Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Ο Θεός ας αναπαύσει τις ψυχές όλων των κεκοιμημένων δούλων Του!!! Καλό μεσημέρι Σαββάτου να έχουμε αδελφοί μου και καλή όρεξη!!!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Αν και λίγο καθυστερημένα :
Σήμερα Σάββατο 10/2/2018 τιμούμε τη μνήμη των:
1.Ψυχοσάββατο
2.Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας
3.Όσιος Ζήνων ο Ταχυδρόμος
4.Άγιοι Βάπτος και Πορφύριος
5.Άγιες Τρεις Γυναίκες
6.Άγιοι Ενναθά, Ουαλεντίνα και Παύλος
7.Άγιος Αναστάσιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
8.Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τοις Αρεοβίνδου
9.Οσία Άννα η Πριγκίπισσα
10.Όσιος Πρόχορος εκ Ρωσίας
11.Άγιος Βασίλειος Αρχιεπίσκοπος Νόβγκοροντ της Ρωσίας
12.Άγιος Ιωάννης ο Φιλόσοφος
13.Όσιος Λογγίνος ο Ερημίτης
14.Άγιοι Πάντες Ιεράρχες εν Νόβγκοροντ της Ρωσίας
15.Ανάμνηση Θαύματος απαλλαγής νήσου Ζακύνθου εκ της πανώλης
16.Διήγηση περί υπακοής στους γονείς και σεβασμού της ιερής Λειτουργίας
Τις πρεσβείες των Αγίων μας να έχουμε!
Σήμερα Σάββατο 10/2/2018 τιμούμε τη μνήμη των:
1.Ψυχοσάββατο
2.Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας
3.Όσιος Ζήνων ο Ταχυδρόμος
4.Άγιοι Βάπτος και Πορφύριος
5.Άγιες Τρεις Γυναίκες
6.Άγιοι Ενναθά, Ουαλεντίνα και Παύλος
7.Άγιος Αναστάσιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
8.Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τοις Αρεοβίνδου
9.Οσία Άννα η Πριγκίπισσα
10.Όσιος Πρόχορος εκ Ρωσίας
11.Άγιος Βασίλειος Αρχιεπίσκοπος Νόβγκοροντ της Ρωσίας
12.Άγιος Ιωάννης ο Φιλόσοφος
13.Όσιος Λογγίνος ο Ερημίτης
14.Άγιοι Πάντες Ιεράρχες εν Νόβγκοροντ της Ρωσίας
15.Ανάμνηση Θαύματος απαλλαγής νήσου Ζακύνθου εκ της πανώλης
16.Διήγηση περί υπακοής στους γονείς και σεβασμού της ιερής Λειτουργίας
Τις πρεσβείες των Αγίων μας να έχουμε!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Μάνο, τι έπαθες! Περαστικά σου!Μάνος έγραψε:Καλημέρα ευλογημένη αδέλφια μου. Η αρρώστια εδώ συνεχίζεται από ότι φαίνεται. Έκανε μια παύση δύο ημερών και συνεχίζει δυναμικά.
Ένα πράγμα έχω καταλάβει, πως ο Αποστόλης δεν είναι ο μόνος εδώ που έχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ. Θα υπάρξει ανταγωνισμός... το βλέπω. Βαλέρια μπράβο.![]()
![]()
Αυτός είναι ο λόγος που ο Απόστολος είναι ο αγαπημένος μου, το δήλωσα ευθαρσώς στην πρώτη μου ανάρτηση. (Κολακεύεται τώρα, αλλά του το επιτρέπω).

- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Σε ευχαριστώ πολύ. Με τη βοήθεια του Κυρίου θα περάσει. Το στομάχι μου είναι χάλια και κάνω συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα. Πιστεύω γίνομαι κατανοητόςValerie έγραψε:Μάνο, τι έπαθες! Περαστικά σου!

Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Βεβαίως, θα έλεγα μάλιστα ότι σε διακρίνει μία κάποια γλαφυρότητα στην περιγραφή...Μάνος έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ. Με τη βοήθεια του Κυρίου θα περάσει. Το στομάχι μου είναι χάλια και κάνω συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα. Πιστεύω γίνομαι κατανοητόςValerie έγραψε:Μάνο, τι έπαθες! Περαστικά σου!

