
Τον αγιο Βασιλη τον βαλανε κ' εκατσε κοντα στη φωτια κ' η γυναικα του' θεσε μαξιλαρια ν' ακουμπησει. Κι ο γεροντας ξεπερασε το ταγαρι του απο το λαιμο και το' βαλε κοντα του, κ' εβγαλε και το παλιορασο του κι απομεινε με το ζωστικο του.
Κι ο Γιαννης ο Βλογημενος πηγε κι αρμεξε τα προβατα μαζι με τον παραγυιο του, κ' εβαλε μεσα στην κονιφιδα τα νιογεννητα τ' αρνια, κι υστερα χωρισε τις ετοιμογεννες προβατινες και τις κρατησε στο μαντρι, κι ο παραγυιος τα' βγαλε τ' αλλα στη βοσκη.
Λιγοστα ειτανε τα ζωντανα του, φτωχος ειτανε ο Γιαννης, μα ειτανε Βλογημενος.
Κ' ειχε μια χαρα μεγαλη, σε καθε ωρα, μερα και νυχτα, γιατι ειτανε καλος ανθρωπος κ' ειχε και καλη γυναικα, κι οποιος λαχαινε να περασει απο την καλυβα τους, σαν να' τανε αδελφος τους, τον περιποιοντανε.
Για τουτο κι ο αγιος Βασιλης κονεψε στο σπιτι τους, και καθησε μεσα, σα να' τανε δικο του σπιτι, και βλογηθηκανε τα θεμελια του.
Κεινη τη νυχτα τον περιμενανε ολες οι πολιτειες και τα χωρια της Οικουμενης, οι αρχοντοι, οι δεσποταδες κ' οι επισημοι ανθρωποι΄ μα εκεινος δεν πηγε σε κανεναν, παρα πηγε και κονεψε στο καλυβι του Γιαννη του Βλογημενου.
Το λοιπον, σαν σκαρισανε τα προβατα, μπηκε μεσα ο Γιαννης και λεγει στον αγιο¨"Γεροντα, εχω χαρα μεγαλη. Θελω να μας διαβασεις τα γραμματα τ' Αη-Βασιλη. Εγω ειμαι ανθρωπος αγραμματος, μα αγαπω τα γραμματα της θρησκειας μας. Εχω και μια φυλλαδα απο εναν γουμενο αγιονοριτη, κι οποτε τυχει να περασει κανενας γραμματιζουμενος, τον βαζω και μου διαβαζει απο μεσα την φυλλαδα, γιατι δεν εχουμε κοντα μας εκκλησια".
Επιασε και θαμποφεγγε κατα το μερος της ανατολης. Ο αγιος Βασιλης σηκωθηκε και σταθηκε κατα την ανατολην κ' εκανε το σταυρο του, υστερα εσκυψε και πηρε μια φυλλαδα απο το ταγαρι του, κ' ειπε
¨"Ευλογητος ο Θεος ημων παντοτε, νυν και αει και εις τους αιωνας των αιωνων".
Κι ο Γιαννης ο Βλογημενος πηγε και σταθηκε απο πισω του, κ' η γυναικα βυζαξε το μωρο και πηγε και κεινη και σταθηκε κοντα του, με σταυρωμενα χερια.
Κι ο αγιος Βασιλης ειπε το "Θεος Κυριος" και τ' απολυτικιο της Περιτομης "Μορφην αναλλοιωτως ανθρωπινην προσελαβες", διχως να πει και το δικο του το απολυτικιο που λεγει "Εις πασαν την γην εξηλθεν ο φθογγος σου".
Η φωνη του ειτανε γλυκεια και ταπεινη, κι ο Γιαννης κ' η γυναικα του νοιωθανε μεγαλη κατανυξη , κι ας μην καταλαβαινανε τα γραμματα.
Κ' ειπε ο αγιος Βασιλης ολον τον Ορθρο και τον Κανονα της Εορτης¨"Δευτε λαοι ασωμεν ασμα Χριστω τω Θεω" χωρις να πει το δικο του τον Κανονα, που λεγει "Σου την φωνην εδει παρειναι , Βασιλειε".
Κ' υστερα ειπε ολη τη λειτουργια κ' εκανε απολυση και τους βλογησε.
Και σαν καθησανε στο τραπεζι και φαγανε και αποφαγανε, εφερε η γυναικα τη βασιλοπητα και την εβαλε απανω στο σοφρα.
Κι ο αγιος Βασιλης πηρε το μαχαιρι και σταυρωσε τη βασιλοπητα, κ' ειπε
΄"Εις το ονομα του Πατρος και του Υιου και του Αγιου Πνευματος"΄κ' εκοψε το πρωτο κομματι κ' ειπε¨"του Χριστου" κ' υστερα ειπε "της Παναγιας", κ' υστερα ειπε "του νοικοκυρη Γιαννη του Βλογημενου".
Του λεγει ο Γιαννης
¨"Γεροντα, ξεχασες τον αη-Βασιλη!".
Του λεγει ο αγιος
¨"Ναι καλα!" κ' υστερα λεγει
¨"Του δουλου του Θεου Βασιλειου".
Κ' υστερα λεγει παλι
¨"Του νοικοκυρη", "της νοικοκυρας", "του παιδιου", "του παραγυιου", "των ζωντανων", "των φτωχων".
Τοτε λεγει στον αγιο ο Γιαννης ο Βλογημενος
¨"Γεροντα, γιατι δεν εκοψες για την αγιωσυνη σου?"
Του λεγει ο αγιος
¨"Εκοψα, Βλογημενε!".
Μα ο Γιαννης δεν καταλαβε τιποτα ο μακαριος.
Κ' υστερα, σηκωθηκε ορθιος ο αγιος Βασιλειος κ' ειπε την ευχη του
¨"Κυριε ο Θεος μου, οιδα οτι ουκ ειμι αξιος, ουδε ικανος, ινα υπο την στεγην εισελθης του οικου της ψυχης μου".
Κ' ειπε ο Γιαννης ο Βλογημενος
¨"Πες μου, γεροντα, που ξερεις τα γραμματα, σε ποια παλατια αραγες πηγε σαν αποψε ο αγιος Βασιλης?
Οι αρχοντοι κ' οι βασιλιαδες τι αμαρτιες να' χουνε?
Εμεις οι φτωχοι ειμαστε αμαρτωλοι, επειδης η φτωχεια μας κανει να κολαζομαστε".
Κι ο αγιος Βασιλης δακρυσε κ' ειπε παλι την ευχη, αλλοιωτικα
¨"Κυριε, ο Θεος μου, οιδα οτι ο δουλος σου Ιωαννης ο απλους εστιν αξιος και ικανος ινα υπο την στεγην του εισελθης. Οτι νηπιος υπαρχει και τα μυστηρια Σου τοις νηπιοις αποκαλυπτεται".
Και παλι δεν καταλαβε τιποτα ο Γιαννης ο μακαριος, ο Γιαννης ο Βλογημενος.
