Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Αρχονταρίκι - Members Area

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
Μάνος
7
Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές

Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα

Δημοσίευση από Μάνος »

Καλησπέρα σε όλους! Πολλή ζέστη εδώ!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δημοσίευση από Αναστάσιος »

Καλησπέρα αδελφοί μου και καλό απόγευμα Πέμπτης να έχουμε!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Μάνος έγραψε:Καλησπέρα σε όλους! Πολλή ζέστη εδώ!
Ζέστη ε; Κρήτη ειν' αυτή! Κι εδώ πάντως το μεσημέρι που βαράει ο ήλιος το σπίτι για τα καλά (ο συγχωρεμένος ο θείος απέναντι από χωράφια βρήκε να φτιάξει το σπίτι, λίγο πιο δίπλα να το έφτιαχνε θα μας έκανε σκιά το σπίτι του γείτονα :mrgreen:), έπιασε τους 34 (!!) βαθμούς! Και στην πλατεία της Νέας Μάκρης τόσο είχε! Άλλο που δεν θα 'θελα να κάνω κάνα μπανάκι (αφού η θάλασσα δίπλα είναι) αλλά το μπάνιο στη θάλασσα το έχω συνδυάσει με "κλειστό σχολείο" και δεν μου πάει τώρα η καρδιά! :lol: Μην κοιτάς που μετά κάνω και τον Σεπτέμβρη (αααάμα προλάβω) για να παρατείνω λίγο το καλοκαίρι! :D
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
Άβαταρ μέλους
aposal
12

Δημοσίευση από aposal »

Καλησπέρα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
Άβαταρ μέλους
Achilleas
12
Έχει ευχαριστήσει: 2 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 10 φορές

Δημοσίευση από Achilleas »

Μάνος έγραψε:Έχουμε 3 μαθήματα υποχρεωτικά(παλιά είχαμε 4 αλλά αφαιρέθηκε το 1 πέρσι γιατί ήταν εντελώς άκυρο με τη σχολη) και πρέπει να πάρουμε και 1-2 επιλογής από το Μαθηματικό οπότε βγαίνουν αρκετά. Όσον αφορά την κόρη σας δεν πειράζει ότι ίσως την πιεσατε, σημασία έχει ότι μετανοιωσατε και να χετε καλές σχέσεις. Πολλές φορές επιτρέπει ο Θεός τέτοια περιστατικά και μαλακώνει η καρδιά του ανθρώπου. Και πιστεύω το να μαλακώνει η καρδιά μας όσο περνάει ο καιρός με τη μυστηριακή ζωή είναι και δείγμα πνευματικής προόδου.
Έτσι είναι Μάνο!! :)
Μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Καλό, ευλογημένο και απαθές βράδυ Πέμπτης ας μας χαρίσει ο Θεός αδελφοί μου και προπάντων εν Χριστώ!!!!!!!! Είθε ο Κύριος να δώσει να λυθούν τα προβλήματα όλων μας!!!!!!!! Καλό βράδυ υπό την Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Μια προσευχούλα για να αναπαυθούμε στην Τεράστια Αγκαλιά του Επουρανίου Πατρός μας!!!!!!!! :

Έν τή σκέπη των πτερύγων σου σκεπασθήσομαι και υπνώσω. ότι σύ, Κύριε, κατά μόνας έπ’ έλπίδι κατώκησάς με.
Εις χείρας σου, Κύριε, παρατίθημι την ψυχήν καί τό σώμα μου. Αύτός με ευλόγησον, αυτός με ελέησον καί ζωήν τήν αιώνιον χάρισαί μοι. Αμήν.
Άβαταρ μέλους
Μάνος
7
Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές

Δημοσίευση από Μάνος »

Έκανες την αίτηση να κάνω εγώ την δοξολογία, ας πούμε το αγαπημένο απολυτίκιο της Πεντηκοστής μιας και είμαστε σε αυτήν την περίοδο:

Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας· φιλάνθρωπε, δόξα σοι
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Δόξα εν Υψίστις Θεώ και επί Γης Ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκίαν!

