Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
aposal
12

Re: Κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα

Δημοσίευση από aposal »

Ο Κύριος μαζί τους!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7
Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές

Δημοσίευση από Μάνος »

Αμήν Αμήν Αμήν!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7

Δημοσίευση από Μάνος »

ΕΒΡΟΣ- Αδριανούπολη: Οι τελευταίες ειδήσεις τώρα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνα

ΕΒΡΟΣ– Αδριανούπολη: Σε τουρκική φυλακή στην Αδριανούπολη παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στρατιωτικούς το μεσημέρι της Πέμπτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή των Καστανέων-Κάραγατς.
Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης κατηγορούνται από τις τουρκικές αρχές ότι παραβίασαν απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας άκουσαν με ικανοποίηση ότι τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού δεν κατηγορούνται για κατασκοπεία, παρά το γεγονός ότι το ενδεχόμενο αυτό είχε μεταδοθεί από τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν σε τουρκική φυλακή στην Αδριανούπολη με το αιτιολογικό ότι είναι ύποπτοι φυγής και με το σκεπτικό ότι δεν έχουν κατοικία στην Τουρκία, ότι μπορεί να διαφύγουν πίσω στην Ελλάδα αλλά και ότι μπορεί να επιχειρήσουν να καταστρέψουν τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία εντοπίστηκαν από τους Τούρκους στρατιωτικούς δόθηκε εντολή να συλληφθούν μέχρι τη Δευτέρα οπότε θα παρουσιαστούν εκ νέου ενώπιον του δικαστή.

Την Παρασκευή, απολογούμενοι ενώπιον των Τούρκων δικαστών είπαν «δεν είμαστε πράκτορες» και έδωσαν πλήρεις εξηγήσεις για το πώς βρέθηκαν λίγα μέτρα μέσα σε τουρκικό έδαφος.

Ο 25χρονος υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ότι κατά τις 10.30 βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να κατέθεσε.

Διαβάστε εδώ: ΕΒΡΟΣ:-Καστανιές: Οι τελευταίες ειδήσεις τώρα για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-Τουρκίας
Όπως ανέφεραν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, στην απολογία τους ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, ξεκινώντας από τις Καστανιές, ακολουθούσαν κάποιες πατημασιές, τις οποίες και φωτογράφησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να τις δείξουν στους ανωτέρους τους. Λόγω της κακοκαιρίας έχασαν τον προσανατολισμό τους και βρέθηκαν πέρα από τα σύνορα, κοντά στον Άρδα ποταμό, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Εκεί τους εντόπισαν οι στρατιωτικοί της τουρκικής συνοριοφυλακής, οι επονομαζόμενοι «Αετοί των Συνόρων», οι οποίοι και τους έθεσαν υπό κράτηση, κατάσχοντας τα κινητά τους τηλέφωνα και τα όπλα τους.

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία, μεταφέρθηκαν στο δημόσιο νοσοκομείο Μουράτ, της περιοχής, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και στη συνέχεια μετήχθησαν στις φυλακές, όπου και θα κρατηθούν μέχρι να οριστεί η δικάσιμος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο στρατιωτικοί ζήτησαν μέσω των δικηγόρων τους, δύο αλλαξιές ρούχα και ήδη μεταβαίνουν στα σπίτια τους δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού για να πάρουν το ρουχισμό και να τον παραδώσουν στις τουρκικές Αρχές, που με τη σειρά τους θα τον δώσουν στους Έλληνες κρατούμενους.

«Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι δύο στρατιωτικοί να επιστρέψουν στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν» διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί κύκλοι. Οι δύο συλληφθέντες Έλληνες κρατούνται μέχρι αυτή την ώρα στις κλειστές φυλακές Αδριανούπολης. Το ελληνικό δημόσιο από πλευράς του όρισε δύο δικηγόρους που θα ασκήσουν έφεση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, oι δύο Έλληνες συνελήφθησαν χωρίς χρήση βίας από τους Τούρκους στρατιώτες, και επετράπη να επικοινωνήσουν με τη μονάδα τους.

