Συγκεκριμένα:
Μα η Γραφή είναι ξεκάθαρη σε αυτό βρε George! Λέει για το θηρίο "ποιήσει πόλεμο μετά των αγίων και νικήσει". Μιλάει επίσης ο Κύριος στο κατά Ματθαίον 24. Ο Χριστός τερματίζει τον αντίχριστο. 1+1=2. Δηλαδή αν κάποιοι μοναχοί στο Όρος είναι υπέρ του Ιωάννη, αλλάζει τίποτε; Η Γραφή δεν παραμένει ξεκάθαρη; Αν τον ρωτήσω κάτι τέτοιο νιώθω ότι δείχνω να μην έχω διαβάσει καν τη Γραφή και ότι το φόρουμ πατάει στους θρύλους και όχι στις δεδομένες από αιώνες στέρεες βάσεις.Αυτό που ρωτώ, είναι, τι απόψεις υπάρχουν γι’ αυτό το θέμα στο Άγιο Όρος καθώς και πια είναι η δική σας άποψη. Πιστεύετε ότι θα έρθει κάποιος βασιλέας που θα μας σώσει από τις καταστροφές, πιστεύετε ότι είναι κόλπο του σατανά για να προσκυνηθεί ο αντίχριστος ή κάτι άλλο;
Δεν αποφεύγει, απλά δεν ασχολείται ο άνθρωπος. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχει κανείς θέση σε ένα θέμα.Αυτό λοιπόν ζητώ μια ξεκάθαρη απάντηση. Δε τον κατηγορώ, ούτε θεωρώ πως αποφεύγει να απαντήσει ο γέροντας.
Όταν ο Χριστός μας μας μιλά για ψευδοπροφήτες, μας λέει "αγρυπνείτε και προσεύχεσθε", τέτοιες ιστοριούλες που βασίζονται σε από μηχανής θεούς κάπου δε μου αρέσουν και φοβούμαι μήπως εξυπηρετούν τον διάβολο ο οποίος σίγουρα μας θέλει εφησυχασμένους και κοιμώμενους.
Φοβάμαι ότι θα σε στενοχωρήσει η απάντηση που θα λάβεις αλλά εγώ τώρα του στέλνω το κείμενό σου.