Περαστικααααά!
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Αγαπητέ αδελφέ Μάνο περαστικά σου! Διάβασε αυτή την προσευχή του Αγίου Λουκά του Ιατρού για να γίνεις καλά!
«Άγιε Ιεράρχα, ομολογητά, διδάσκαλε της αληθείας και ανάργυρε ιατρέ Λουκά, σοι κλίνομεν τα γόνατα της ψυχής και του σώματος και προσπίπτοντες τοις τιμίοις και ιαματικοίς λειψάνοις σου, σε παρακαλούμεν, ως τα τέκνα τους πατέρας αυτών.
Εισάκουσον ημών των αμαρτωλών, τίμιε πάτερ, και προσάγαγε την δέησιν ημών τω ελεήμονι και φιλανθρώπω Θεώ, ως εστώς ενώπιον αυτού μετά πάντων των αγίων.
Πιστεύομεν ότι αγαπάς ημάς δια της αυτής αγάπης ην ηγάπησας τους αδελφούς σου κατά την εν τω κόσμω βιοτήν σου.
Την τέχνην των ιατρών μετιών, των ασθενούντων τα αρρωστήματα, τη αρωγή της χάριτος, πλειστάκις εθεράπευσας.
Μετά δε την σεπτήν σου κοίμησιν, τα σα χαριτόβρυτα λείψανα, ο των όλων Δεσπότης, πηγήν ιατρείας ανέδειξεν.
Ποικίλας γαρ ιώνται ασθενείας καί δύναμιν δωρούνται τοις ευλαβώς ταύτα ασπαζομένοις και αιτουμένοις την θείαν πρεσβείαν σου.
Διό αιτούμεν σε και θερμώς παρακαλούμεν σε, τον την χάριν της ιατρείας κομισάμενον· τον ασθενούντα και δεινώς χειμαζόμενον αδελφόν ημών (….) επίσκεψαι και θεράπευσον εκ της συνεχούσης αυτόν ασθενείας.
Πάντιμε και αγιώτατε πάτερ Λουκά, ελπίς αρραγής των ασθενούντων και κεκμηκότων, μη επιλάθου δωρήσασθαι τω αδελφώ ημών (….) την ίασιν και πάσιν ημίν τα ευφρόσυνα.
Ίνα και ημείς συν σοι δοξάζωμεν τον Πατέρα και τον Υιόν και το Άγιον Πνεύμα, την μίαν θεότητα τε και βασιλείαν, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.
Αμήν».
«Άγιε Ιεράρχα, ομολογητά, διδάσκαλε της αληθείας και ανάργυρε ιατρέ Λουκά, σοι κλίνομεν τα γόνατα της ψυχής και του σώματος και προσπίπτοντες τοις τιμίοις και ιαματικοίς λειψάνοις σου, σε παρακαλούμεν, ως τα τέκνα τους πατέρας αυτών.
Εισάκουσον ημών των αμαρτωλών, τίμιε πάτερ, και προσάγαγε την δέησιν ημών τω ελεήμονι και φιλανθρώπω Θεώ, ως εστώς ενώπιον αυτού μετά πάντων των αγίων.
Πιστεύομεν ότι αγαπάς ημάς δια της αυτής αγάπης ην ηγάπησας τους αδελφούς σου κατά την εν τω κόσμω βιοτήν σου.
Την τέχνην των ιατρών μετιών, των ασθενούντων τα αρρωστήματα, τη αρωγή της χάριτος, πλειστάκις εθεράπευσας.
Μετά δε την σεπτήν σου κοίμησιν, τα σα χαριτόβρυτα λείψανα, ο των όλων Δεσπότης, πηγήν ιατρείας ανέδειξεν.
Ποικίλας γαρ ιώνται ασθενείας καί δύναμιν δωρούνται τοις ευλαβώς ταύτα ασπαζομένοις και αιτουμένοις την θείαν πρεσβείαν σου.
Διό αιτούμεν σε και θερμώς παρακαλούμεν σε, τον την χάριν της ιατρείας κομισάμενον· τον ασθενούντα και δεινώς χειμαζόμενον αδελφόν ημών (….) επίσκεψαι και θεράπευσον εκ της συνεχούσης αυτόν ασθενείας.
Πάντιμε και αγιώτατε πάτερ Λουκά, ελπίς αρραγής των ασθενούντων και κεκμηκότων, μη επιλάθου δωρήσασθαι τω αδελφώ ημών (….) την ίασιν και πάσιν ημίν τα ευφρόσυνα.
Ίνα και ημείς συν σοι δοξάζωμεν τον Πατέρα και τον Υιόν και το Άγιον Πνεύμα, την μίαν θεότητα τε και βασιλείαν, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.
Αμήν».
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Καλησπέρα αδελφοί μου και καλό απόγευμα Σαββάτου να έχουμε!!!
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Σε ευχαριστώ αδελφέ μου για την προσευχή. Να έχουμε όλοι τις πρεσβείες του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Να 'σαι καλά Μάνο! Αμήν!