Αλλαγή φύλου

Συζήτηση γύρω από τα αμαρτήματα και τα πάθη.

Συντονιστές: Anastasios68, Νίκος, johnge

Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΩΛΗΣ
Δημοσιεύσεις: 5637
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 06, 2014 11:38 am

Re: Αλλαγή φύλου

Δημοσίευσηαπό ΜΑΝΩΛΗΣ » Παρ Δεκ 01, 2017 10:20 pm

Μπλόκο Αρείου Πάγου στον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Εικόνα

Την πόρτα στον πολιτικό γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών... έκλεισε ο Αρειος Πάγος, κρίνοντας ότι εάν αυτό ήταν η βούληση του εθνικού νομοθέτη θα το είχε νομοθετήσει, φέρνοντας στη βουλή σχέδιο νόμου.

Με ένα εκτενές σκεπτικό, το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου, σχεδόν 10 χρόνια μετά τον γάμο που είχε τελέσει ο δήμαρχος της Τήλου, "προκαλώντας" τριγμούς αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα της Ρόδου τότε, ακύρωσε και τυπικά το...μυστήριο, κρίνοντας οτι η πολιτεία, αφουγκραζόμενη την κοινωνία, έφτασε μέχρι το σύμφωνο συμβίωσης ακόμη και στα ομόφυλα ζευγάρια, όχι όμως και στον γάμο.
Για τους αρεοπαγίτες, ο εισαγγελέας της Ρόδου ορθώς ακύρωσε το γάμο, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή "προβλεπόμενη από το νόμο διαδικαστική ενέργεια , που αποτελεί μέτρο αναγκαίο για την προστασία της ηθικής , ενόψει του ενδιαφέροντος της Πολιτείας για την ομαλή διαμόρφωση και λειτουργία των οικογενειακών σχέσεων".
Επιπλέον, για τους δικαστές, η ενέργεια του εισαγγελέα, δεν αποτελεί επέμβαση στην οικογενειακή ζωή των εν λόγω προσώπων , για το λόγο ότι κυρίως στην περίπτωση του «γάμου» δύο προσώπων του ιδίου φύλου το ζητούμενο είναι κατά πόσον υπάρχει
μεταξύ των προσώπων αυτών «οικογένεια », η νομική έννοια της οποίας έχει ως σταθερά στοιχεία το γάμο και τη συγγένεια έτσι ώστε να τίθεται ζήτημα προστασίας της ».
Το μπαλάκι στην πολιτεία για τα περαιτέρω, λένε οι ανώτατοι δικαστές, αναφέροντας επιπλέον, ότι το θέμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, λύθηκε νομοθετικά.
«Ακριβώς για το λόγο αυτό – συνεχίζουν οι ανώτατοι δικαστές στο σκεπτικό τους - σε όσες ευρωπαϊκές χώρες (Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Ισπανία κ.λ.π ) θεσπίστηκε κατά τα τελευταία έτη ο γάμος ομόφυλων προσώπων , τούτο υπήρξε αποτέλεσμα νομοθετικής πρωτοβουλίας του εκάστοτε εθνικού νομοθέτη και όχι υποχρέωση συμμόρφωσης προς τις ρυθμίσεις του άρθρου 12 της ΕΣΔΑ».