Εικόνα

Εικόνα

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7

Δημοσίευση από Μάνος »

Βρε παιδιά θα τσακωνόμαστε και αναμεταξύ μας τώρα;

Στα χαρακώματα Φανάρι- Εκκλησία Ελλάδος- Έκτακτη Σύνοδος αύριο

Εικόνα

του Γιώργου Θεοχάρη
ΦΑΝΑΡΙ- ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΜΙΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
Εκτάκτως θα συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που θα ασχοληθεί με το θέμα της διαμάχης με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το Ναό που βρίσκεται στο Κτήμα Προμπονά.

Ο Ναός έχει περάσει στη δικαιοδοσία του Φαναρίου μετά από σχετικές νομικές πράξεις, κάτι που όμως προκάλεσε την αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδος που απάντησε με αγωγή.

Το ζήτημα επανήλθε, αφού την Παρασκευή τελέστηκε η Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών από τον Επίσκοπο Αμορίου Νικηφόρος, Hγούμενος της Μονής Βλατάδων. «Θα διεκδίκησουμε αυτό που μας ανήκει στην ελληνική Δικαιοσύνη, τα υπόλοιπα είναι για κατανάλωση», διαμηνύει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ υψηλόβαθμο στέλεχος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό τις διαθέσεις της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φαίνεται αποφασισμένος τη φορά αυτή.

Οπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

«Συνέρχεται την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 161ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως».

«Δεν σχολιάζουμε αυθαίρετες ενέργειες», απαντά μέσα από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου. Το Φανάρι είναι από την πλευρά του έτοιμο να απαντήσει ενώποιον της Δικαιοσύνης, καθώς θεωρεί πως όλα έγιναν νόμιμα και αντικρούουν την άποψη περί εισπήδησης στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η αγωγή της Αρχιεπισκοπής κατατέθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2017 και στρέφεται κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αλλά και κατά της επιτροπής του κληροδοτήματος Προμπονά.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Αρχιεπίσκοπος ισχυρίζεται ότι με τη δωρεά που έγινε από την επιτροπή του κληροδοτήματος Προμπονά επιχείρηθηκε να αποσπαστεί ο Ναός του Αγίου Γεωργίου από τη νόμιμη και κανονική πνευματική δικαιοδοσία που είναι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η επιτροπή του κληροδοτήματος Προμπονά υποστηρίζει πως είχε υπήρξε επαφή με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και κάλεσαν τον κ.Ιερώνυμο να αποδεχθεί τη δωρεά, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε κι ακολούθησε συνάντηση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που την αποδέχτηκε με συμβολαιογραφική πράξη.

Πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

Πέθανε ο βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ

Εικόνα

Παρέμεινε ως το τέλος ενεργός πολίτης και ακτιβιστής - Ήταν ένθερμος υποστηρικτής της αποίκησης άλλων πλανητών ως διέξοδο σωτηρίας της ανθρωπότητας σε περίπτωση που η Γη καταστραφεί από ένα πόλεμο, πτώση αστεροειδούς ή άλλη αιτία

Ο διαπρεπής βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 76 ετών, αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφουν τα παιδιά του.

Πέθανε ήρεμα στο σπίτι του στην πόλη του Κέμπριτζ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

"Αισθανόμαστε τεράστια θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα", ο οποίος "ήταν σπάνιος άνθρωπος" και "σπουδαίος επιστήμονας, το έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη", τόνισαν τα παιδιά του κοσμολόγου, η Λούσι, ο Ρόμπερτ και ο Τιμ, στην ανακοίνωση που μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Εικόνα

"Μια φορά είχε πει "δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς". Θα μας λείπει για πάντα", σύμφωνα με την ανακοίνωση των παιδιών του, την οποία αναμετέδωσε επίσης το BBC.

Ο Στίβεν Χόκινγκ κατάφερε να αγγίξει τα όρια της ανθρώπινης κατανόησης τόσο σε ό,τι αφορά την αχανή έκταση του διαστήματος, όσο και τον υπό-ατομικό κόσμο, τα οποία, έλεγε ότι μπορούσαν να προβλέψουν τι συμβαίνει στην αρχή και το τέλος του χρόνου.

"Το θάρρος και η επιμονή του, σε συνδυασμό με το χιούμορ και την ευφυΐα του, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο".

Η ισχυρή του νοημοσύνη ερχόταν σε αντίθεση με το εύθραυστο σώμα του, που χτυπήθηκε από την νόσο του κινητικού νευρώνα σε ηλικία 21 ετών, η οποία και τον καθήλωσε σε καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής του. Όσο η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε, έφτασε να μιλάει υποβοηθούμενος από ηλεκτρονικά μέσα και να επικοινωνεί κουνώντας τα βλέφαρά του. Όπως είχε παραδεχθεί ο ίδιος, "δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανα μέχρι τα 75".

