Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Επίσης είναι πολύ πιο υποκριτικό να φεύγουν οι ορθόδοξοι στις 12:05 από την εκκλησία την Ανάσταση για να πάνε να φάνε έντερα ή να δαγκώσουνε τραπέζια στα ξενυχτάδικα.
- aposal
- 12
Μην είστε τόσο αυστηροί. Εγώ πχ τα τελευταία χρόνια περνάω το Πάσχα μαζί με τον πεθερό μου που δεν μπορεί να αντέξει την ορθοστασία και μαζί με την κόρη μου που είναι (τώρα) 6,5 ετών. Μετά το Χριστός Ανέστη θέλουν να πάνε σπίτι, η γυναίκα μου είναι αυτή που θα τους περιποιηθεί κι εγώ που έχω αυτοκίνητο πρέπει να τους μεταφέρω. Δυστυχώς δεν μπορώ να μείνω και να κοινωνήσω την πιο σημαντική Θεία Μετάληψη το έτους. Αναγκαστικά υποχωρώ.
Δόξα σοι ο Θεός!
Δόξα σοι ο Θεός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- aposal
- 12
Καληνύχτα και καλή Κυριακή!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Απόστολε μπερδεύεις την αυστηρότητα με το αγωνιστικό πνεύμα. Εντάξει αυτοί που δεν μπορούν. Αυτοί όμως που μπορούν να καθήσουν; Δεν νομίζω ότι όλες αυτές οι ορδές των χριστιανών που αποχωρούν στο και πέντε έχουν κάποιο πρόβλημα να μείνουν. Τέτοια βλέπουν οι άθεοι και μας κοροϊδεύουν με το δίκιο τους.
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Έτσι νομίζω κι εγώ. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως αυτή του κύριου Απόστολου.Πέτρος έγραψε:Απόστολε μπερδεύεις την αυστηρότητα με το αγωνιστικό πνεύμα. Εντάξει αυτοί που δεν μπορούν. Αυτοί όμως που μπορούν να καθήσουν; Δεν νομίζω ότι όλες αυτές οι ορδές των χριστιανών που αποχωρούν στο και πέντε έχουν κάποιο πρόβλημα να μείνουν. Τέτοια βλέπουν οι άθεοι και μας κοροϊδεύουν με το δίκιο τους.
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Καλό κι ευλογημένο Σαββατόβραδο να έχουμε αδελφοί μου, καλό εκκλησιασμό για αύριο! Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να είναι μαζί μας!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- aposal
- 12
Αδελφέ για κάθε έναν που αποχωρεί είναι και ένας, ή έστω μισός, που παραμένει. Τι σχέση έχουν οι άθεοι (ΑΝ είναι άθεοι και όχι Θεομάχοι, γιατί τέτοιοι νομίζω ότι είναι). Ας κοιτάξουν αυτοί τη δική τους καμπούρα. Ας κάτσουν στο Ιερό Ναό να δούνε πόσοι θα παρακολουθήσουν την Αναστάσιμη Θεά Λειτουργία και ΚΥΡΙΩΣ πόσοι από αυτούς θα κοινωνήσουν.Πέτρος έγραψε:Απόστολε μπερδεύεις την αυστηρότητα με το αγωνιστικό πνεύμα. Εντάξει αυτοί που δεν μπορούν. Αυτοί όμως που μπορούν να καθήσουν; Δεν νομίζω ότι όλες αυτές οι ορδές των χριστιανών που αποχωρούν στο και πέντε έχουν κάποιο πρόβλημα να μείνουν. Τέτοια βλέπουν οι άθεοι και μας κοροϊδεύουν με το δίκιο τους.
Ποιος είπε ότι οι πιστοί είμαστε σωστοί;
Ποιος είπε ότι είμαστε όλοι αγωνιστές; Και πώς αποδεικνύεται ο σωστός αγωνιστής; Επειδή θα νηστέψει 48 μέρες; Επειδή θα μείνει στην Αναστάσιμη Λειτουργία; Ή μήπως επειδή θα αντιμετωπίσει ένα σωρό αντιξοότητες με αγάπη Κυρίου; Το τελευταίο όμως εμείς που είμαστε απ' έξω δεν το γνωρίζουμε. Μόνον ο Κύριος.
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Καλησπέρα αδελφοί μου!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- aposal
- 12
Καλησπέρα και από μένα!
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Καλήν εσπέραν άρχοντες!