του Φωτη Κοντογλου
(Μεταφορά στο facebook από το φίλο μου Κωνσταντίνο Ζάγκα)
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
Turned into...
The Sunday School teacher was describing how Lot's wife looked back and turned into a pillar of salt, when little Jason interrupted, 'My Mommy looked back once while she was driving,' he announced triumphantly, 'and she turned into a telephone pole!'
(From my friend Vasiliki Didaskalou in facebook)
Το ανέκδοτο, που δημοσιεύεται για τους αγγλόφωνους φίλους μας, βασίζεται στις δύο έννοιες του ρήματος "turn into", η μια είναι "μετατρέπομαι σε" και η άλλη "στρίβω πάνω σε", έτσι στη μετάφραση δεν φαίνεται το αστείο. Παρ' όλα αυτά το μεταφράζω:
"Στο κατηχητικό σχολείο ο κατηχητής περιέγραφε πως η γυναίκα του Λωτ μετατράπηκε (turned into) σε στήλη άλατος, όταν ο μικρός Ιάσονας τον διέκοψε: " Η μητέρα μου μια μέρα καθώς οδηγούσε κοίταξε πίσω", φώναξε θριαμβευτικά, " και έστριψε πάνω (turned into) σ' ένα τηλεφωνικό θάλαμο!"
The Sunday School teacher was describing how Lot's wife looked back and turned into a pillar of salt, when little Jason interrupted, 'My Mommy looked back once while she was driving,' he announced triumphantly, 'and she turned into a telephone pole!'
(From my friend Vasiliki Didaskalou in facebook)
Το ανέκδοτο, που δημοσιεύεται για τους αγγλόφωνους φίλους μας, βασίζεται στις δύο έννοιες του ρήματος "turn into", η μια είναι "μετατρέπομαι σε" και η άλλη "στρίβω πάνω σε", έτσι στη μετάφραση δεν φαίνεται το αστείο. Παρ' όλα αυτά το μεταφράζω:
"Στο κατηχητικό σχολείο ο κατηχητής περιέγραφε πως η γυναίκα του Λωτ μετατράπηκε (turned into) σε στήλη άλατος, όταν ο μικρός Ιάσονας τον διέκοψε: " Η μητέρα μου μια μέρα καθώς οδηγούσε κοίταξε πίσω", φώναξε θριαμβευτικά, " και έστριψε πάνω (turned into) σ' ένα τηλεφωνικό θάλαμο!"
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
Για μια υπακοή ζούμε!!
Κάποτε σ' ένα Ησυχαστήριο ήταν ένας υποτακτικός, που τον πολεμούσε πολύ η ακηδία (τεμπελιά) και δεν είχε όρεξη σχεδόν για τίποτε.
Του φώναζε ο Γέροντάς του:
- Έλα παιδί μου να με βοηθήσεις να μαζέψουμε τις ελιές.
- Ωχ! Γέροντα, δεν μπορώ τώρα. Σε λίγο.
Μετά από λίγη ώρα τον ξαναφωνάζει:
- Έλα παιδί μου να σκουπίσεις ή να κάνεις λίγο εργόχειρο.
- Α, Γέροντα, είμαι κουρασμένος τώρα, δεν μπορώ. Άσε με να ξαπλώσω λίγο ακόμη
Το μεσημέρι την ώρα του φαγητού τον φωνάζει ο Γέροντας:
- Έλα Μανώλη, ώρα για φαγητό.
- Νά 'ναι ευλογημένο Γέροντα. Για μια υπακοή ζούμε!!!
Από το Βιβλίο: Αγιορείτικα Ανέκδοτα και Διηγήσεις
Κάποτε σ' ένα Ησυχαστήριο ήταν ένας υποτακτικός, που τον πολεμούσε πολύ η ακηδία (τεμπελιά) και δεν είχε όρεξη σχεδόν για τίποτε.
Του φώναζε ο Γέροντάς του:
- Έλα παιδί μου να με βοηθήσεις να μαζέψουμε τις ελιές.
- Ωχ! Γέροντα, δεν μπορώ τώρα. Σε λίγο.
Μετά από λίγη ώρα τον ξαναφωνάζει:
- Έλα παιδί μου να σκουπίσεις ή να κάνεις λίγο εργόχειρο.
- Α, Γέροντα, είμαι κουρασμένος τώρα, δεν μπορώ. Άσε με να ξαπλώσω λίγο ακόμη
Το μεσημέρι την ώρα του φαγητού τον φωνάζει ο Γέροντας:
- Έλα Μανώλη, ώρα για φαγητό.
- Νά 'ναι ευλογημένο Γέροντα. Για μια υπακοή ζούμε!!!
Από το Βιβλίο: Αγιορείτικα Ανέκδοτα και Διηγήσεις
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
Η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη! Όλοι πανικοβληθείτε!
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περαιτέρω απόδειξη ότι η ανθρώπινη φυλή είναι καταδικασμένη λόγω βλακείας, εδώ είναι μερικές από τις οδηγίες που βρέθηκαν γραμμένες στις ετικέτες καταναλωτικών προϊόντων:
Σε πιστολάκι για μαλλιά μάρκας Sears:
Μην χρησιμοποιείτε, ενώ κοιμάστε.
Σ’ ένα σακουλάκι Fritos (πατατάκια):
Μπορεί να είστε ο μεγάλος νικητής! Δεν είναι απαραίτητο να το αγοράσετε. Λεπτομέρειες μέσα.
Σε μια πλάκα σαπούνι Dial:
Οδηγίες: Χρησιμοποιήστε το σαν κανονικό σαπούνι.
Σε κάποια κατεψυγμένα γεύματα μάρκας Swanson:
Οδηγίες σερβιρίσματος: Ξεπαγώστε.
Τυπωμένο στο κάτω μέρος του επιδορπίου Tesco Tiramisu:
Μην το γυρίσετε ανάποδα.
Στη ζύμη ψωμιού Marks and Spencer:
Το προϊόν θα είναι καυτό μετά το ψήσιμο.
Πάνω στη συσκευασία ενός ηλεκτρικού σίδερου Rowenta:
Μη σιδερώνετε τα ρούχα όταν τα φοράτε.
Στο παιδικό φάρμακο για το βήχα μάρκας Boot:
Μην οδηγείτε αυτοκίνητο ή να χειρίζεστε μηχανήματα μετά τη λήψη του φαρμάκου.
Στο υπνωτικό φάρμακο Nytol:
Προειδοποίηση: Μπορεί να προκαλέσει υπνηλία.
Στις περισσότερες μάρκες από Χριστουγεννιάτικα φωτάκια:
Για εσωτερική ή εξωτερική χρήση μόνο.
Σε ένα γιαπωνέζικο μηχάνημα επεξεργασίας τροφίμων:
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την άλλη χρήση.
Στα φιστίκια της Sainsbury:
Προειδοποίηση: Περιέχει ξηρούς καρπούς.
Σε ένα πακέτο ξηρών καρπών της American Airlines:
Οδηγίες: Ανοίξτε το πακέτο, φάτε τους ξηρούς καρπούς.
