Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Περί εναλλακτικής μετακίνησης

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 452 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Re: Περί εναλλακτικής μετακίνησης

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Είναι πολύ καλή περίπτωση το ηλεκτρικό ποδήλατο και παλαιότερα είχα ένα τέτοιο.
Δυστυχώς τα αξιόπιστα με μεγάλη αυτονομία είναι ακόμα αρκετά ακριβά. Πάντως μία φορά συνάντησα έναν κύριο πάνω σε ηλεκτρικό ποδήλατο και μου είπε ότι το χρησιμοποιεί εδώ και αρκετό καιρό για να πηγαίνει στη δουλειά του. Μάλιστα το χειμώνα, όπως μου είπε, φοράει το κουστούμι του πάνω σε αυτό :)
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Ναι, αλλά στο ηλεκτρικό ποδήλατο δεν καταβάλεις μυική προσπάθεια, έτσι δεν είναι;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές

Δημοσίευση από Νίκος »

Καταβάλεις μυική προσπάθεια, αλλά όσο αντέχεις, κι έτσι δεν εξαντλείσαι από την προσπάθεια ούτε γίνεσαι μούσκεμα στον ιδρώτα. Έτσι μπορείς να το χρησιμοποιείς στις καθημερινές σου μετακινήσεις ακόμη κι όταν είσαι ντυμένος σχετικά καλά.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Επικοινωνία:

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσφέρουν στους αναβάτες τους υποβοήθηση. Κάνεις πετάλι, αλλά όπως είπε ο Νίκος μόλις αισθανθείς ότι ιδρώνεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υποβοήθηση ή να το κάνεις στις ανηφόρες και όπου αλλού κρίνεις. Καταβάλλεις μυική προσπάθεια αλλά είναι λιγότερη από αυτή που καταβάλλεις σε ένα συμβατικό ποδήλατο.
eleanna
12

Δημοσίευση από eleanna »

Anastasios68 έγραψε:Τις έχω δει αυτές τις «έρευνες» Αποστόλη οι οποίες είναι πολύ ύποπτες. Υπάρχουν άλλες που λένε ότι περισσότερο από τον ποδηλάτη στην πόλη επιβαρύνεται η υγεία του οδηγού αυτοκινήτου που αναπνέει επί αρκετή ώρα τα γύρω του καυσαέρια.
Πάντως, έχω ήδη παραγγείλει μία καλή μάσκα ;)
Μα και ο ποδηλατης δεν αναπνέει πολυ περισσοτερο αυτα τα καυσαερια; πρωτον λόγω του οτι δεν είναι σε κλειστό περιβάλλον, δεύτερον επειδή βρίσκεται περισσότερη ώρα στο δρόμο σε σχέση με αυτη που θα ήταν αν οδηγούσε.
Δε μου φαίνεται απιθανο να ισχύει αυτή η έρευνα γιατί πράγματι με την άσκηση "ανοίγουν" οι πνεύμονες με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη απορρόφηση όποιων βλαβερών στοιχείων της ατμόσφαιρας.
Μου αρέσει πάρα πολύ το ποδήλατο αλλά στο κέντρο της Αθήνας είναι επικίνδυνο. Μακάρι να υπήρχαν κατάλληλοι δρόμοι ή να έμενα στην επαρχία.
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Επικοινωνία:

Σίγουρα ο ποδηλάτης αναπνέει περισσότερο αλλά γυμνάζεται και περισσότερο θωρακίζοντας με τον τρόπο αυτό το σώμα του.
Σήμερα το πρωί, καθώς κατέβαινα τη Λεωφόρο Κηφισιάς με το ποδήλατό μου ήταν και πάλι σε τεράστιες ουρές στιβαγμένα τα αυτοκίνητα. Στα περισσότερα τα παράθυρα ήταν ανοικτά και ο ένας οδηγός έδινε ως «φιλοδώρημα» τα καυσαέρια του αυτοκινήτου του στους άλλους. Επίσης σε πολλά από τα παράθυρα υπήρχαν χέρια που κρατούσαν τσιγάρο.
Σκέφτομαι λοιπόν ότι εγώ από όλη αυτήν την κατάσταση πέρασα σε χρόνο ρεκόρ και έμεινα ελάχιστα ενώ οι οδηγοί των αυτοκινήτων ανέπνεαν τα καυσαέρια για πολλή ώρα.
Σίγουρα δεν θα συνιστούσα σε έναν άπειρο ποδηλάτη να κάνει αυτό που κάνω. Η δημιουργία ποδηλατοδρόμων είναι πάγιο αίτημα πολλών αλλά έχω χάσει την ελπίδα μου πως θα γίνουν, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Προσωπικά βρίσκω πολύ πιο επικίνδυνη την οδήγηση μοτοσυκλέτας μέσα σε όλον αυτό το «χαμό» παρά του ποδηλάτου. Άλλωστε μέχρι πριν μόλις 3 χρόνια ήμουν κι εγώ άπειρος αστικός ποδηλάτης, σήμερα όμως διανύω μεγάλες αποστάσεις σε μία μόνο μέρα με το ποδήλατό μου.
eleanna
12

Δημοσίευση από eleanna »

Anastasios68 έγραψε:Σίγουρα ο ποδηλάτης αναπνέει περισσότερο αλλά γυμνάζεται και περισσότερο θωρακίζοντας με τον τρόπο αυτό το σώμα του.
Σήμερα το πρωί, καθώς κατέβαινα τη Λεωφόρο Κηφισιάς με το ποδήλατό μου ήταν και πάλι σε τεράστιες ουρές στιβαγμένα τα αυτοκίνητα. Στα περισσότερα τα παράθυρα ήταν ανοικτά και ο ένας οδηγός έδινε ως «φιλοδώρημα» τα καυσαέρια του αυτοκινήτου του στους άλλους. Επίσης σε πολλά από τα παράθυρα υπήρχαν χέρια που κρατούσαν τσιγάρο.
Σκέφτομαι λοιπόν ότι εγώ από όλη αυτήν την κατάσταση πέρασα σε χρόνο ρεκόρ και έμεινα ελάχιστα ενώ οι οδηγοί των αυτοκινήτων ανέπνεαν τα καυσαέρια για πολλή ώρα.
Σίγουρα δεν θα συνιστούσα σε έναν άπειρο ποδηλάτη να κάνει αυτό που κάνω. Η δημιουργία ποδηλατοδρόμων είναι πάγιο αίτημα πολλών αλλά έχω χάσει την ελπίδα μου πως θα γίνουν, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Προσωπικά βρίσκω πολύ πιο επικίνδυνη την οδήγηση μοτοσυκλέτας μέσα σε όλον αυτό το «χαμό» παρά του ποδηλάτου. Άλλωστε μέχρι πριν μόλις 3 χρόνια ήμουν κι εγώ άπειρος αστικός ποδηλάτης, σήμερα όμως διανύω μεγάλες αποστάσεις σε μία μόνο μέρα με το ποδήλατό μου.
Μπραβο σου Αναστασιε! εγω πάντως φοβάμαι πολύ!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικότερα θέματα, General Subjects”