Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Χριστούγεννα ή Xmas;
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Re: Χριστούγεννα ή Xmas;
ΑΜΗΝ!!!
(μακάρι να μπορούσα μεγαλύτερο...)
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 449 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
- Επικοινωνία:
Οι επιθυμίες σας...«διαταγές μου»Αναστάσιος έγραψε:ΑΜΗΝ!!!

ΑΜΗΝ!!!

«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
WOW! Ευχαριστώ πολύ!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- nickzark
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 5 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 16 φορές

«Νικηφόρου Ὁσίου, τοῦ λεπροῦ τὰ παλαίσματα,καὶ τὴν ἐν ἀσκήσει ἀνδρείαν, κατεπλάγησαν Ἄγγελοι ὡς ἄλλος γὰρ Ἰὼβ τὰ ἀλγεινά, ὑπέμεινε δοξάζων τὸν Θεόν.... »
- Νίκος
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 364 φορές
Πάντως επί της ουσίας, το πόσο μεγάλο είναι το ΑΜΗΝ μετράει, μόνο αν υπάρχει αντίστοιχη καρδιακή διάθεση.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
- Anastasios68
- Διαχειριστής
- 12
- Έχει ευχαριστήσει: 449 φορές
- Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
- Επικοινωνία:
Πάρα πολύ σωστά!Νίκος έγραψε:Πάντως επί της ουσίας, το πόσο μεγάλο είναι το ΑΜΗΝ μετράει, μόνο αν υπάρχει αντίστοιχη καρδιακή διάθεση.
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Από πλευράς μου νομίζω ότι η καρδιακή διάθεση είναι πολύ μεγαλύτερη από το ΑΜΗΝ. Δυστυχώς δεν φτάνει μόνο η δική μου θέληση αλλά απαιτείται και όλων των ανθρώπων. Γεννηθήτω το θέλημά Σου!
Ας μην γενικευουμε λέγοντας " οι περισσότεροι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη ".Υπάρχουν πολλοί χριστιανοί κυρίως σε φτωχές χριστιανικες χώρες του τρίτου κόσμου που δεν γιορτάζουν Χριστούγεννα με τον δυτικότροπο τρόπο καθώς δεν έχουν τέτοιες πολυτέλειες ενώ στις περισσότερες Ορθόδοξες χώρες που πάνε με το παλιό ημερολόγιο η 25η Δεκεμβρίου είναι μία κανονική εργάσιμη μέρα άρα δεν έχουν χρόνο να γιορτάσουν δυτικότροπα Χριστούγεννα.Πάντως όσον αφορά την Ελλάδα δυστυχώς ισχύει ότι τα Χριστούγεννα έχουν καταλήξει περισσότερο κοσμική γιορτή(γι αυτό ευθύνη φέρουμε εμείς).Το Πάσχα ακόμα φαίνεται να κρατά ως θρησκευτική γιορτή αν και βλέπω υπάρχουν κι εκεί προσπάθειες να εκκοσμικευτει(π.χ μέσω του Λαγού του Πάσχα συμβολο ανάλογο του Santa Claus) αλλά για την ώρα κρατά(στο μέλλον δεν μπορούμε να ξέρουμε καθώς πριν 50 χρόνια στην Ελλάδα ούτε τα Χριστούγεννα γιορτάζονταν με κοσμικό τρόπο όπως σήμερα)Νίκος έγραψε:Οι περισσότεροι άνθρωποι σ' αυτό τον πλανήτη, γιορτάζουν τα Χριστούγεννα χωρίς Χριστό, έτσι απλά από "παράδοση" ή επειδή θέλουν μια εποχή του χρόνου να χαλαρώσουν και να "περάσουν καλά". Τα παγκόσμια σύμβολα των Χριστουγέννων, Santa Claus και δέντρο, δεν έχουν καμιά σχέση με το Χριστό, επομένως δεν ενοχλούν ούτε τους Εβραίους και τους (μη φανατικούς) Μουσουλμάνους.
Έτσι μια καθαρά θρησκευτική Δεσποτική εορτή, κατάντησε καταναλωτική φιέστα.
Το θέμα είναι, εμείς οι Έλληνες τι σχέση έχουμε με όλα αυτά;
Σίγουρα δεν είναι μέσα στις δικές μας παραδόσεις.
Υ.Γ: Υπάρχουν και φανατικοί Μουσουλμάνοι καθώς και φανατικοί Εβραίοι (οι λεγόμενοι Ορθόδοξοι Εβραίοι) που ενοχλούνται όσο κοσμικά και να παρουσιάζονται στον δυτικό κόσμο τα Χριστούγεννα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Πάντως η προσπάθεια εκκοσμικευσης θρησκευτικών γιορτών (πρώτα τα Χριστούγεννα και τελευταία και το Πάσχα) στοχεύει μόνο τις χριστιανικές γιορτές. Δεν έχω δει προσπάθεια εκκοσμίκευσης ισλαμικής, εβραϊκής ή άλλης θρησκευτικής γιορτής.
Γιατί άραγε...NikolaosArvanitidis έγραψε:...............Πάντως η προσπάθεια εκκοσμικευσης θρησκευτικών γιορτών (πρώτα τα Χριστούγεννα και τελευταία και το Πάσχα) στοχεύει μόνο τις χριστιανικές γιορτές. Δεν έχω δει προσπάθεια εκκοσμίκευσης ισλαμικής, εβραϊκής ή άλλης θρησκευτικής γιορτής.
Το γιατί είναι προφανές.Τους ενοχλεί πολύ ο χριστιανισμός και οι γιορτές που τον θυμίζουν και θέλουν στο όνομα της παγκοσμιοποίησης(ή μάλλον με πρόσχημα την παγκοσμιοποίηση) να αλοιώσουν το νόημα τους για να μην θυμίζουν πια χριστιανισμό.Στις χώρες που κυριαρχεί ο πλούτος και η εκκοσμίκευση η τακτική τους είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη.Εκεί που συναντάν πρόβλημα είναι στα φτωχά κράτη με πληθυσμούς που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με την φτώχεια γιατί εκεί οι άνθρωποι δεν μπορούν να επηρεαστούν από τα πλούτη και την εκοσμίκευση.