Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Επιχειρήματα προς τους άθεους

Η σχέση της Ορθοδοξίας με τις άλλες θρησκείες.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Re: Επιχειρήματα προς τους άθεους

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα όπως τα λες Πέτρο.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

Θα συμφωνήσω και με τους δύο προλαλήσαντες! Δεν πρέπει να βγάζουμε την ουρά μας απέξω! Και μάλιστα εγώ προσωπικά ώρες ώρες φανατίζομαι (όταν μας χλευάζουν άθεοι, αιρετικοί κ.λπ ή όταν μας προκαλούν). Από την άλλη έτσι παραβαίνω τον Λόγο του Θεού κάτι που μετά όταν το σκέφτομαι έχω τύψεις.
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Θεόδωρος22
8

Δημοσίευση από Θεόδωρος22 »

Anastasios68 έγραψε:Φίλοι μου, δυστυχώς φανατισμός υπάρχει και σε μερίδα ορθοδόξων. Είναι μία θλιβερή πραγματικότητα που δεν μπορούμε να την αρνηθούμε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο καθένας μας να μπορεί να κινείται διαρκώς σε πνεύμα εν Χριστώ αγάπης, ιδιαίτερα προς τους πλανεμένους αδερφούς μας. Να σέβεται τις επιλογές τους, να μην τους κατακρίνει, να παραμένει ψύχραιμος ό,τι κι αν ειπωθεί.
Αναστασιε αν σου δώσω σαιτ άθεων κομμουνιστών και μη και δεις το θράσος τους θα χάσεις την ψυχραιμία σου κσι θα τους βρισεις.Τα ψέματα και το θράσος τους ξεπερνούν κάθε όριο. Δε μιλώ για τους φιλήσυχους άθεους αλλά για τους προκλητικους.Ειδες τι έπαθαν οι χριστιανοί(και οι μουσουλμάνοι και γενικά όλοι οι πιστοί) σε τέτοια καθεστώτα. Ειδικά στην Αλβανία που ήταν η μόνη χώρα που κύρηξε συνταγματικά παράνομη την θρησκεία. Πόσες εκκλησίες και πόσα τζαμιά καταστράφηκαν,πόσοι πιστοί έχασαν την ζωή τους κτλ.Και να σκεφτείς ότι η πλειοψηφία των Αλβανών ήταν και είναι μουσουλμάνοι (πιο πριν ήταν χριστιανοί που εξισλαμίστηκαν οι πιο πολλοί) που το Ισλάμ είναι θρησκεία που δε κάθεται να την θυματοποιησουν εύκολα. Τελωσπαντων προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να συζητώ με ετερόδοξους ακόμα και αλλόθρησκους αλλά με άθεους δεν μπορώ να συζητώ μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι πολύ εύκολα. Οποιος έχει τις κατάλληλες θεολογικές γνώσεις και την κατάλληλη υπομονή/ψυχραιμία ας συζητά. Εγώ ψυχραιμία όταν ειρωνευονται τα πιστεύω μου δεν έχω.
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Θοδωρή μου, πριν τα Web site, υπήρχαν οι αντιπαραθέσεις πρόσωπο με πρόσωπο και από τέτοιες έχω, δυστυχώς, αρκετά μεγάλη εμπειρία. Καταλαβαίνω αυτό που λες και εγώ εκνευρίζομαι όταν βλέπω και ακούω ειρωνείες, όταν δεν υπάρχει πολιτισμένη διάθεση.
Δεν ισχυρίζομαι πως παραμένω απαθής, το αντίθετο συμβαίνει. Αυτό που είπα είναι το σωστό που πρέπει να κάνουμε. Να μην χάνουμε την ψυχραιμία μας, να μην θυμώνουμε σε υψηλό σημείο. Το γνωρίζω πως δεν είναι εύκολο.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Θεόδωρος22 έγραψε:
Anastasios68 έγραψε:Φίλοι μου, δυστυχώς φανατισμός υπάρχει και σε μερίδα ορθοδόξων. Είναι μία θλιβερή πραγματικότητα που δεν μπορούμε να την αρνηθούμε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο καθένας μας να μπορεί να κινείται διαρκώς σε πνεύμα εν Χριστώ αγάπης, ιδιαίτερα προς τους πλανεμένους αδερφούς μας. Να σέβεται τις επιλογές τους, να μην τους κατακρίνει, να παραμένει ψύχραιμος ό,τι κι αν ειπωθεί.
......... Τελωσπαντων προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να συζητώ με ετερόδοξους ακόμα και αλλόθρησκους αλλά με άθεους δεν μπορώ να συζητώ μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι πολύ εύκολα..........
Κι εγώ αυτό ακριβώς! Με αλλόθρησκο και ετερόδοξο μπορώ να μιλήσω. Ακόμα και με μουσουλμάνο έχω μιλήσει και με σεβάστηκε απόλυτα. Ο Ρωμαιοκαθολικός συμμαθητής μου επίσης. Όποτε έχω μιλήσει με άθεο με το ζόρι κρατήθηκα να μην τον βρίσω.
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Πέτρος
10
Έλαβε ευχαριστία: 2 φορές