Σε μια παιδική στολή Σούπερμαν:
Το ότι φοράτε αυτά τα ρούχα δεν σας κάνει να πετάτε.
Σ’ ένα σουηδικό αλυσοπρίονο:
Μην προσπαθήσετε να σταματήσετε την αλυσίδα με τα χέρια σας ή τα γεννητικά σας όργανα.
Σε ένα έλκηθρο:
Προσοχή: Το έλκηθρο μπορεί να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, υπό ορισμένες συνθήκες χιονιού.
Σ’ ένα ακονιστήρι μαχαιριών:
Προσοχή: τα μαχαίρια κόβουν.
Στις επιγονατίδες Shin για τους ποδηλάτες:
Οι επιγονατίδες Shin δεν μπορούν να προστατεύσουν οποιοδήποτε μέρος του σώματος δεν καλύπτουν.
Σ’ ένα πλαστικό ποτήρι για ζεστό καφέ:
Προσοχή: Τα ζεστά ροφήματα καίνε.
Διαδικασίες έκτακτης ανάγκης σε μια θερινή κατασκήνωση των ΗΠΑ:
Σε περίπτωση πλημμύρας, ανεβείτε στο λόφο. Σε περίπτωση ξαφνικής πλημμύρας ανεβείτε στο λόφο τρέχοντας.
Σ’ ένα εγχειρίδιο φούρνου μικροκυμάτων:
Μη τον χρησιμοποιείτε για να στεγνώσετε κατοικίδια ζώα.
Στο πίσω μέρος του καθίσματος του χειριστή σε ένα αεροσκάφος του ΝΑΤΟ:
Το κάθισμα πρέπει να είναι στραμμένο προς τα εμπρός για την απογείωση και την προσγείωση.
Στον πάτο ενός μπουκαλιού κόκα κόλα:
Μην ανοίγετε απ’ αυτή την πλευρά.
Σ’ εάν παιχνίδι σκούπα Χάρι Πότερ:
Αυτή η σκούπα στην πραγματικότητα δεν πετάει.
Σ’ ένα κουτί ασπιρίνες:
Μην τις πάρετε αν είστε αλλεργικοί στην ασπιρίνη.
Σ’ ένα μπουκάλι απολυμαντικού πλυντηρίου ρούχων:
Αφαιρέστε τα ρούχα πριν το βάλετε στο πλυντήριο.
Σ’ ένα πακέτο μπισκότα:
Αφαιρέστε το περιτύλιγμα, ανοίξτε το στόμα, βάλτε μέσα το μπισκότο, μασήστε.
Σ’ ένα εγχειρίδιο χρήσης βραστήρα:
Η συσκευή ενεργοποιείται όταν βάλετε τον διακόπτη «ON / OFF" στη θέση «ΟΝ».
Σ’ ένα μπουκάλι κέτσαπ:
Οδηγίες: Βάλτε το πάνω στο φαγητό.
Σ’ ένα μπουκάλι ρούμι:
Ανοίξτε μπουκάλι πριν το πιείτε.
Σ’ ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων:
Είσοδος μόνον. Μην μπαίνετε.
Μια πινακίδα σε ένα δρόμο στο Χονγκ Κονγκ:
Προσοχή στους ανθρώπους.
Οδηγίες στο σταθμό του τραμ στην Πράγα:
Προσοχή! Το να αγγίξει κάποιος αυτά τα καλώδια σημαίνει ακαριαίο θάνατο. Όποιος βρεθεί να το κάνει θα διώκεται.
Γραμμένο στην πρόσφατα ανακαινισμένη ράμπα εισόδου, ΗΠΑ:
Προσοχή: νέα επιφάνεια που δεν γλιστράει.
Σ’ ένα μπουκάλι αποσμητικού χώρου:
Για χρήση μόνο από εκπαιδευμένο προσωπικό.
Σ’ ένα μπουκάλι λοσιόν για μωρά:
Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.
Σ’ ένα ζευγάρι κάλτσες που αγοράστηκαν στην Αίγυπτο:
Μην πλένετε.
Σ’ ένα παζλ 500-κομματιών:
Μερικά τμήματά του θα χρειαστούν συναρμολόγηση.
Σ’ ένα σπρέι πιπεριού που χρησιμοποιούνται για αυτοάμυνα:
Μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια.
Σ’ ένα Frisbee:
Προσοχή: μπορεί να περιέχει μικρά κομμάτια.
Σ’ ένα εγχειρίδιο αυτοκινήτου:
Για να βγείτε από το αυτοκίνητο, ανοίξτε τις πόρτες, βγέστε έξω, κλειδώστε και στη συνέχεια κλείστε τις πόρτες.
Με ένα πακέτο κάσιους:
Προειδοποίηση: Το προϊόν αυτό μπορεί να περιέχει υπολείμματα ξηρών καρπών.
Οδηγίες για απωθητικό κουνουπιών:
Αντικατάσταση μπαταρίας: αντικαταστήστε την παλιά μπαταρία με καινούργια.
Σε μια κάρτα γενεθλίων για μωρό ενός έτους:
Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας κάτω των 36 μηνών ή μικρότερα.
Σε ένα υπνοδωμάτιο ξενοδοχείο:
Παρακαλώ μην ανοίξετε την τηλεόραση, εκτός αν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε.
Σε έναν ανελκυστήρα ιαπωνικού ξενοδοχείου:
Πιέστε αυτό το κουμπί σε περίπτωση που κάτι συμβεί.
Σ’ ένα βουρτσάκι καθαρισμού τουαλέτας:
Μη το χρησιμοποιείτε για το στόμα.
Σ’ ένα μπουκάλι σπρέι χρώματος:
Μην ψεκάζετε το πρόσωπό σας.
Σ’ ένα τηλεχειριστήριο τηλεόρασης:
Δεν πλένεται στο πλυντήριο πιάτων.
Σ’ ένα καμινέτο:
Μην το χρησιμοποιείτε για στέγνωμα μαλλιών.
Σ’ ένα πλυντήριο ρούχων σ’ ένα self service πλυσίματος ρούχων:
Μην το χρησιμοποιείται για μικρά παιδιά.
Σ’ ένα μπουκάλι βαφής μαλλιών:
Να μη χρησιμοποιείται σαν σιρόπι παγωτού.
Σ’ ένα μηχάνημα κουρέματος γκαζόν:
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν ψαλίδι μπορντούρας.
Σ’ ένα κουτί πυροτεχνημάτων:
Μη τα βάζετε στο στόμα.
Στη συσκευασία ενός ρολογιού καρπού:
Προσοχή αυτό δεν είναι εσώρουχο! Μην επιχειρήσετε να το φορέσετε.
Σ’ ένα χειροκίνητο πλυντήριο πιάτων:
Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν μέσα στο πλυντήριο πιάτων.
Σε μια τοστιέρα:
Μην την χρησιμοποιείτε κάτω από το νερό.