Η ασθένειά του τον έκανε να εργάζεται εντατικότερα, αλλά συνέβαλε και στην κατάρρευση των δύο γάμων του, όπως έγραψε ο ίδιος στα απομνημονεύματά του με τίτλο: "Το χρονικό της ζωής μου".

Όπως είπε κάποια μέρα, «μολονότι κρεμόταν ένα σύννεφο πάνω από το μέλλον μου, διαπίστωσα, προς μεγάλη μου έκπληξη, ότι απολάμβανα τη ζωή μου στο παρόν περισσότερο από ό,τι πριν. Και τότε άρχισα να κάνω πρόοδο στην έρευνά μου». Ο στόχος του ήταν απλός, όπως εξήγησε: «Η πλήρης κατανόηση του σύμπαντος, γιατί είναι όπως είναι και γιατί τελικά υπάρχει».

Έγινε διεθνώς διάσημος για το έργο του πάνω στις μαύρες τρύπες, τη βαρύτητα και τη γενική σχετικότητα, ενώ ήταν ο συγγραφέας πολλών δημοφιλών βιβλίων, με κορυφαίο τη «Σύντομη Ιστορία του Χρόνου», που είχε εκδοθεί το 1988, μεταφράσθηκε σε 40 γλώσσες (και στα ελληνικά) και πούλησε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα και το οποίο παρέμεινε στην λίστα με τα ευπώλητα των κυριακάτικων Times για περισσότερες από 237 εβδομάδες! Οι κακεντρεχείς πάντως το ονόμασαν «το σπουδαιότερο αδιάβαστο βιβλίο στην ιστορία»!

Ο Χόκινγκ, γεννημένος την 8η Ιανουαρίου 1942, έλαβε υποτροφία για να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1959, και τρία χρόνια αργότερα μεταπήδησε στο αντίπαλο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ για να κάνει έρευνα στο πεδίο της κοσμολογίας.

Θεωρείτο ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς σε όλο τον κόσμο όσον αφορά τη βαρύτητα και τις μαύρες τρύπες.

Η διδακτορική του διατριβή με τίτλο "Οι ιδιότητες των διαστελλομένων συμπάντων" είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική σελίδα του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Όπως δήλωσε ο φυσικός Μίτσιο Κάκου στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», «από την εποχή του 'Αλμπερτ Αϊνστάιν είχε να υπάρξει ένας επιστήμονας που να έλξει τόσο πολύ τη φαντασία του κοινού και να γίνει αγαπητός σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Η κινηματογραφική ταινία «Η θεωρία του παντός» το 2014 για τη ζωή του Χόκινγκ, με τον θαυμάσιο Έντι Ρεντμέιν στον πρωταγωνιστικό ρόλο να κερδίζει το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, έκανε ευρύτερα γνωστό τον Βρετανό κοσμολόγο. Ο ίδιος χάρηκε με την ταινία και δήλωσε για τον Ρεντμέιν «μερικές φορές νόμιζα ότι ήμουν εγώ».

Οι κοινωνικές παρεμβάσεις του

Παρέμεινε ως το τέλος ενεργός πολίτης και, μεταξύ άλλων, προειδοποίησε κατ' επανάληψη για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και της πιθανότητας μιας συνάντησης με τους εξωγήινους, που μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη για τους ανθρώπους. Επίσης, ήταν ένθερμος υποστηρικτής της αποίκησης άλλων πλανητών ως διέξοδο σωτηρίας της ανθρωπότητας σε περίπτωση που η Γη καταστραφεί από ένα πόλεμο, πτώση αστεροειδούς ή άλλη αιτία.

Επίσης, είχε καλές σχέσεις με τους Παλαιστινίους επιστήμονες και δεν δίστασε να μποϊκοτάρει ένα συνέδριο στο Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του. Και βέβαια, με το βιβλίο του "Το Μεγάλο Σχέδιο" (μεταφρασμένο και στα ελληνικά) δήλωσε προκλητικά δεν χρειαζόταν καθόλου ο Θεός για να εξηγηθεί το σύμπαν - μια αθεϊστική δήλωση που ενόχλησε τους θρησκευόμενους.

