Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάστηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια σ΄ όλη την Ελλάδα η Κοίμηση της Θεοτόκου. Όμως μέσ' το πανηγύρι και τη λαοπλημμύρα πόσοι πρόσεξαν το Ευαγγέλιο της Θείας Λειτουργίας:
"38 Ἐγένετο δὲ ἐν τῷ πορεύεσθαι αὐτοὺς καὶ αὐτὸς εἰσῆλθεν εἰς κώμην τινά. γυνὴ δέ τις ὀνόματι Μάρθα ὑπεδέξατο αὐτὸν εἰς τὸν οἴκον αὐτῆς. 39 καὶ τῇδε ἦν ἀδελφὴ καλουμένη Μαρία, ἣ καὶ παρακαθίσασα παρὰ τοὺς πόδας τοῦ Ἰησοῦ ἤκουε τὸν λόγον αὐτοῦ. 40 ἡ δὲ Μάρθα περιεσπᾶτο περὶ πολλὴν διακονίαν· ἐπιστᾶσα δὲ εἶπε· Κύριε, οὐ μέλει σοι ὅτι ἡ ἀδελφή μου μόνην με κατέλιπε διακονεῖν; εἰπὲ οὖν αὐτῇ ἵνα μοι συναντιλάβηται. 41 ἀποκριθεὶς δὲ εἶπεν αὐτῇ ὁ Ἰησοῦς· Μάρθα Μάρθα, μεριμνᾷς καὶ τυρβάζῃ περὶ πολλά· 42 ἑνὸς δέ ἐστι χρεία· Μαρία δὲ τὴν ἀγαθὴν μερίδα ἐξελέξατο, ἥτις οὐκ ἀφαιρεθήσεται ἀπ' αὐτῆς. ........." (Λουκ. Κεφ. 10ο, 38-42)

Και σε μετάφραση:
"38 Kάποτε, πάλι, ενώ βρίσκονταν σε πορεία, μπήκε ο Iησούς σε κάποιο χωριό, όπου μια γυναίκα, που λεγόταν Mάρθα, τον υποδέχτηκε στο σπίτι της. 39 Aυτή είχε και μια αδελφή που την έλεγαν Mαρία, η οποία κάθισε κοντά στα πόδια του Iησού κι άκουγε τη διδαχή του. 40 H Mάρθα, απεναντίας, πνιγόταν στη δουλειά για να τους περιποιηθεί. Έτσι, πλησίασε τον Iησού και του είπε: Kύριε, δε σε νοιάζει που η αδελφή μου μ' άφησε να προσπαθώ μόνη μου να σας εξυπηρετήσω; Πες της, λοιπόν, να με βοηθήσει. 41 Aποκρίθηκε τότε ο Iησούς και της είπε: Mάρθα, Mάρθα! Φροντίζεις κι ασχολείσαι με πολλά! 42 Ένα πράγμα, όμως, είναι αναγκαίο. H Mαρία, όμως, διάλεξε την αγαθή μερίδα, που δε θα της αφαιρεθεί. ........."
Όταν το άκουσα συνειδητοποίησα, ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα του σημερινού ανθρώπου. Όχι μόνο αυτού που βρίσκεται μακριά απ' το Θεό, αλλά και πολλών πιστών Χριστιανών, που θέλουν ειλικρινά να ζουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.
Γιατί, μπορεί κανείς να κατηγορήσει τη Μάρθα, που ήταν απασχολημένη, προσπαθώντας να υπηρετήσει τον Κύριο και τους Μαθητές Του;
Και, τι θα γινόταν αν κι αυτή επέλεγε τηνμ αγαθή μερίδα και καθόταν όπως η Μαρία στα πόδια του Ιησού, ποιός θα έκανε τις δουλειές;
Ας το συζητήσουμε λοιπόν αν συμφωνεί και η παρέα.