Σ’ ένα στρώμα:
Μην επιχειρήσετε να το καταπιείτε.
Σε πιστολάκι για τα μαλλιά:
Μην το χρησιμοποιείτε την ώρα που κάνετε ντους.
Σ’ ένα σίδερο για μπούκλες:
Προειδοποίηση: Το προϊόν αυτό μπορεί να σας κάψει τα μάτια.
Πηγή: http://www.collegenet.com/elect/app/app ... m&sp=18521
(Η μετάφραση από τ' Αγγλικά δική μου)
Σε περίπτωση που χρειάζεστε περαιτέρω απόδειξη ότι η ανθρώπινη φυλή είναι καταδικασμένη λόγω βλακείας, εδώ είναι μερικές από τις οδηγίες που βρέθηκαν γραμμένες στις ετικέτες καταναλωτικών προϊόντων:
Σε πιστολάκι για μαλλιά μάρκας Sears:
Μην χρησιμοποιείτε, ενώ κοιμάστε.
Σ’ ένα σακουλάκι Fritos (πατατάκια):
Μπορεί να είστε ο μεγάλος νικητής! Δεν είναι απαραίτητο να το αγοράσετε. Λεπτομέρειες μέσα.
Σε μια πλάκα σαπούνι Dial:
Οδηγίες: Χρησιμοποιήστε το σαν κανονικό σαπούνι.
Σε κάποια κατεψυγμένα γεύματα μάρκας Swanson:
Οδηγίες σερβιρίσματος: Ξεπαγώστε.
Τυπωμένο στο κάτω μέρος του επιδορπίου Tesco Tiramisu:
Μην το γυρίσετε ανάποδα.
Στη ζύμη ψωμιού Marks and Spencer:
Το προϊόν θα είναι καυτό μετά το ψήσιμο.
Πάνω στη συσκευασία ενός ηλεκτρικού σίδερου Rowenta:
Μη σιδερώνετε τα ρούχα όταν τα φοράτε.
Στο παιδικό φάρμακο για το βήχα μάρκας Boot:
Μην οδηγείτε αυτοκίνητο ή να χειρίζεστε μηχανήματα μετά τη λήψη του φαρμάκου.
Στο υπνωτικό φάρμακο Nytol:
Προειδοποίηση: Μπορεί να προκαλέσει υπνηλία.
Στις περισσότερες μάρκες από Χριστουγεννιάτικα φωτάκια:
Για εσωτερική ή εξωτερική χρήση μόνο.
Σε ένα γιαπωνέζικο μηχάνημα επεξεργασίας τροφίμων:
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την άλλη χρήση.
Στα φιστίκια της Sainsbury:
Προειδοποίηση: Περιέχει ξηρούς καρπούς.
Σε ένα πακέτο ξηρών καρπών της American Airlines:
Οδηγίες: Ανοίξτε το πακέτο, φάτε τους ξηρούς καρπούς.
Σε μια παιδική στολή Σούπερμαν:
Το ότι φοράτε αυτά τα ρούχα δεν σας κάνει να πετάτε.
Σ’ ένα σουηδικό αλυσοπρίονο:
Μην προσπαθήσετε να σταματήσετε την αλυσίδα με τα χέρια σας ή τα γεννητικά σας όργανα.
Σε ένα έλκηθρο:
Προσοχή: Το έλκηθρο μπορεί να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, υπό ορισμένες συνθήκες χιονιού.
Σ’ ένα ακονιστήρι μαχαιριών:
Προσοχή: τα μαχαίρια κόβουν.
Στις επιγονατίδες Shin για τους ποδηλάτες:
Οι επιγονατίδες Shin δεν μπορούν να προστατεύσουν οποιοδήποτε μέρος του σώματος δεν καλύπτουν.
Σ’ ένα πλαστικό ποτήρι για ζεστό καφέ:
Προσοχή: Τα ζεστά ροφήματα καίνε.
Διαδικασίες έκτακτης ανάγκης σε μια θερινή κατασκήνωση των ΗΠΑ:
Σε περίπτωση πλημμύρας, ανεβείτε στο λόφο. Σε περίπτωση ξαφνικής πλημμύρας ανεβείτε στο λόφο τρέχοντας.
Σ’ ένα εγχειρίδιο φούρνου μικροκυμάτων:
Μη τον χρησιμοποιείτε για να στεγνώσετε κατοικίδια ζώα.
Στο πίσω μέρος του καθίσματος του χειριστή σε ένα αεροσκάφος του ΝΑΤΟ:
Το κάθισμα πρέπει να είναι στραμμένο προς τα εμπρός για την απογείωση και την προσγείωση.
Στον πάτο ενός μπουκαλιού κόκα κόλα:
Μην ανοίγετε απ’ αυτή την πλευρά.
Σ’ εάν παιχνίδι σκούπα Χάρι Πότερ:
Αυτή η σκούπα στην πραγματικότητα δεν πετάει.
Σ’ ένα κουτί ασπιρίνες:
Μην τις πάρετε αν είστε αλλεργικοί στην ασπιρίνη.
Σ’ ένα μπουκάλι απολυμαντικού πλυντηρίου ρούχων:
Αφαιρέστε τα ρούχα πριν το βάλετε στο πλυντήριο.
Σ’ ένα πακέτο μπισκότα:
Αφαιρέστε το περιτύλιγμα, ανοίξτε το στόμα, βάλτε μέσα το μπισκότο, μασήστε.
Σ’ ένα εγχειρίδιο χρήσης βραστήρα:
Η συσκευή ενεργοποιείται όταν βάλετε τον διακόπτη «ON / OFF" στη θέση «ΟΝ».
Σ’ ένα μπουκάλι κέτσαπ:
Οδηγίες: Βάλτε το πάνω στο φαγητό.
Σ’ ένα μπουκάλι ρούμι:
Ανοίξτε μπουκάλι πριν το πιείτε.
Σ’ ένα χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων:
Είσοδος μόνον. Μην μπαίνετε.
Μια πινακίδα σε ένα δρόμο στο Χονγκ Κονγκ:
Προσοχή στους ανθρώπους.
Οδηγίες στο σταθμό του τραμ στην Πράγα:
Προσοχή! Το να αγγίξει κάποιος αυτά τα καλώδια σημαίνει ακαριαίο θάνατο. Όποιος βρεθεί να το κάνει θα διώκεται.
Γραμμένο στην πρόσφατα ανακαινισμένη ράμπα εισόδου, ΗΠΑ:
Προσοχή: νέα επιφάνεια που δεν γλιστράει.
Σ’ ένα μπουκάλι αποσμητικού χώρου:
Για χρήση μόνο από εκπαιδευμένο προσωπικό.
Σ’ ένα μπουκάλι λοσιόν για μωρά:
Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.
Σ’ ένα ζευγάρι κάλτσες που αγοράστηκαν στην Αίγυπτο:
Μην πλένετε.
Σ’ ένα παζλ 500-κομματιών:
Μερικά τμήματά του θα χρειαστούν συναρμολόγηση.
