Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Πέτρος
10
Έλαβε ευχαριστία: 2 φορές

Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Δημοσίευση από Πέτρος »

Anastasios68 έγραψε:Πέτρο μου, έχω δει εκατοντάδες ποδηλάτες που όχι μόνο έχουν ανακλαστικά στα ποδήλατά τους, αλλά έχουν φώτα και ανακλαστικό γιλέκο το βράδυ, φυσικά και κράνος. Ένας από αυτούς είμαι κι εγώ.
Πολλοί λένε πως δεν πάνε στην εκκλησία γιατί ο τάδε παπάς έκανε εκείνο και ο δείνα το άλλο.
Ίσως το ίδιο να ισχύει και για τους ποδηλάτες, πάντοτε κατά αναλογία.
Προχθές έκανα περίπου 50 χιλιόμετρα, από τα βόρεια προάστια στα νότια και πάλι πίσω. Πολλοί το βλέπουν αυτό υπερβολικό. Κι εγώ ίσως θα το έβλεπα μερικά χρόνια πριν. Διαπιστώνω όμως πως όχι μόνο δεν είναι υπερβολικό, αλλά αντίθετα απόλυτα εφικτό. Επίσης, μάσκες χρειάζονται κυρίως οι οδηγοί των αυτοκινήτων και όχι τόσο οι αναβάτες των ποδηλάτων σύμφωνα με έρευνα της σοβαρής Αγγλικής εφημερίδας The Guardian:
It’s a scenario familiar to any urban cyclist: you’re stuck behind a fume-belching bus or taxi, a choking diesel aroma wafting through your lungs. You think: is this really the healthy option?

The good, if simple, answer from pollution experts is: yes. Cycling does remain many, many times better for your health than not cycling, even factoring in exposure to pollution and the risk of accident. What’s more surprising is that on two wheels you might even be exposed to less of the smelly stuff than those using other forms of transport.
http://www.theguardian.com/environment/ ... -bike-blog
Διαφωνώ με την γκάρντιαν... αν και λέει ότι "μπορεί" ο ποδηλάτης να εκτεθεί σε λιγότερη ρύπανση και δεν το θεωρεί σίγουρο ότι έτσι είναι.
Επίσης αμφιβάλλω πάρα πολύ κατά πόσο οι pollution experts μπορεί να είναι και traffic experts και πολύ περισσότερο health experts.

Εχθές το πρωί (σκοτάδι ήταν) ένας ποδηλάτης χωρίς φώτα πετάχτηκε μπροστά μου από το πουθενά και χθες
το βράδυ ένας άλλος με την φιλενάδα του ήταν σταματημένοι στο μέσο του ρεύματος κυκλοφορίας και συζητούσαν. Τέλος πάντων.

Εσύ Τάσο μπορεί να είσαι καθ' όλα εντάξει αλλά μάλλον είσαι η εξαίρεση.
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 362 φορές

Δημοσίευση από Νίκος »

Υπάρχουν συμπολίτες μας, που δε σέβονται ούτε τη δική τους ασφάλεια ούτε των άλλων. Απ' αυτούς οι ποδηλάτες είναι οι σπανιότεροι και οι λιγότερο επικίνδυνοι.

Πάντως, κατά τη γνώμη μου, όπου είναι εφικτό πρέπει να δημιουργούνται ποδηλατόδρομοι κυρίως λόγω της διαφοράς της ταχύτητας, μεταξύ των ποδηλάτων και των αυτοκινήτων, που δημιουργεί κινδύνους για τους ποδηλάτες.

Επίσης τα ποδήλατα που κυκλοφορούν στους δρόμους, πρέπει να έχουν υποχρεωτικά τον ίδιο εξοπλισμό με τα υπόλοιπα οχήματα, δηλαδή φώτα, φλας, σωστά φρένα κ.λ.π. και οι οδηγοί τους (αν δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης αυ/του ή δικύκλου) να έχουν κάποια πιστοποίηση ότι έχουν γνώση των βασικών κανόνων κυκλοφορίας. Το ποδήλατο είναι παιχνίδι, όταν χρησιμοποιείται σαν παιχνίδι στους αντίστοιχους χώρους. Όταν βρίσκεται στο δρόμο είναι όχημα και υπόκειται κατ' αναλογία στους ίδιους κανόνες με τα υπόλοιπα οχήματα.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλό μεσημέρι!
Μεγάλη υπόθεση η δημιουργία ποδηλατοδρόμων! Δυστυχώς, μέχρι πρότινος τουλάχιστον που ασχολούμουν με το θέμα η ΓΓΔΕ δεν είχε βγάλει προδιαγραφές.
Το μόνο που είχαμε ήταν οι Ο.Μ.Ο.Ε. (Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων) του ΥΠΕΘΟ:
1. Σε ποδηλατοδρόμους δίπλα σε κράσπεδα οδού πρέπει να προβλεφθεί ελάχιστος χώρος ασφαλείας 0,75μ από τον χώρο κυκλοφορίας και στάσης των μηχανοκίνητων οχημάτων.
2. Οι ποδηλατόδρομοι διπλής κατεύθυνσης θα έχουν ελάχιστο πλάτος 2,00 μέτρων, ενώ οι μονής κατεύθυνσης 1,00 μέτρο.
Επειδή αυτό δεν μπορούσε να το τηρήσει κανένας Δήμος, όλοι τους απαιτούσαν χρηματοδότηση (μέσω ΕΣΠΑ) για δημιουργία ποδηλατόδρομων (στο πλαίσιο των Δημοτικών αναπλάσεων), χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστες αυτές προδιαγραφές. Και επειδή εγώ δούλευα στο κομμάτι της έγκρισης των μελετών, στο συγκεκριμένο θέμα ήμουν ο κακός για τους Δήμους αφού κατά κανόνα δεν τους ενέκρινα τη μελέτη.

