Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Γενικές συζητήσεις (ελεύθερος χώρος)
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Re: Γενικές συζητήσεις (ελεύθερος χώρος)
Γιατι υπαρχει βλασφημια
Κι έπειτα εξηγεί γιατί πολεμειται τόσο πολύ ο Χριστιανισμός μέσω διαφόρων τακτικών, ατόμων και ιδεολογιών
Κι έπειτα εξηγεί γιατί πολεμειται τόσο πολύ ο Χριστιανισμός μέσω διαφόρων τακτικών, ατόμων και ιδεολογιών

- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Στο 0:54 έχει μια απαράδεκτη σκηνή. Το υπόλοιπο βίντεο δεν χρειάζεται να το δείτε.aposal έγραψε:Γιατί πρέπει να δούμε το βίντεο;
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- aposal
- 12
Είμαι γενικά πολύ επιφυλακτικός για όλα αυτά τα βίντεο με τις "προφητείες" που κυρίως τρομοκρατούν τον κόσμο και τίποτε παραπάνω.
Τις βλασφημίες τις ζω καθημερινά, δεν χρειαζόταν να τις δω στο βίντεο.
Μην τρομοκρατείστε και μη φοβάστε.
Ο διάβολος κάνει τη δουλειά του, αλλά κι εμείς θα κάνουμε την δική μας. Δεν μπορεί να μας ακουμπήσει εφόσον είμαστε (το κατά δύναμιν) σωστοί.
Τον πνευματικό να έχουμε από κοντά και κυρίως να είμαστε ειλικρινείς απέναντί του και να κάνουμε υπακοή.
Τις βλασφημίες τις ζω καθημερινά, δεν χρειαζόταν να τις δω στο βίντεο.
Μην τρομοκρατείστε και μη φοβάστε.
Ο διάβολος κάνει τη δουλειά του, αλλά κι εμείς θα κάνουμε την δική μας. Δεν μπορεί να μας ακουμπήσει εφόσον είμαστε (το κατά δύναμιν) σωστοί.
Τον πνευματικό να έχουμε από κοντά και κυρίως να είμαστε ειλικρινείς απέναντί του και να κάνουμε υπακοή.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Και εγώ, αφού ξέρω ποιες είναι οι σωστές προφητείες χάρη στον Σεβασμιώτατο Μόρφου. Από καθαρή περιέργεια το είδα το βίντεο και είδα αυτή τη φριχτή βλασφημία, που ήταν κάτι παραπάνω από λεκτική. Όσο για τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να πω κάτι, συμφωνώ απόλυτα.
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 366 φορές
Η αναμετάδοση μιας βλασφημίας είναι βλασφημία ή όχι;
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Αν το πάρουμε από άποψη πρόθεσης, ο Μάνος ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχει τέτοιο σκοπό. Εγώ πιστεύω το έκανε καθαρά για πληροφοριακούς λόγους.
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- aposal
- 12
Ναι. Καλόν είναι να μην αναπαράγουμε τέτοια θέματα.Νίκος έγραψε:Η αναμετάδοση μιας βλασφημίας είναι βλασφημία ή όχι;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Εννοείται ότι δεν είναι καλό να αναπαράγουμε τέτοια αισχρά πράγματα αλλά θεωρώ υπερβολικό τον χαρακτηρισμό βλασφημία όταν αυτός απευθύνεται στην αναπαραγωγή αυτής από ανθρώπους που προσπαθούν να πορεύονται με συνοδοιπόρο τον Χριστό μας.
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Αλίμονο!