Σ’ ένα σπρέι πιπεριού που χρησιμοποιούνται για αυτοάμυνα:
Μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια.
Σ’ ένα Frisbee:
Προσοχή: μπορεί να περιέχει μικρά κομμάτια.
Σ’ ένα εγχειρίδιο αυτοκινήτου:
Για να βγείτε από το αυτοκίνητο, ανοίξτε τις πόρτες, βγέστε έξω, κλειδώστε και στη συνέχεια κλείστε τις πόρτες.
Με ένα πακέτο κάσιους:
Προειδοποίηση: Το προϊόν αυτό μπορεί να περιέχει υπολείμματα ξηρών καρπών.
Οδηγίες για απωθητικό κουνουπιών:
Αντικατάσταση μπαταρίας: αντικαταστήστε την παλιά μπαταρία με καινούργια.
Σε μια κάρτα γενεθλίων για μωρό ενός έτους:
Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας κάτω των 36 μηνών ή μικρότερα.
Σε ένα υπνοδωμάτιο ξενοδοχείο:
Παρακαλώ μην ανοίξετε την τηλεόραση, εκτός αν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσετε.
Σε έναν ανελκυστήρα ιαπωνικού ξενοδοχείου:
Πιέστε αυτό το κουμπί σε περίπτωση που κάτι συμβεί.
Σ’ ένα βουρτσάκι καθαρισμού τουαλέτας:
Μη το χρησιμοποιείτε για το στόμα.
Σ’ ένα μπουκάλι σπρέι χρώματος:
Μην ψεκάζετε το πρόσωπό σας.
Σ’ ένα τηλεχειριστήριο τηλεόρασης:
Δεν πλένεται στο πλυντήριο πιάτων.
Σ’ ένα καμινέτο:
Μην το χρησιμοποιείτε για στέγνωμα μαλλιών.
Σ’ ένα πλυντήριο ρούχων σ’ ένα self service πλυσίματος ρούχων:
Μην το χρησιμοποιείται για μικρά παιδιά.
Σ’ ένα μπουκάλι βαφής μαλλιών:
Να μη χρησιμοποιείται σαν σιρόπι παγωτού.
Σ’ ένα μηχάνημα κουρέματος γκαζόν:
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν ψαλίδι μπορντούρας.
Σ’ ένα κουτί πυροτεχνημάτων:
Μη τα βάζετε στο στόμα.
Στη συσκευασία ενός ρολογιού καρπού:
Προσοχή αυτό δεν είναι εσώρουχο! Μην επιχειρήσετε να το φορέσετε.
Σ’ ένα χειροκίνητο πλυντήριο πιάτων:
Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν μέσα στο πλυντήριο πιάτων.
Σε μια τοστιέρα:
Μην την χρησιμοποιείτε κάτω από το νερό.
Σ’ ένα στρώμα:
Μην επιχειρήσετε να το καταπιείτε.
Σε πιστολάκι για τα μαλλιά:
Μην το χρησιμοποιείτε την ώρα που κάνετε ντους.
Σ’ ένα σίδερο για μπούκλες:
Προειδοποίηση: Το προϊόν αυτό μπορεί να σας κάψει τα μάτια.
Πηγή: http://www.collegenet.com/elect/app/app ... m&sp=18521
(Η μετάφραση από τ' Αγγλικά δική μου)
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
Humanity Is DOOMED! Everybody Panic!!
In case you needed further proof that the human race is doomed through stupidity, here are some actual label instructions on consumer goods:
On Sears hair dryer:
Do not use while sleeping.
On a bag of Fritos:
You could be a winner! No purchase necessary. Details inside.
On a bar of Dial soap:
Directions: Use like regular soap.
On some Swanson frozen dinners:
Serving suggestions: Defrost.
Printed on the bottom of Tesco Tiramisu dessert:
Do not turn upside down.
On Marks and Spencer Bread Pudding:
Product will be hot after heating.
On packaging for a Rowenta iron:
Do not iron clothes on body.
On Boot's Children's Cough Medicine:
Do not drive a car or operate machinery after taking this medication.
On Nytol Sleep Aid:
Warning: May cause drowsiness.
On most brands of Christmas lights:
For indoor or outdoor use only.
On a Japanese food processor:
Not to be used for the other use.
On Sainsbury's peanuts:
Warning: Contains nuts.
On an American Airlines packet of nuts:
Instructions: open packet, eat nuts.
On a child's Superman costume:
Wearing of this garment does not enable you to fly.
On a Swedish chain saw:
Do not attempt to stop chain with your hands or genitals.
On a toboggan:
Beware: Sledge may develop high speed under certain snow conditions.
On a knife sharpener:
Caution: knives are sharp.
On shin pads for cyclists:
Shin guards cannot protect any part of the body they do not cover.
On a take away coffee cup:
Caution: Hot beverages are hot.
Emergency safety procedures at a US summer camp:
In case of flood, proceed uphill. In case of flash flood proceed uphill quickly.
In a microwave oven manual:
Do not use for drying pets.
On the back of a pilot's seat in a Nato aircraft:
Seat must be facing forward for take-off and landing.
On the bottom of a cola bottle:
Do not open here.
On a Harry Potter wizards broom:
This broom does not actually fly.
On a box of aspirin:
Do not take if allergic to aspirin.
On a bottle of laundry detergent:
Remove clothing before distributing in washing machine.
On a muffin packet:
Remove wrapper, open mouth, insert muffin, eat.
In a kettle instruction manual:
The appliance is switched on by setting the 'ON/OFF' button to the 'ON' position.
On a ketchup bottle:
Instructions: Put on food.
On a bottle of rum:
Open bottle before drinking.
A car park sign:
Entrance only. Do not enter.
A sign in a street in Hong Kong:
Beware of people.
Rules on a tram in Prague:
Beware! To touch these wires is instant death. Anyone found doing so will be persecuted.
Sign on newly-renovated ramp entrance, USA:
Take care: new non-slip surface.
On a can of air freshener:
For use by trained personnel only.
On a bottle of baby lotion:
Keep away from children.
On a pair of socks bought in egypt:
Do not wash.
On a 500-piece jigsaw puzzle:
Some assembly required.
On a can of pepper spray used for self defense:
May irritate eyes.
On a Frisbee:
Warning: may contain small parts.
In a car handbook:
In order to get out of car, open door, get out lock doors, and then close doors.
On a packet of cashew nut pieces:
Warning: This product may contain residue of nuts.
Directions for mosquito repellant:
Replacing battery: replace old battery with a new one.
On a birthday card for a one year old:
Not suitable for children aged under 36 months or less.
In a hotel bedroom:
Please do not turn on TV except when in use.
In a lift in a Japanese hotel:
Push this button in case anything happens.
On a toilet cleaning brush:
Do not use orally.
On a can of Spray paint:
Do not spray in your face.
On a TV remote:
Not Dishwasher safe.
On a blowtorch:
Not used for drying hair.
On a washing machine in a launderette:
No small children.