Ουπς! Επεκτάθηκα πολύ περισσότερο απ' όσο έπρεπε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Παιδιά πιστέψτε με σε κάτι.
Από τη στιγμή που το ποδήλατο έγινε «μόδα», πολλοί μπλέχτηκαν με αυτό χωρίς προηγούμενα να το ψάξουν. Αυτοί οι άνθρωποι όμως έρχονται σε επαφή με τις ομάδες που φροντίζουν να είναι καθ' όλα εντάξει στην τήρηση των νόμων (και της απλής λογικής) και σιγά σιγά μπαίνουν κι αυτοί στο νόημα αυτού που είπε ο Νίκος, δηλαδή πως το ποδήλατο είναι μεταφορικό μέσο και όχι παιχνίδι.
Πέτρο, αν βρίσκεσαι στην Αθήνα σε καλώ να έρθεις μία Παρασκευή βράδυ βόλτα με την ομάδα των ποδηλατών Πεύκης. Είμαι σίγουρος πως θα εκπλαγείς από την οργάνωση της ομάδας, τη μεγάλη συμμετοχή ατόμων όλων των ηλικιών (ακόμα και μικρά παιδιά), την τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ, σε βόλτες που ξεπερνούν τα 20 χιλιόμετρα εντός Αθηνών.
Όσο για την εισπνοή των καυσαερίων, η Guardian υποστηρίζει κάτι απλό: η υγεία του μόνιμου αυτοκινητιστή κινδυνεύει πολύ περισσότερο από αυτή του ανθρώπου που κάνει χρήση του ΙΧ όσο το δυνατόν λιγότερο. Δεν το λέω για να κομπάσω, αλλά είμαι 47 και διάνυσα 230 χιλιόμετρα σε μία μέρα. Δεν είμαι ο υπεράνθρωπος, απλά ξεκίνησα σιγά σιγά, από τα 5 χιλιόμετρα, μετά στα 10 και πάει λέγοντας. Φυσικά αυτό μου πήρε αρκετό χρόνο, αλλά σήμερα βρίσκομαι σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση από πολλούς συνομήλικους μου που δεν αποχωρίζονται το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα τους. Κυρίως, έχω ρυπάνει το περιβάλλον, που για εμάς τους χριστιανούς είναι η κληρονομιά του Θεού, πολύ λιγότερο.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΩΛΗΣ
11

Δημοσίευση από ΜΑΝΩΛΗΣ »

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Καλό Απόγευμα.
Εικόνα
Αν θέλεις εύνοια Θεού να ʽχεις και ευλογία
Αφιερώσου ολόκαρδα, κάνʼ το με προθυμία.
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Καλησπέρα αδέλφια μου.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλημέρα σε όλα τα καλά παιδιά!

Σήμερα 21 Οκτωβρίου γιορτάζουν 26 άγιοι:

1. Ο ΟΣΙΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝ, ο Μέγας
2. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΓΑΪΟΣ, ΔΑΣΙΟΣ & ΖΩΤΙΚΟΣ
3. Ο ΟΣΙΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ, που ασκήτευσε στον Άθω
4. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ και ΠΕΤΡΟΣ
5. Ο ΑΓΙΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ, ο Οσιομάρτυρας
6. Η ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΟΤΗ & Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ο Πρεσβύτερος
7. Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΚΡΑΤΗΣ (ή Εύκρατος), ο Οσιομάρτυρας
8. Ο ΟΣΙΟΣ ΒΑΡΟΥΧ
9. Ο ΑΓΙΟΣ ΑΖΗΣ
10. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΛΑΝΤΙΝΟΣ
11. Ο ΟΣΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
12. Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ο ιερομάρτυρας
13. Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ο Νεομάρτυρας από τη Μονεμβασιά
14. Η ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, του Θαυματουργού
15. Η ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΑ, Επισκόπου Μεγληνίας (Ρώσος)
16. [Ο ΟΣΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ]
17. Οι όσιοι θεοφόροι πατέρες ημών Βαρνάβας και Ιλαρίων, οι θαυματουργοί
18. Η ΑΓΙΑ URSULA (Βρεταννίδα)
19. Ο ΑΓΙΟΣ FINAN (Ιρλανδός)

Την ευλογία τους να έχουμε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Καλημέρα σας παιδιά, τις πρεσβείες των αγίων μας να έχουμε!
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
nickzark
12
Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές

Δημοσίευση από nickzark »

Kαλημερα παιδια σε ολους
«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »
Άβαταρ μέλους
ΑΝΤΑ Κ.
12

Δημοσίευση από ΑΝΤΑ Κ. »

Καλό απόγευμα να έχετε όλοι. :) :) :)

Εικόνα
Ὁ βλάσφημος ἀρνεῖται τὸ βάπτισμά του, ἀρνεῖται τὸν ἴδιο τὸν Χριστό. (Άγιος Νεκτάριος).
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”