Δημοσίευση από Πέτρος »

Ωραία και τι θα γίνει βρε παιδιά;
Δε λέω ανθρώπινο είναι αλλά τι;
Να επιμένεις εσύ να επιμένει και ο άλλος.
Να νευριάσεις εσύ να νευριάσει και ο άλλος.
Να βρίσεις εσύ να βρίσει και ο άλλος.
Στο τέλος να πιαστείτε και στα χέρια και ποιος ξέρει τι άλλο κακό θα γίνει.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση για χρυσή τομή, όλα είναι ματαιοπονία.
Ευκαιρίες για ομολογία πίστεως υπάρχουν άπειρες στην καθημερινή ζωή.
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Μα εννοείται ότι δεν είναι δουλειά αυτή. Εγώ συγκεκριμένα είπα ότι μου ήρθε να βρίσω όχι όμως ότι το έκανα κιόλας. Όσο για την χειροδικία είναι πράξη και πολύ βίαιη και αντιχριστιανική. Εγώ προσωπικά δεν προτίθεμαι να κάνω κάτι τέτοιο (τουλάχιστον αυτό ελπίζω). Συμφωνώ ότι και ο χειρότερος άθεος, αιρετικός, Θεομάχος κ.λπ μπορεί να μεταστραφεί. Απόδειξη ο Απόστολος Παύλος!
Πέτρος
10
Έλαβε ευχαριστία: 2 φορές

Δημοσίευση από Πέτρος »

Το ένα φέρνει το άλλο.

Στον απόστολο Παύλο μίλησε και εμφανίστηκε ο ίδιος ο Κύριος.
Δεν γίνεται σύγκριση.
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Πέτρος έγραψε:Το ένα φέρνει το άλλο.
Γι' αυτό καλύτερα μακριά και αλάργα αν δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθελουμε σε τέτοιες καταστάσεις.
Πέτρος έγραψε:Στον απόστολο Παύλο μίλησε και εμφανίστηκε ο ίδιος ο Κύριος.
Δεν γίνεται σύγκριση.
Σαφώς! Όμως και στην περίπτωση που αναφέρω μπορεί και πάλι ο Κύριος να κάνει κάτι. Όπως λ.χ εδώ. Έχει και σχετικά άρθρα που είναι παρόμοια.
Άβαταρ μέλους
Θεόδωρος22
8

Δημοσίευση από Θεόδωρος22 »

Αναστάσιος έγραψε:
Πέτρος έγραψε:Το ένα φέρνει το άλλο.
Γι' αυτό καλύτερα μακριά και αλάργα αν δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταπεξέλθελουμε σε τέτοιες καταστάσεις.
Πέτρος έγραψε:Στον απόστολο Παύλο μίλησε και εμφανίστηκε ο ίδιος ο Κύριος.
Δεν γίνεται σύγκριση.
Σαφώς! Όμως και στην περίπτωση που αναφέρω μπορεί και πάλι ο Κύριος να κάνει κάτι. Όπως λ.χ εδώ. Έχει και σχετικά άρθρα που είναι παρόμοια.
Αυτό το παράδειγμα Αναστασιε που έδωσες ήταν από Κομμουνιστικές χώρες.Από εκεί και πέρα όπως παρατηρησες μόνος σου ο μουσουλμάνος σέβεται τον Ιησού(ως προφητη) και τους προφήτες μας και οι ετερόδοξοι τους σέβονται επίσης. Ο άθεος δε τα σέβεται πολλές φορές αυτά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Ορθοδοξία και οι άλλες θρησκείες - Orthodox Christianity and other religions”