On a bottle of hair dye:
Do not use as Ice Cream topping.
On a push along lawn mower:
Not to be used as a hedge trimmer.
On a box of fireworks:
Do not put in mouth.
On the packaging for a wrist watch:
Warning this is not underwear! Do not attempt to put in pants.
In a dishwasher manual:
Do not allow children to play in dishwasher.
On a toaster:
Do not use underwater.
On a mattress:
Do not attempt to swallow.
On a hair dryer: Do not use while in shower.
Also seen on a hair dryer: Do not use while asleep.
On a curling iron:
Warning: This product can burn eyes.
Source: http://www.collegenet.com/elect/app/app ... m&sp=18521
In case you needed further proof that the human race is doomed through stupidity, here are some actual label instructions on consumer goods:
On Sears hair dryer:
Do not use while sleeping.
On a bag of Fritos:
You could be a winner! No purchase necessary. Details inside.
On a bar of Dial soap:
Directions: Use like regular soap.
On some Swanson frozen dinners:
Serving suggestions: Defrost.
Printed on the bottom of Tesco Tiramisu dessert:
Do not turn upside down.
On Marks and Spencer Bread Pudding:
Product will be hot after heating.
On packaging for a Rowenta iron:
Do not iron clothes on body.
On Boot's Children's Cough Medicine:
Do not drive a car or operate machinery after taking this medication.
On Nytol Sleep Aid:
Warning: May cause drowsiness.
On most brands of Christmas lights:
For indoor or outdoor use only.
On a Japanese food processor:
Not to be used for the other use.
On Sainsbury's peanuts:
Warning: Contains nuts.
On an American Airlines packet of nuts:
Instructions: open packet, eat nuts.
On a child's Superman costume:
Wearing of this garment does not enable you to fly.
On a Swedish chain saw:
Do not attempt to stop chain with your hands or genitals.
On a toboggan:
Beware: Sledge may develop high speed under certain snow conditions.
On a knife sharpener:
Caution: knives are sharp.
On shin pads for cyclists:
Shin guards cannot protect any part of the body they do not cover.
On a take away coffee cup:
Caution: Hot beverages are hot.
Emergency safety procedures at a US summer camp:
In case of flood, proceed uphill. In case of flash flood proceed uphill quickly.
In a microwave oven manual:
Do not use for drying pets.
On the back of a pilot's seat in a Nato aircraft:
Seat must be facing forward for take-off and landing.
On the bottom of a cola bottle:
Do not open here.
On a Harry Potter wizards broom:
This broom does not actually fly.
On a box of aspirin:
Do not take if allergic to aspirin.
On a bottle of laundry detergent:
Remove clothing before distributing in washing machine.
On a muffin packet:
Remove wrapper, open mouth, insert muffin, eat.
In a kettle instruction manual:
The appliance is switched on by setting the 'ON/OFF' button to the 'ON' position.
On a ketchup bottle:
Instructions: Put on food.
On a bottle of rum:
Open bottle before drinking.
A car park sign:
Entrance only. Do not enter.
A sign in a street in Hong Kong:
Beware of people.
Rules on a tram in Prague:
Beware! To touch these wires is instant death. Anyone found doing so will be persecuted.
Sign on newly-renovated ramp entrance, USA:
Take care: new non-slip surface.
On a can of air freshener:
For use by trained personnel only.
On a bottle of baby lotion:
Keep away from children.
On a pair of socks bought in egypt:
Do not wash.
On a 500-piece jigsaw puzzle:
Some assembly required.
On a can of pepper spray used for self defense:
May irritate eyes.
On a Frisbee:
Warning: may contain small parts.
In a car handbook:
In order to get out of car, open door, get out lock doors, and then close doors.
On a packet of cashew nut pieces:
Warning: This product may contain residue of nuts.
Directions for mosquito repellant:
Replacing battery: replace old battery with a new one.
On a birthday card for a one year old:
Not suitable for children aged under 36 months or less.
In a hotel bedroom:
Please do not turn on TV except when in use.
In a lift in a Japanese hotel:
Push this button in case anything happens.
On a toilet cleaning brush:
Do not use orally.
On a can of Spray paint:
Do not spray in your face.
On a TV remote:
Not Dishwasher safe.
On a blowtorch:
Not used for drying hair.
On a washing machine in a launderette:
No small children.
On a bottle of hair dye:
Do not use as Ice Cream topping.
On a push along lawn mower:
Not to be used as a hedge trimmer.
On a box of fireworks:
Do not put in mouth.
On the packaging for a wrist watch:
Warning this is not underwear! Do not attempt to put in pants.
In a dishwasher manual:
Do not allow children to play in dishwasher.
On a toaster:
Do not use underwater.
On a mattress:
Do not attempt to swallow.
On a hair dryer: Do not use while in shower.
Also seen on a hair dryer: Do not use while asleep.
On a curling iron:
Warning: This product can burn eyes.
Source: http://www.collegenet.com/elect/app/app ... m&sp=18521
- Achilleas
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές
O διάσημος μαέστρος Αρθούρος Τοσκανίνι, είχε προσκαλέσει στο σπίτι του το διάσημο βιολιστή Γιεχούντι Μενουχίν. Σε μια στιγμή ο Μενουχίν πήρε το βιολί και άρχισε να παίζει για χάρη του Τοσκανίνι. Ο βιρτουόζος βιολιστής βρισκόταν στη μέση περίπου της εκτέλεσης ενός έργου του Παγκανίνι, όταν ξαφνικά αντήχησε το διαπεραστικό κουδούνισμα του τηλεφώνου. Ο Τοσκανίνι τότε έκανε νόημα στον Μενουχίν να συνεχίσει το παίξιμό του, ο ίδιος δε, έσυρε λίγο το κάθισμά του μπροστά, πήρε ένα ψαλίδι που βρισκόταν στο τραπεζάκι κι έκοψε το σύρμα του τηλεφώνου, για να μη διακοπεί η μουσική εκτέλεση.
Ίσως υπερβολική ενέργεια! Μα αν στη μουσική η τέλεια σιωπή και αυτοσυγκέντρωση είναι στοιχεία απαραίτητα, πόσο περισσότερο χρειάζονται στην προσευχή!
Ίσως υπερβολική ενέργεια! Μα αν στη μουσική η τέλεια σιωπή και αυτοσυγκέντρωση είναι στοιχεία απαραίτητα, πόσο περισσότερο χρειάζονται στην προσευχή!
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
Γράμματα από παιδιά στον Θεό
Αυτά τα γράμματα , τα έγραψαν μικρά παιδιά στο Θεό........είναι απλά υπέροχα.......απολαύστε τα!!!!
Με συγχωρείς που δεν σου έγραψα νωρίτερα. Μόλις αυτή τη βδομάδα έμαθα να γράφω.
Μάρθα
Αγαπητέ Θεέ,γιατί πρέπει να προσεύχομαι αφού έτσι κι αλλιώς ξέρεις τι θέλω; Αν όμως σ' ευχαριστεί αυτό θα προσεύχομαι.