Όπως είπε, "θεωρώ τον εγκέφαλο ένα κομπιούτερ που θα σταματήσει να δουλεύει, όταν τα μέρη του χαλάσουν. Δεν υπάρχει παράδεισος ή μεταθανάτια ζωή για τους χαλασμένους κομπιούτερ. Αυτό είναι ένα παραμύθι για τους ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι".

Ο Χόκινγκ είχε παντρευτεί τη συμφοιτήτριά του Τζέιν Γουάιλντ το 1965 (δύο χρόνια μετά τη διάγνωση της νόσου του) και έκαναν τρία παιδιά, αλλά χώρισαν το 1991, καθώς η κατάστασή της υγείας του εκ των πραγμάτων έκανε τρομερά δύσκολες τις συνθήκες του γάμου. Η γυναίκα του έγραψε αργότερα ότι είχαν καταντήσει "αφέντης" και "σκλάβα".

Το 1995 ο Χόκινγκ παντρεύτηκε μία από τις νοσοκόμες του, την Ελέιν Μέισον, ένας γάμος που διήρκεσε 11 χρόνια και στη διάρκεια του οποίου η αστυνομία κλήθηκε να διερευνήσει κατηγορίες για επιθέσεις που δέχθηκε ο Χόκινγκ από τη σύζυγό του. Όμως ο ίδιος αρνήθηκε κάτι τέτοιο και η αστυνομία αναγκάσθηκε να σταματήσει τις έρευνες.

Σε δήλωσή τους, τα τρία παιδιά του από τον πρώτο γάμο, Λούσι, Ρόμπερτ και Τίμοθι, αναφέρουν ότι "ήταν ένας μεγάλος επιστήμονας και ένας ξεχωριστός άνθρωπος, του οποίου το έργο και η κληρονομιά θα διαρκέσουν για πολλά χρόνια. Θα μας λείπει πάντα".

Πηγή : news 257

Πάρα τα όσα είχε πει για τον Θεό δεν παύει να είναι άνθρωπος. Ο Θεός να τον αναπαύσει και να τον ελεεί!!!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7

Δημοσίευση από Μάνος »

Αναστάσιος έγραψε: Και βέβαια, με το βιβλίο του "Το Μεγάλο Σχέδιο" (μεταφρασμένο και στα ελληνικά) δήλωσε προκλητικά δεν χρειαζόταν καθόλου ο Θεός για να εξηγηθεί το σύμπαν - μια αθεϊστική δήλωση που ενόχλησε τους θρησκευόμενους.

Όπως είπε, "θεωρώ τον εγκέφαλο ένα κομπιούτερ που θα σταματήσει να δουλεύει, όταν τα μέρη του χαλάσουν. Δεν υπάρχει παράδεισος ή μεταθανάτια ζωή για τους χαλασμένους κομπιούτερ. Αυτό είναι ένα παραμύθι για τους ανθρώπους που φοβούνται το σκοτάδι".
Τώρα βέβαια καθώς μιλάμε ο ίδιος διαψεύδεται, γιατί βρίσκεται στο 40ήμερο ταξίδι στο να βρεθεί μπροστά στον Κύριο και να λάβει την μερική κρίση. Ο Θεός να τον ελεήσει και να τον συγχωρήσει!
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

Αμήν αδελφέ μου αλλά δυστυχώς τότε μάλλον θα είναι αργά! Ποιος ξέρει; Ο Κύριος μονάχα! Ας ελπίσουμε ότι θα τον συγχωρέσει και θα τον ελεεί!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7

Δημοσίευση από Μάνος »

Πάντως φαίνεται άθεος, που δεν φοβάται τον θάνατο κατά τα λεγομένα του και του αρέσει αυτό το μεταθανάτιο σκοτάδι και η ανυπαρξία. Του βγάζω το καπέλο, δεν μπορώ να καταλάβω πως τα κατάφερε να το στηρίζει μέχρι το τέλος της ζωής του και να μην ελπίζει σε τίποτα, ανεξάρτηρτα αν το πίστευε και μέσα του 100%..
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Ο Θεός να τον αναπαύσει.
Ήταν δικαίωμα του να πιστεύει όπου ήθελε, σεβαστό.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7

Δημοσίευση από Μάνος »

Αμήν! Και βέβαια είναι σεβαστό!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”