Πάντως έχε υπόψη σου ότι όλοι έχουμε ταραχή, όταν πηγαίνουμε για εξομολόγηση. Όταν φεύγουμε όμως είμαστε τελείως ήρεμοι και ανακουφισμένοι.
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
Επίτρεψε μου σε παρακαλώ να κάνω μια ερώτηση. Ισως φανεί χαζή, αλλά είμαι αρχάρια ακόμη, οπότε ας το τολμήσω. Τι εννοείς, οτι έκανες κοσμική ζωή? Ερωτώ, γιατί έχω την εντύπωση οτι όλοι σχεδόν κάνουμε κοσμική ζωή εκτός φυσικά, των μοναχών, ασκητών, γενικά των ανθρώπων που παράτησαν τα κόσμια για την αφοσίωση τους στο θεό. Συγχωρήστε με αν έχω παρανοήσει κάτι.marinam έγραψε: Πιό άκυρη απάντηση (δεν βολέυομαι... ) και πιο προσβλητική δεν έχω δώσει σε άνθρωπο ακόμα και όταν ζούσα κοσμική ζωή. δεν μπορώ, δεν νιώθω άνετα, πανικοβάλομαι, νιώθω άσχημα, νιώθω φόβο, είμαι κλειστοφοβικός άνθρωπος, 1002 απαντήσεις αλλά του είπα το ηρωικό, δεν βολευομαι. έκανα μια πάυση μετά και έφυγα.
Ήθελα να σου πω να τον αφήσεις τον πονηρό, στο αυτεξούσιο και την ελευθερία σου δεν έχει δουλειά αυτός. Στα λέω αυτά για να μην σε πιάσουν φόβοι, αν πρέπει να μας ανησυχεί κάποιος αυτός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Ο Θεός να σου δώση δύναμη Μαρίνα και η αγία της οποίας φέρεις το όνομα. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει τον βίο της αλλά υπήρξε πολύ γενναία και ταπείνωσε τον πονηρό και σίγουρα θα σε βοηθήσει μόλις της το ζητήσεις!αὐτὰ τὰ συγγράμματα νὰ τὰ σπουδάζουμε ἀκολουθώντας τὸ παράδειγμα τῶν μελισσῶν. Οἱ μέλισσες δὲν πετᾶνε σὲ ὅλα τὰ λουλούδια μὲ τὸν ἴδιο τρόπο. Κι ὅπου καθίσουν, δὲν κοιτᾶνε νὰ τὰ πάρουν ὅλα. Παίρνουν μονάχα ὅσο χρειάζεται στὴ δουλειά τους καὶ τὸ ὑπόλοιπο τὸ παρατοῦν καὶ φεύγουν.
Διαβάζοντας το παραπάνω υποθέτω πως ήθελε να την κάνει να φοβηθεί για να ξεχάσει τον Χριστό και βλέπεις, ήταν πρώτα η προσευχή που έκανε και έχασε ο πονηρός την δύναμη του και απο δράκος έγινε σκύλος και ύστερα το θάρρος της που τον κατατρόπωσε.Μέσα στην φυλακή μάλιστα συνέβη το εξής: ο διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα, προσπάθησε να κάνει την αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος και τότε η αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και την ράχη τον ταπείνωσε.