Σιού
Αγαπητέ Θεέ, αν ζούμε μετά το θάνατό μας,τότε γιατί να πεθάνουμε;
Ρόν
Αγαπητέ Θεέ, το αντρόγυνο στο διπλανό διαμέρισμα τσακώνεται για τα καλά όλη την ώρα. Θα έπρεπε ν' αφήνεις να παντρεύονται μόνο οι πολύ καλοί φίλοι.
Νάν
Αγαπητέ Θεέ, πώς έγινε και δεν εφεύρες κανένα καινούργιο ζώο τελευταία; Έχουμε πάντα τα ίδια τα παλιά.
Τζόννυ
Αγαπητέ Θεέ, ξέρω που λέει να γυρίζεις και το άλλο σου μάγουλο, τι γίνεται όμως αν η αδερφή σου σε χτυπήσει στο μάτι;
Με αγάπη Τζέρεσσο
Αγαπητέ Θεέ, αν δεν πάρεις πίσω το μωρό,δεν θα καθαρίσω το δωμάτιό μου.
Τζόυ
Αφού δεν θέλεις οι άνθρωποι να λένε κακά λόγια, γιατί τα εφεύρες;
Ευγένιος
Αγαπητέ Θεέ, ο Ντόναλντ έσπασε τη γυάλα,όχι εγώ. Τώρα πια το έχεις και γραφτό.
Τζαίην
Αγαπητέ Θεέ, ήθελες πράγματι η καμηλοπάρδαλη να είναι έτσι,ή μήπως έκανες λάθος;
Νόρμα
Αγαπητέ Θεέ, θα μπορούσες να γράψεις μερικές ακόμα ιστορίες; Τις διαβάσαμε όλες αυτές που έγραψες και τις ξαναρχίσαμε.
Με ευγνωμοσύνη Έμιλυ
Διαβάσαμε ότι ο Θωμάς Έντισον ανακάλυψε το φως. Εγώ νόμιζα ότι το είχες ανακαλύψει εσύ.
Ντόνα
Αγαπητέ Θεέ, είσαι πλούσιος ή μόνο διάσημος;
Στήβεν
Πώς ήξερες ότι ήσουνα Θεός;
Τσάρλυ
Αγαπητέ Θεέ, στις απόκριες θα ντυθώ διάβολος. Σε πειράζει;
Μάρνιε
Αγαπητέ Θεέ, η δασκάλα λέει ότι οι μέρες άλλοτε μικραίνουν κι άλλοτε μεγαλώνουν. Δεν μπορείςνα καταλήξεις σε μια απόφαση;
Μίντυ
Αντί ν' αφήνεις τους ανθρώπους να πεθαίνουν και να φτιάχνεις άλλους, γιατί δεν κρατάς αυτούς που έχεις τώρα;
Τζέην
Αγαπητέ Θεέ, είναι καλύτερα τ' αγόρια από τα κορίτσια;Ξέρω πως είσαι αγόρι,αλλά προσπάθησε να είσαι δίκαιος.
Σύλβια
Αγαπητέ Θεέ, ελπίζω να μην έχουν καμιά ιδιαίτερη αξία τα μυρμήγκια, γιατί τα πατάω όλη την ώρα.
Ντένις
πηγή: http://iereasanatolikisekklisias.blogsp ... z13LnurO3u
(Δημοσιεύτηκε από τη φίλη μου Αγγελική στο agiooros.net/ forum)
Αυτά τα γράμματα , τα έγραψαν μικρά παιδιά στο Θεό........είναι απλά υπέροχα.......απολαύστε τα!!!!
Με συγχωρείς που δεν σου έγραψα νωρίτερα. Μόλις αυτή τη βδομάδα έμαθα να γράφω.
Μάρθα
Αγαπητέ Θεέ,γιατί πρέπει να προσεύχομαι αφού έτσι κι αλλιώς ξέρεις τι θέλω; Αν όμως σ' ευχαριστεί αυτό θα προσεύχομαι.
Σιού
Αγαπητέ Θεέ, αν ζούμε μετά το θάνατό μας,τότε γιατί να πεθάνουμε;
Ρόν
Αγαπητέ Θεέ, το αντρόγυνο στο διπλανό διαμέρισμα τσακώνεται για τα καλά όλη την ώρα. Θα έπρεπε ν' αφήνεις να παντρεύονται μόνο οι πολύ καλοί φίλοι.
Νάν
Αγαπητέ Θεέ, πώς έγινε και δεν εφεύρες κανένα καινούργιο ζώο τελευταία; Έχουμε πάντα τα ίδια τα παλιά.
Τζόννυ
Αγαπητέ Θεέ, ξέρω που λέει να γυρίζεις και το άλλο σου μάγουλο, τι γίνεται όμως αν η αδερφή σου σε χτυπήσει στο μάτι;
Με αγάπη Τζέρεσσο
Αγαπητέ Θεέ, αν δεν πάρεις πίσω το μωρό,δεν θα καθαρίσω το δωμάτιό μου.
Τζόυ
Αφού δεν θέλεις οι άνθρωποι να λένε κακά λόγια, γιατί τα εφεύρες;
Ευγένιος
Αγαπητέ Θεέ, ο Ντόναλντ έσπασε τη γυάλα,όχι εγώ. Τώρα πια το έχεις και γραφτό.
Τζαίην
Αγαπητέ Θεέ, ήθελες πράγματι η καμηλοπάρδαλη να είναι έτσι,ή μήπως έκανες λάθος;
Νόρμα
Αγαπητέ Θεέ, θα μπορούσες να γράψεις μερικές ακόμα ιστορίες; Τις διαβάσαμε όλες αυτές που έγραψες και τις ξαναρχίσαμε.
Με ευγνωμοσύνη Έμιλυ
Διαβάσαμε ότι ο Θωμάς Έντισον ανακάλυψε το φως. Εγώ νόμιζα ότι το είχες ανακαλύψει εσύ.
Ντόνα
Αγαπητέ Θεέ, είσαι πλούσιος ή μόνο διάσημος;
Στήβεν
Πώς ήξερες ότι ήσουνα Θεός;
Τσάρλυ
Αγαπητέ Θεέ, στις απόκριες θα ντυθώ διάβολος. Σε πειράζει;
Μάρνιε
Αγαπητέ Θεέ, η δασκάλα λέει ότι οι μέρες άλλοτε μικραίνουν κι άλλοτε μεγαλώνουν. Δεν μπορείςνα καταλήξεις σε μια απόφαση;
Μίντυ
Αντί ν' αφήνεις τους ανθρώπους να πεθαίνουν και να φτιάχνεις άλλους, γιατί δεν κρατάς αυτούς που έχεις τώρα;
Τζέην
Αγαπητέ Θεέ, είναι καλύτερα τ' αγόρια από τα κορίτσια;Ξέρω πως είσαι αγόρι,αλλά προσπάθησε να είσαι δίκαιος.