Πηγή: iefimerida.gr 30/11/2017
Ακύρωσε τον γάμο ομόφυλου ζευγαριού ο Άρειος Πάγος
zougla.gr
Τον δρόμο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα πάρει το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών μετά το κατηγορηματική άρνηση του Αρείου Πάγου να δώσει νομική υπόσταση στον πολιτικό γάμο προσώπων του ίδιου φύλου, πετώντας ουσιαστικά το … μπαλάκι στη Βουλή η οποία αν ήθελε, θα μπορούσε να τον είχε θεσπίσει διά νόμου.
Η θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης και όχι του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί για τους αρεοπαγίτες τη σαφέστατη ένδειξη για τη βούληση του έλληνα νομοθέτη η οποία αντανακλά και τα όρια , τις αξίες και τις «σταθερές» της κοινωνίας η οποία δεν φαίνεται να αποδέχεται, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, να τελούν γάμο άτομα του ίδιου φύλου.
Με ένα εκτενές σκεπτικό ο Άρειος Πάγος ακύρωσε, 10 χρόνια μετά τον πολιτικό γάμο του ομόφυλου ζευγαριού στην Τήλο κρίνοντας πως «η βούληση του Έλληνα νομοθέτη φτάνει – τουλάχιστον επί του παρόντος– μέχρι την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, γεγονός το οποίο , κατά τους δικαστές «ανεξάρτητα από τον αντίλογο που θα μπορούσε να παραθέσει κανείς , αποτελεί την έκφραση της βούλησης της εσωτερικής έννομης τάξης, η οποία θεωρείται ότι αντανακλά τις ηθικές και κοινωνικές αξίες και παραδόσεις του ελληνικού λαού, που δεν αποδέχεται τη θέσπιση γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια».
Οι αρεοπαγίτες συμφώνησαν μάλιστα με τον εισαγγελέα της Ρόδου που είχε ακυρώσει το γάμο θεωρώντας ότι η ενέργειά του αυτή« δεν αποτελεί επέμβαση στην ιδιωτική ζωή των εν λόγω προσώπων (σ.σ. του ομόφυλου ζεύγους ), αλλά προβλεπόμενη από το νόμο διαδικαστική ενέργεια , που αποτελεί μέτρο αναγκαίο για την προστασία της ηθικής, εν όψει του ενδιαφέροντος της Πολιτείας για την ομαλή διαμόρφωση και λειτουργία των οικογενειακών σχέσεων. Ούτε εξάλλου, αποτελεί επέμβαση στην οικογενειακή ζωή των εν λόγω προσώπων, για το λόγο ότι κυρίως στην περίπτωση του «γάμου» δύο προσώπων του ιδίου φύλου το ζητούμενο είναι κατά πόσον υπάρχει μεταξύ των προσώπων αυτών «οικογένεια», η νομική έννοια της οποίας έχει ως σταθερά στοιχεία το γάμο και τη συγγένεια έτσι ώστε να τίθεται ζήτημα προστασίας της»

http://aktines.blogspot.gr/2017/11/blog-post_618.html#more


Αν θέλεις εύνοια Θεού να ʽχεις και ευλογία
Αφιερώσου ολόκαρδα, κάνʼ το με προθυμία.

Άβαταρ μέλους
ΜΑΝΩΛΗΣ
Δημοσιεύσεις: 5637
Εγγραφή: Δευτ Ιαν 06, 2014 11:38 am

Re: Αλλαγή φύλου

Δημοσίευσηαπό ΜΑΝΩΛΗΣ » Πέμ Ιαν 04, 2018 7:15 pm

Γυναίκα πήγε για Τεστ Παπ και ζήτησε γυναίκα νοσοκόμα, αλλά ήρθε άντρας με μούσι που δήλωνε …γυναίκα!

Εικόνα

Γυναίκα που πήγε σε δημόσιο αγγλικό νοσοκομείο, προκειμένου να κάνει εξέταση πρόληψης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (τεστ παπ), βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν, αντί για γυναίκα νοσοκόμα, την οποία ζήτησε προκειμένου να νιώθει πιο άνετα, όπως έχει δικαίωμα να κάνει, ήρθε ένας άντρας με μούσι. Όταν του επεσήμανε ότι ζήτησε γυναίκα για την εξέταση, εκείνος της απάντησε ότι... ήταν τρανς!

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της Daily mail, η γυναίκα επέμεινε, λέγοντας ότι το άτομο που ορίστηκε από το Νοσοκομείο, παρά την επιθυμία της, ήταν βιολογικά άντρας ("biologically man"), για να πάρει την απάντηση ότι το γένος του δεν ήταν αντρικό ("my gender is not male")!
Η γυναίκα αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την εξέταση και διαμαρτυρήθηκε τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στο αγγλικό Υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι «όσοι δεν νιώθουν άνετα με την κατάσταση αυτή, παρουσιάζονται δήθεν σαν θρησκόληπτοι και έτσι αναγκάστηκα να νιώσω».
Ο James Caspian, ψυχοθεραπευτής ειδικευμένος στους διεμφυλικούς και ακτιβιστής των lgbt, που όμως αντιτίθεται στην αλλαγή ταυτότητας φύλου χωρίς ιατρική διάγνωση και είναι γνωστός από την υπόθεση απαγόρευσής του να ερευνήσει τους λόγους της αύξησης των περιπτώσεων μεταστροφής των ατόμων που άλλαξαν φύλο (βλ. https://goo.gl/pn2MKo), προέβη σε ένα ενδιαφέρον σχόλιο.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι τέτοιες περιπτώσεις θα γίνουν συχνότερες, εάν προκριθεί στην Αγγλία η προτεινόμενη δήλωση αλλαγής ταυτότητας φύλου χωρίς προηγούμενη ιατρική γνωμάτευση (ήδη ψηφίστηκε στην Ελλάδα, ως γνωστόν, στον πρόσφατο νόμο περί ταυτότητας φύλου) και ότι οι πολιτικοί δεν έχουν καταλάβει τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ρύθμισης.
Πάντως, το Υπουργείο Υγείας της Αγγλίας (NHS) ζήτησε τελικά συγγνώμη από τη γυναίκα ενώ και το προσωπικό του Νοσοκομείου παραδέχθηκε ότι δεν χειρίστηκε σωστά και επαγγελματικά το περιστατικό και ότι έπρεπε να σεβαστεί την επιθυμία της γυναίκας.
Επιμέλεια Ανάρτησης:Nick Delfakis

