Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- aposal
- 12
Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Καλό μεσημέρι και καλό ΠΣΚ να περάσουμε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σε όλο το παρεάκι.

Αν θέλεις εύνοια Θεού να ʽχεις και ευλογία
Αφιερώσου ολόκαρδα, κάνʼ το με προθυμία.
Αφιερώσου ολόκαρδα, κάνʼ το με προθυμία.
- Φωτεινή
- 11
- Έλαβε ευχαριστία: 3 φορές
Πέτρο, να είσαι καλά, ευχαριστώ πολύ.Πέτρος έγραψε:Καλημέρα σ' όλο το φόρουμ!
Φωτεινή σου εύχομαι κάθε ευτυχία!
Ευχαριστώ όλους όσους "καλοπροαίρετα" μου ευχηθήκατε... Εύχομαι και σε σας ό,τι επιθυμείτε!
Μη φοβάσαι, μόνο πίστευε.
Μάρκος ε' 36
Μάρκος ε' 36
Πως εσύ Απόστολε προεξοφλείς ότι οι κοσμικοί αν δεν παντρευτούν σημαίνει ότι ζουν αμαρτάνοντας;aposal έγραψε:Οι κοσμικοί αν δεν παντρευτούν σημαίνει ότι ζουν αμαρτάνοντας. Και όχι μόνον αυτό, αλλά δεν υποχωρούν στις καθημερινές απαιτήσεις του συντρόφου τους (αφού δεν έχουν), ώστε να περιορίζουν λίγο τον εγωισμό τους.
Δηλαδή οι παντρεμένοι είναι αναμάρτητοι;
Τι σημαίνει ότι δεν υποχωρούν σε καθημερινές απαιτήσεις του συντρόφου τους αφού δεν έχουν, ώστε να περιορίζουν λίγο τον εγωισμό τους;
Δηλαδή για να περιοριστεί ο εγωισμός απαιτείται μόνο να υποχωρεί κάποιος στις καθημερινές απαιτήσεις του συντρόφου του;
Υπάρχουν ανύπαντροι άνθρωποι που ο εγωισμός και το θέλημά τους έχουν τσακιστεί από αυτά που τραβάνε από άλλους ανθρώπους ή από τις θλίψεις της ζωής! Θλίψεις και δοκιμασίες που ούτε να φανταστείς δεν μπορείς!
Αυτοί δεν θα σωθούν επειδή δεν είναι παντρεμένοι;
Καλησπέρα αδέλφια μου.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
- aposal
- 12
Πέτρο εκφράζω μια άποψη. Το ποιος θα σωθεί και ποιος όχι το αποφασίζει μόνον ο Κριτής. Αλλά έχω ακούσει από κληρικό να λέει ότι ο Χριστιανός έχει δύο δρόμους να διαλέξει: Τον έγγαμό βίο ή τον μοναχικό.
Κατ' αρχήν γιατί ένας κοσμικός δεν θέλει να παντρευτεί; Είναι επιλογή του; Αν ναι, κατά την άποψή μου πάντα, κάνει λάθος γιατί θα έπρεπε να διαλέξει τον μοναχικό βίο. Αν όμως δεν παντρεύεται για άλλους λόγους τότε έχει να δώσει μεγάλο αγώνα, οπότε θα πρέπει να έχει τον πνευματικό του από κοντά.
Ο κοσμικός που δεν παντρεύεται είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Ξεκινάμε από το κυριότερο που είναι η ικανοποίηση των σαρκικών αναγκών. Ο έγγαμος μπορεί να τις ικανοποιήσει εντός γάμου, οπότε δεν αμαρτάνει. Ο άγαμος όμως δεν μπορεί.
Ο έγγαμος δεν πάει εξ ορισμού στον Παράδεισο, κάθε άλλο. Ο γάμος είναι αναγκαία συνθήκη για την σωτηρία ενός κοσμικού, αλλά όχι ικανή. Έχει πολύ αγώνα να δώσει κι αυτός.
