Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Καλησπέρα αδέλφια μου.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καληνύχτα σε όλους! Ο Θεός είναι δίπλα μας και μας ακούει. Σας το λεει αυτό ένας αμαρτωλός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλημέρα Απόστολε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλημέρα και σε σένα!
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 451 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Καλημέρα σε όλες και όλους.
Με συγχωρείτε που θα είμαι επικριτικός σήμερα. Εχθές ανακοινώθηκε σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς πως μπαίνουν σε «κινητικότητα» (μία λέξη που καλύπτει την απόλυση). Ανακοινώθηκε από έναν άνθρωπο που ποτέ του δεν προσπάθησε για κάτι, που όλα τα βρήκε έτοιμα στη ζωή του και σήμερα κουνάει σε εμάς το δάχτυλο.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Καλημέρα και από εμένα σε όλες και σε όλους.Αδελφέ μου Τάσο καλά τα λες,αλλά ο σκοπός χωρίς
να κάνω πολιτική προπαγάνδα είναι θα τους τιμωρήσει ο Ελληνικός λαός όλους αυτούς στις επό-
μενες εκλογές στις κάλπες;
Εννοώντας με γενική αποχή,δείχνοντάς τους ότι είναι ΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 451 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Αδελφέ μου Φώτη, σε ευχαριστώ πολύ.
Όμως, διαφωνώ με το θέμα της αποχής. Την αποχή την παίρνουν και τη μετατρέπουν σε δικό τους όφελος. Όταν και άμα γίνουν ξανά εκλογές σε τούτη τη χώρα σκοπεύω να ψηφίσω (δεν έχω λείψει από καμία εκλογική διαδικασία από τότε που απέκτησα το δικαίωμα ψήφου) με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Καλημέρα αδέλφια μου.
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλημέρα και από μένα τον αμαρτωλό!
Σήμερα, μεταξύ άλλων, γιορτάζει η Αγία και ισαπόστολος Όλγα, όπως και το θαύμα της Αγίας Ευφημίας. Αντιγράφω από το έγκυρο αγιολόγιο του Τσολακίδη:

Όμως, αυτήν την ήμερα, γίνεται ανάμνηση του θαύματος που έγινε από την αγία Ευφημία, όταν, κατά την εποχή του Μαρκιανού και της Πουλχερίας, συντάχθηκαν δύο τόμοι που περιείχαν τον όρο της Συνόδου, που έγινε στη Χαλκηδόνα (451) και ήταν ένας των ορθοδόξων και ένας των Μονοφυσιτών. Για να πάψει λοιπόν η έριδα μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να τεθούν και οι δύο τόμοι μέσα στη λάρνακα της αγίας Ευφημίας, για να φανεί ποιον από τους δύο θα δεχτεί η Αγία. Μετά την αποσφράγιση της λάρνακας, βρέθηκε ο μεν των αιρετικών τόμος στα πόδια της Αγίας πεταμένος, ο δε των ορθοδόξων στο στήθος της. (Να σημειώσουμε ότι η κυρίως μνήμη του μαρτυρίου της αγίας Ευφημίας τελείται στις 16 Σεπτεμβρίου).
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 365 φορές

Δημοσίευση από Νίκος »

Καλημέρα αδέλφια.

Απόστολε πολύ επαναστατικό σε βρίσκω (στο άλλο θέμα), όμως χρειάζεται πολύ περισσότερο εσωτερική επανάσταση παρά εξωτερική.

Πριν γκρεμίσουμε τα κακώς κείμενα στον κόσμο που μας περιβάλει πρέπει πρώτα να γκρεμίσουμε τα πάθη που μας εμποδίζουν, να διακρίνουμε τι είναι αυτό που πρέπει ν' αλλάξουμε και με τι να το αντικαταστήσουμε, Δεν προτείνω εσωστρέφεια, αλλά διαφορετικό τρόπο θεώρησης των πραγμάτων, Χριστοκεντρικό, σωτηριολογικό, αγαπητικό, μακροπρόθεσμο και όχι εγωκεντρικό, ωφελιμιστικό και κοντόφθαλμο.

Βοήθειά μας η Αγία Όλγα.

Εικόνα
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”