Πρώτα από όλα θα σου πω τι λέει ο 'Αγιος Παΐσιος, γράφει ότι για να ζεσταθούμε πνευματικά να διαβάζουμε αντιστοιχα βιβλία, βιους, λόγους Αγίων, τη Καινή Διαθήκη, οτιδήποτε εσένα σε αγγίζει σχετικο. Έτσι θα είσαι εν θερμη προσευχή και συνειδητά θα μπορεις να παρακολουθείς τη κατήχηση που εχουν όλες οι ενοριες για ενηλίκους για να συζητάς Πνευματικα θέματα.heavenandearth έγραψε:
Το κομμάτι της εξομολόγησης το κάλυψαν οι προηγούμενοι, νομίζω. Όσο για τα περισσότερα έχω κι εγώ την απορία. Τα μικρά έχουν το κατηχητικό για να εμβαθύνουν στην πίστη, οι ενήλικες έχουμε μόνο τον πνευματικό; Πρέπει να τελειώσεις τη Θεολογική για να μάθεις περισσότερα, ή αρκεί ο πνευματικός και η δική σου μελέτη; Τί επιλογές έχει κανείς;
Και κατά δεύτερο να πω ότι εάν πηγαίνεις σε ένα Πνευματικο και βρεις αλλον πρέπει να πάρεις άδεια - λύση κι έπειτα να ξεκινήσεις με τον δεύτερο για να εξομολογήσε ή να πηγαίνεις στο δεύτερο για να παιρνεις ευχή και να συζητάς τετοια θέματα. Συνηθως είναι στα μοναστήρια ή έρχονται από το Αγιον Όρος ιερομόναχοι κι εξομολογουν ή επισκεπτεσε και παιρνεις ευχή
Και τέλος να επισκέπτεσε προσκυνήματα και Μονές, όταν μπορεις και κοντά σου
Έαν θελεις να βρεθεις σ αυτό το δρόμο ήδη συναίνεσες κι ο Θεος θα σε βοηθήσει