Εὐ­χα­ρι­στῶ σοι, Κύ­ρι­ε ὁ Θε­ός μου, ὅ­τι οὐκ ἀ­πώ­σω με τόν ἁμαρ­τω­λόν, ἀλ­λά κοι­νω­νόν με γε­νέ­σθαι τῶν ἁ­γι­α­σμά­των σου κα­τη­ξί­ω­σας. Εὐ­χα­ρι­στῷ σοι, ὅ­τι με τόν ἀ­νά­ξι­ον μεταλαβεῖν τῶν ἀ­χρά­ντων σου καί ἐ­που­ρα­νί­ων δω­ρε­ῶν κατη­ξί­ω­σας. ᾿Αλ­λά, Δέ­σπο­τα φι­λάν­θρω­πε, ὁ ὑ­πέρ ἡ­μῶν ἀπο­θα­νών τε καί ἀ­να­στάς, καί χα­ρι­σά­με­νος ἡ­μῖν τά φρι­κτά ταῦ­τα καί ζω­ο­ποι­ά σου μυ­στή­ρι­α, ἐπ᾿ εὐ­ερ­γε­σί­ᾳ καί ἁγιασμῷ τῶν ψυ­χῶν καί τῶν σω­μά­των ἡ­μῶν, δός γε­νέ­σθαι ταῦ­τα κἀ­μοί εἰς ἴ­α­σιν ψυ­χῆς τε καί σώ­μα­τος, εἰς ἀ­πο­τρο­πήν πα­ντός ἐ­να­ντί­ου, εἰς φω­τι­σμόν τῶν ὀ­φθαλ­μῶν τῆς καρ­δί­ας μου, εἰς εἰ­ρή­νην τῶν ψυ­χι­κῶν μου δυ­νά­με­ων, εἰς πί­στιν ἀκαταί­σχυ­ντον, εἰς ἀ­γά­πην ἀ­νυ­πό­κρι­τον, εἰς πλη­σμο­νήν σοφί­ας, εἰς πε­ρι­ποί­η­σιν τῶν ἐ­ντο­λῶν σου, εἰς προ­σθή­κην τῆς θεί­ας σου χά­ρι­τος, καί τῆς σῆς βα­σι­λεί­ας οἰ­κεί­ω­σιν· ἵ­να, ἐν τῷ ἁ­γι­α­σμῷ σου δι᾿ αὐ­τῶν φυ­λατ­τό­με­νος, τῆς σῆς χά­ρι­τος μνη­μο­νεύ­ω δι­α­πα­ντός, καί μη­κέ­τι ἐ­μαυ­τῷ ζῷ, ἀλ­λά σοί τῷ ἡ­με­τέ­ρῳ Δε­σπό­τῃ καί εὐ­ερ­γέ­τῃ. Καί οὕ­τω τοῦ τῇ­δε βί­ου ἀ­πά­ρας ἐπ᾿ ἐλ­πί­δι ζω­ῆς αἰ­ω­νί­ου, εἰς τήν ἀΐ­δι­ον κα­τα­ντή­σω ἀ­νά­παυ­σιν, ἔν­θα ὁ τῶν ἑ­ορ­τα­ζό­ντων ἦ­χος ὁ ἀ­κα­τά­παυ­στος, καί ἡ ἀ­πέ­ρα­ντος ἡ­δο­νή τῶν κα­θο­ρώ­ντων τοῦ σοῦ προ­σώ­που τό κάλ­λος τό ἄρ­ρη­τον. Σύ γάρ εἶ τό ὄ­ντως ἐ­φε­τόν, καί ἡ ἀ­νέκ­φρα­στος εὐ­φρο­σύ­νη τῶν ἀ­γα­πώ­ντων σε, Χρι­στέ ὁ Θε­ός ἡ­μῶν, καί σέ ὑ­μνεῖ πᾶ­σα ἡ κτί­σις εἰς τούς αἰ­ῶ­νας. ᾿Α­μήν.
Άβαταρ μέλους
Αναστάσιος
Διαχειριστής
7

Τις πρεσβείες της Παναχράντου Παρθένου και Υπεραγίας Θεοτόκου, Σώσων Ημάς!!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχονταρίκι - Members Area”