Όσο για τις υποχωρήσεις του έγγαμου βίου, αυτές είναι που κάνουν και τους δύο καλύτερους. Τώρα γι' αυτά που αναφέρεις "που ούτε καν μπορώ να φανταστώ" έχεις δίκιο. Εγώ εκφέρω την άποψή μου με βάση την απλή καθημερινή μου ζωή.
Αυτό για το οποίο όμως είμαι σίγουρος είναι ότι δεν υπάρχει Χριστιανός που να δίνει αγώνα και να μην δέχεται πόλεμο από τον πονηρό. Και όσο πιο δυνατός αγωνιστής είναι τόσο μεγαλύτερο πόλεμο δέχεται.
Κατ' αρχήν γιατί ένας κοσμικός δεν θέλει να παντρευτεί; Είναι επιλογή του; Αν ναι, κατά την άποψή μου πάντα, κάνει λάθος γιατί θα έπρεπε να διαλέξει τον μοναχικό βίο. Αν όμως δεν παντρεύεται για άλλους λόγους τότε έχει να δώσει μεγάλο αγώνα, οπότε θα πρέπει να έχει τον πνευματικό του από κοντά.
Ο κοσμικός που δεν παντρεύεται είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Ξεκινάμε από το κυριότερο που είναι η ικανοποίηση των σαρκικών αναγκών. Ο έγγαμος μπορεί να τις ικανοποιήσει εντός γάμου, οπότε δεν αμαρτάνει. Ο άγαμος όμως δεν μπορεί.
Ο έγγαμος δεν πάει εξ ορισμού στον Παράδεισο, κάθε άλλο. Ο γάμος είναι αναγκαία συνθήκη για την σωτηρία ενός κοσμικού, αλλά όχι ικανή. Έχει πολύ αγώνα να δώσει κι αυτός.
Όσο για τις υποχωρήσεις του έγγαμου βίου, αυτές είναι που κάνουν και τους δύο καλύτερους. Τώρα γι' αυτά που αναφέρεις "που ούτε καν μπορώ να φανταστώ" έχεις δίκιο. Εγώ εκφέρω την άποψή μου με βάση την απλή καθημερινή μου ζωή.
Αυτό για το οποίο όμως είμαι σίγουρος είναι ότι δεν υπάρχει Χριστιανός που να δίνει αγώνα και να μην δέχεται πόλεμο από τον πονηρό. Και όσο πιο δυνατός αγωνιστής είναι τόσο μεγαλύτερο πόλεμο δέχεται.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- aposal
- 12
Μ' αυτά και μ' αυτά ξέχασα να καληνυχτίσω!
- aposal
- 12
Καλημέρα και καλό ΣΚ να περάσουμε!
- aposal
- 12
Καλημέρα και καλή Κυριακή!
Παραθέτω τη ρήση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου:
«Αυτό είναι κυρίως εκείνο, για το οποίο πρέπει πολύ να κλαίμε, ότι δηλαδή, οι κακοί έγιναν πολλοί και τα κακά δεν προκαλούν πια ντροπή σ’ εκείνους που τα κάνουν».
Παραθέτω τη ρήση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου:
«Αυτό είναι κυρίως εκείνο, για το οποίο πρέπει πολύ να κλαίμε, ότι δηλαδή, οι κακοί έγιναν πολλοί και τα κακά δεν προκαλούν πια ντροπή σ’ εκείνους που τα κάνουν».
- aposal
- 12
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους μας και σε όλο τον δοκιμαζόμενο κόσμο!
Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή διανύουμε την εβδομάδα της τυρινής, όπου τρώμε τα πάντα (και τις επτά μέρες της εβδομάδας) εκτός από το κρέας, που το σταματήσαμε χθες, την Κυριακή της Αποκριάς, όπως σημαίνει και το όνομά της: (ΑΠΟ + ΚΡΕΑΣ = ΑΠΟΚΡΙΑ).
Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή διανύουμε την εβδομάδα της τυρινής, όπου τρώμε τα πάντα (και τις επτά μέρες της εβδομάδας) εκτός από το κρέας, που το σταματήσαμε χθες, την Κυριακή της Αποκριάς, όπως σημαίνει και το όνομά της: (ΑΠΟ + ΚΡΕΑΣ = ΑΠΟΚΡΙΑ).