Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

Καλό βράδυ σε όλους μας αδελφοί μου!

ΚΎΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλημέρα και καλό μήνα να περάσουμε!
Άντε, περνάνε σιγά - σιγά οι μέρες και πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.

Σήμερα 01/12/2017 εορτάζουν:

1. Προφήτης Ναούμ
2. Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων
3. Όσιος Αντώνιος ο Νέος
4. Άγιος Ονήσιμος Αρχιεπίσκοπος Εφέσου
5. Άγιος Ανανίας ο Πέρσης
6. Άγιοι Ανανίας και Σολόχων Αρχιεπίσκοποι Εφέσου
7. Ανάμνηση των εγκαινίων του ναού του Αγίου Τρύφωνα Πλησίον της αγίας Ειρήνης αρχαίας και νέας
8. Άγιος Θεόκλητος Αρχιεπίσκοπος Λακεδαιμόνιας ο θαυματουργός

Την ευλογία τους να έχουμε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Καλημέρα αδελφοί μου, καλό μήνα και καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο να περάσουμε! Σήμερα είναι η 3η συνεχής ημέρα κατάληψης για εμάς και γι' αυτό και σήμερα σας καλημερίζω σχετικά νωρίς. Αμήν, κύριε Απόστολε!

Άγιοι του Θεού, πρεσβεύσατε υπέρ ημών!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Αναστάση μου και Απόστολε μου, καλημέρα! Αμήν, ας έχουμε την ευλογία των Αγίων μας!
Αναστάση μου, όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στο τότε Τ.Ε.Ι. Πειραιά έχασα το πρώτο εξάμηνο λόγω καταλήψεων. Το ίδιο κινδύνεψα να πάθω άλλες δύο φορές μέχρι να καταφέρω να πάρω το πτυχίο μου. Όποτε γινόταν κατάληψη (πάντοτε για λόγους που δεν είχαν ουσία), προσπαθούσα να εκμεταλλεύομαι τον χρόνο εκείνο διαβάζοντας, κάνοντας επανάληψη, αλλά και διαβάζοντας «το παρακάτω». Δεν το έκανα γιατί είμαι «σπασίκλας», αλλά γιατί πάντοτε αγαπούσα και συνεχίζω να αγαπώ το αντικείμενο των σπουδών μου! Με λίγα λόγια, μην αφήνεις την κατάσταση της κατάληψης να σε στενοχωρεί, αλλά εκμεταλλεύσου τον χρόνο αυτό με τον ίδιο τρόπο: επανάληψη και διάβασμα «του παρακάτω» ;)
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Πέτρος
10
Έλαβε ευχαριστία: 2 φορές

Δημοσίευση από Πέτρος »

Καλημέρα και καλό ΠΣΚ και καλό μήνα και καλό χειμώνα!
Μήπως ξέχασα τίποτα άλλο;
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Όχι κύριε Πέτρο. Εγώ ξέχασα να ευχηθώ σε όλους τους αδελφούς καλό και ευλογημένο χειμώνα!
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Αγαπητέ κύριε Αναστάσιε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σας. ;) Αυτό κάνω περίπου. Διαβάζω τα " νέα θρησκευτικά " για να τα καταλάβω, λόγω του ότι η πλειοψηφία των κειμένων μας, σύμφωνα και με τον θεολόγο μας π. Γεώργιο, δεν γίνονται κατανοητά ούτε και από τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής στην οποία , άλλωστε, θέλω κι εγώ να περάσω. Διαβάζω, βέβαια, και τα μαθήματα στα οποία δεν είμαι και πολύ δυνατός (Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, Βιολογία κ.τ.λ.) για να τα πάω καλύτερα. Να είστε καλά! ;)
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Βέβαια δεν μπορώ να πω πως ο λόγος δεν είναι σημαντικός (άθλιες δομές κτιρίου εδώ και χρόνια, τουαλέτες χαλασμένες που αποτελούν μια χώρα ολόκληρη από μικρόβια, "τεμπελιά" των εργατών) αλλά σήμερα δεν έγινε ακριβώς κατάληψη αλλά ολοήμερη αποχή. Τιμωρηθήκαμε αθώοι και μη, βάζοντας μας απουσίες μιας ολόκληρης ημέρας. Ο λυκειάρχης λένε ότι κατέσχεσε τα χρήματα των μαθητών της Γ' για την πενθήμερη εκδρομή τους (η οποία λέει ότι δεν θα γίνει και τα λεφτά δεν θα επιστραφούν στους μαθητές) ενώ χθες υποστήριζε τους μαθητές και πήγε μαζί τους στο δημαρχείο. Κι έτσι είναι σαν να κάναμε όλοι ομαδική αποχή προς συμπαράσταση στην Γ'. Εγώ βέβαια έφυγα. Το περίεργο είναι οτι ψήφισε μόνο το 15μελές συμβούλιο (6 υπέρ 6 κατά ενώ τρία μέλη έλειπαν) και απορώ πώς βγήκε απόφαση από ισοπαλία. Πολύ περίεργα όλα αυτά.
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Καλησπέρα και καλό Παρασκευγιάτικο απόγευμα αδελφοί μου!
Άβαταρ μέλους
ΦΩΤΗΣ
12

Δημοσίευση από ΦΩΤΗΣ »

Καλησπέρα αδέλφια μου και καλό μήνα.
Κύριε είσαι παντογνώστης. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι Σε αγαπώ. Αξίωσέ με να Σε υπηρετώ με αφοσίωση και με αγάπη μέχρι την τελευταία μου αναπνοή.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”