Σύλβια
Αγαπητέ Θεέ, ελπίζω να μην έχουν καμιά ιδιαίτερη αξία τα μυρμήγκια, γιατί τα πατάω όλη την ώρα.
Ντένις
πηγή: http://iereasanatolikisekklisias.blogsp ... z13LnurO3u
(Δημοσιεύτηκε από τη φίλη μου Αγγελική στο agiooros.net/ forum)
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
Εσωτερική γαλήνη…(χιούμορ)
15 Νοεμβρίου, 2010 — VatopaidiFriend
ΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΦΕΪΝΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ …,
•
ΑΝ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙΣ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ’ΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ, ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣ…,
•
ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ…,
•
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΓΙ’ΑΥΤΟ…,
•
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΙΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΓΝΟΟΥΝ…,
•
ΑΝ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΤΙΣ ΔΕΧΕΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑ…,
•
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΟΥ, ΤΟ ΚΕΦΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ …,
•
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΕΜΕΛΑ ΝΑ ΑΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ 2 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ…,
•
ΑΝ ΜΟΛΙΣ ΞΑΠΛΩΣΕΙΣ, ΗΡΕΜΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΠΑΚΩΝΕΣΑΙ…,
ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!

Πηγή: vatopaidi.wordpress.com
15 Νοεμβρίου, 2010 — VatopaidiFriend
ΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΦΕΪΝΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ …,
•
ΑΝ ΚΑΤΟΡΘΩΝΕΙΣ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ’ΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ, ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣ…,
•
ΑΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ…,
•
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΓΙ’ΑΥΤΟ…,
•
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΙΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΓΝΟΟΥΝ…,
•
ΑΝ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΤΙΣ ΔΕΧΕΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑ…,
•
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΟΥ, ΤΟ ΚΕΦΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ …,
•
ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΝΕΜΕΛΑ ΝΑ ΑΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ 2 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ…,
•
ΑΝ ΜΟΛΙΣ ΞΑΠΛΩΣΕΙΣ, ΗΡΕΜΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΠΑΚΩΝΕΣΑΙ…,
ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ!

Πηγή: vatopaidi.wordpress.com
-
- 12
- Επικοινωνία:
Μικρές αλήθειες του εσωτερικού ανθρώπου

– Η αγκαλιά είναι μεγάλο δώρο. Ένα μέγεθος κάνει για όλους και ανταλλάσσεται εύκολα.
– Όλοι οι άνθρωποι χαμογελούν στην ίδια γλώσσα.
– Όλοι χρειάζονται αγάπη. Ιδίως όταν δεν το αξίζουν.
– Όλοι έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι.
– Ο πραγματικός πλούτος ενός ανθρώπου είναι ό,τι έχει επενδύσει στην αιωνιότητα.
– Βρες καιρό να γελάσεις, είναι η μουσική της ψυχής.
– Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους είναι να αγαπούν ο ένας τον άλλον.
– Ο θυμός είναι κατάσταση κατά την οποία η γλώσσα τρέχει πιο πολύ από το μυαλό.
– Η ευτυχία βοηθείται από άλλους, αλλά δεν εξαρτάται από άλλους.
– Κάνε ό,τι μπορείς για όποιον μπορείς με ό,τι έχεις και όπου είσαι.
– Η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που μοιράζεται χωρίς να λιγοστεύει.
– Ο Θεός σου δίνει το καλύτερο όταν αφήνεις εκείνον να διαλέξει.
– Αν κάποιος μιλάει άσχημα για σένα, δεν θα τον πιστέψουν, αν η ζωή σου δείξει πόσο
άδικο έχει.
– Η υπομονή είναι η ικανότητα να σταματήσεις τη μηχανή του αυτοκινήτου, όταν
σου έρχεται να ξεκολλήσεις το λεβιέ.
– Για να βγεις από μια δυσκολία πρέπει συνήθως να περάσεις από μέσα.
Πηγή: Ηλεκτρονικό Περιοδικό "Το Γράμμα", τεύχος 100, σελ. 5.

– Η αγκαλιά είναι μεγάλο δώρο. Ένα μέγεθος κάνει για όλους και ανταλλάσσεται εύκολα.
– Όλοι οι άνθρωποι χαμογελούν στην ίδια γλώσσα.
– Όλοι χρειάζονται αγάπη. Ιδίως όταν δεν το αξίζουν.
– Όλοι έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι.
– Ο πραγματικός πλούτος ενός ανθρώπου είναι ό,τι έχει επενδύσει στην αιωνιότητα.
– Βρες καιρό να γελάσεις, είναι η μουσική της ψυχής.
– Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους είναι να αγαπούν ο ένας τον άλλον.
– Ο θυμός είναι κατάσταση κατά την οποία η γλώσσα τρέχει πιο πολύ από το μυαλό.
– Η ευτυχία βοηθείται από άλλους, αλλά δεν εξαρτάται από άλλους.
– Κάνε ό,τι μπορείς για όποιον μπορείς με ό,τι έχεις και όπου είσαι.
– Η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που μοιράζεται χωρίς να λιγοστεύει.
– Ο Θεός σου δίνει το καλύτερο όταν αφήνεις εκείνον να διαλέξει.
– Αν κάποιος μιλάει άσχημα για σένα, δεν θα τον πιστέψουν, αν η ζωή σου δείξει πόσο
άδικο έχει.
– Η υπομονή είναι η ικανότητα να σταματήσεις τη μηχανή του αυτοκινήτου, όταν
σου έρχεται να ξεκολλήσεις το λεβιέ.
– Για να βγεις από μια δυσκολία πρέπει συνήθως να περάσεις από μέσα.
Πηγή: Ηλεκτρονικό Περιοδικό "Το Γράμμα", τεύχος 100, σελ. 5.
Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικής και
πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση της ΓΣ
των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή
κοινότητα να χαμογελάσει: Ο λόγος του
Έλληνα μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ.
«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για
τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάμασε τον
Βουκεφάλα, κατά τον γυρισμό του και
περνώντας τον Αξιό και βλέποντας το νερό,
σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για
μπάνιο. Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα
ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό.
Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα
του είχαν εξαφανιστεί. Τα είχε κλέψει
ένας Σλάβος της Μακεδονίας.»
Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Σκοπιανός
εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζει
«Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάβοι δεν ήταν
εκεί, τότε.»
Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαμογέλασε
και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό,
μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου...»!
πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση της ΓΣ
των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή
κοινότητα να χαμογελάσει: Ο λόγος του
Έλληνα μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ.
«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για
τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάμασε τον
Βουκεφάλα, κατά τον γυρισμό του και
περνώντας τον Αξιό και βλέποντας το νερό,
σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για
μπάνιο. Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα
ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό.
Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα
του είχαν εξαφανιστεί. Τα είχε κλέψει
ένας Σλάβος της Μακεδονίας.»
Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Σκοπιανός
εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζει
«Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάβοι δεν ήταν
εκεί, τότε.»
Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαμογέλασε
και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό,
μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου...»!