http://aktines.blogspot.gr/2018/01/blog-post_12.html#more


Αν θέλεις εύνοια Θεού να ʽχεις και ευλογία
Αφιερώσου ολόκαρδα, κάνʼ το με προθυμία.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 6224
Εγγραφή: Παρ Ιούλ 27, 2012 11:05 am
Τοποθεσία: Κοζάνη

Αντίδραση της Εκκλησίας της Κύπρου στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Δημοσίευσηαπό Νίκος » Τετ Σεπ 12, 2018 9:13 am

Αντίδραση της Εκκλησίας της Κύπρου στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου
11-09-2018

Εικόνα

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνεδρίασε σήμερα και μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ήταν το νομοσχέδιο που έχει τεθεί προς διαβούλευση για την ταυτότητα φύλου και την αλλαγή υπό συγκεκριμένες διαδικασίες.

Η Εκκλησία της Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της με το εν λόγω νομοσχέδιο. Το ανακοινωθέν αναφέρει:

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα, Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018, στην τρίτη του έτους τακτική συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής:

.........

3) Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το νομοσχέδιο: « Ο περί Νομικής Αναγνώρισης της Ταυτότητας Φύλου Νόμος του 2018», το οποίο έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αποφάσισε τα εξής:

Η Ιερά Σύνοδος θεωρεί ότι το φύλο σε κάθε άνθρωπο είναι δώρο δοσμένο από τον Θεό, το οποίο υπηρετεί το μυστήριο της ζωής. Το φύλο προσδιορίζεται από τη φυσιολογία του ανθρωπίνου σώματος και δεν αποτελεί στοιχείο επιλογής, αυτοπροσδιορισμού, ή μεταβολής κατά βούληση.

Η Αγία Γραφή διακηρύσσει ότι δύο φύλα, «άρσεν και θήλυ» «εποίησεν» ο Θεός. Απορρίπτει, επομένως τις θεωρίες περί κοινωνικού φύλου, ή ρευστότητας φύλου, ή ύπαρξης τρίτου, ή περισσότερων φύλων.

Το νομοσχέδιο «περί νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα μεταβολής του καταχωρισμένου φύλου μέχρι και δύο φορές, με απλή αίτηση, ουσιαστικά αναγνωρίζει ως δικαίωμα του ανθρώπου το να αντιστρατεύεται την ίδια τη φύση του. Νομίζουμε ότι το νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας και τορπιλλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας.

Θεωρούμε ότι σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, όπου υπάρχει διαταραχή φύλου, και ύστερα από τις αναγκαίες ιατρικές επεμβάσεις, θα μπορούσε να γίνει μία νομική διευθέτηση για καταχώριση μιάς διενεργούμενης αλλαγής στο φύλο που είχε πριν δηλωθεί. Το να υπάρξει, όμως, νομοθετική ρύθμιση για κατοχύρωση του δικαιώματος επιλογής φύλου, εκτός του βιολογικού, χωρίς να υπάρχουν οι ιατρικές ή άλλες προϋποθέσεις, πιστεύουμε ότι αυτό αντιστρατεύεται τα ήθη του λαού, τις αντιλήψεις του περί ηθικής, περί φυσικού και φυσιολογικού. Κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο από άλλους λαούς, που έχουν τις δικές τους θρησκευτικές και φιλοσοφικές παραδόσεις, δεν μπορεί να έχει την ίδια τύχη σ’ έναν Ορθόδοξο λαό με μακρά Χριστιανική Παράδοση.

Κάνουμε, ως εκ τούτου, έκκληση στους Βουλευτές μας να μην εκθεμελιώσουν ο,τι υγιές απέμεινε σ’ αυτό τον τόπο. Ο ψυχοσωματικός εκφυλισμός της κοινωνίας δεν είναι το καλύτερο για ένα λαό που αγωνίζεται για την εθνική του επιβίωση.

Πηγή: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.


Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 2 και 0 επισκέπτες