Όταν διαβάζεις:
π. Ιωσήφ Βατοπαιδινός
«Έλληνες ανανήψατε αυτή είναι η αλήθεια/ μή σας πλανούν οι άπιστοι πώς είναι παραμύθια.»,
δηλαδή, όταν λίγο πολύ κατηγορούμαστε ότι είμαστε άπιστοι, πρέπει να μπαίνουμε τουλάχιστον στη διαδικασία να εξαντλήσουμε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.
Δηλαδή Νίκο εσύ, αισθάνεσαι πανέτοιμος να αντιμετωπίσεις τον αντίχριστο; Δε θες να γνωρίζεις το πιθανό σχέδιο; Τι πλάνες μπορεί να χρησιμοποιήσει;
Γράφει ο π. Μάξιμος:
«Τότε -λέει ο θρύλλος- θά φανερωθεί ο Βασιλιάς Ιωάννης, γιά νά
κυβερνήσει. Άν γίνει αυτό, άς έρθει μέ τό καλό. Καί άν δέν γίνει, γιά
τόν καθένα αυτό δέν λέει τίποτα. Άς κοιτάξει ο καθένας τή σωτηρία του
καί τόν Χριστό. Άν ήταν απαραίτητο νά ξέρουμε ποιός θά κυβερνήσει τότε,
θά μας τό έλεγε ο Χριστός στό Ευαγγέλιο. Όποιος θέλει ντέ καί καλά νά
μάθει πώς θά λένε αυτό τόν Διοικητή, θά του έλεγε ο Χριστός, «αυτά
είναι του Θεού δουλειές καί Αυτός ξέρει τί θά κάνει».»
Το θέμα δεν είναι η περιέργειά μου για το ποιος θα κυβερνήσει, αλλά η σχέση του Ιωάννη με τον αντίχριστο. Και για να δείτε τη σύγχυση που επικρατεί, ενώ το χαρακτηρίζει ‘θρύλο’, αφήνει ‘παράθυρο’ εφαρμογής του. Δεν τον κατηγορώ, γιατί ακριβώς στην ίδια σύγχυση είμαι και ΄γω.
Γράφει ο π. Μάξιμος:
«Γιά πόσο καιρό θά περάσουμε τότε καλά, ούτε καί αυτό τό ξέρουμε. Ίσως
γιά μία γενεά, καί ύστερα θά έρθει ο Αντίχριστος, μέ τόν οποίο μπορεί
νά τά βάλει μόνο ο Χριστός, καί κανένας άνθρωπος.»
Εδώ να πούμε, ότι άλλοι τοποθετούν τον αντίχριστο πριν τον έλληνα βασιλιά. Αυτό δεν είναι τυχαίο, ώστε να προκαλεί σύγχυση.
Το παράξενο είναι ότι μιλάμε συνέχεια για βασιλείς, - αντίχριστο, Ιωάννη- χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι αυτό σημαίνει παγκόσμια κατάργηση κυβερνήσεων και δημοκρατιών.
Στρατής:
«Για την Πόλη που με ρωτάς, προφάνως ασπάζεται τις προφητείες για την Πόλη όπως αυτές του Πατροκοσμά και του Παϊσίου που όμως πουθενά δε μιλούν για Ιωάννη, όπως για Ιωάννη δε μιλά ούτε ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός κι ας λένε άλλα άλλοι. Το να έρθει έτσι η συγκυρία ώστε να πάρεις ένα έδαφος δε χρειάζεται θρύλους και βασιλείς.»
Τότε πως εξηγείς τα παρακάτω λόγια του π.Ιωσήφ του Βατοπαιδινού; (Προσπάθησε να με πείσεις

Εδώ θα αναφέρω (κυρίως για όσους θυμούνται και ενδιαφέρονται) το παρακάτω, το οποίο παρατήρησα προσφάτως.
«Τα όπλα θα πετάξουμε στη γη και τρομαγμένοι/ τ' αστέρι θα κοιτάξουνε σαν απολιθωμένοι. Σταθήτε θ' ακουσθή φωνή. Σταθήτε επί τόπου/ Γιατί αρκετά εχύθηκε το αίμα του ανθρώπου. Σπεύσατε πάραυ
τα εκεί στα δεξιά τα μέρη/το τόξο ακολουθήστε που βγαίνει από το αστέρι.
Κι εκεί θα βρήτε άνθρωπον άγιον/δικόν μου.
Ποιμένα αυτόν εξέλεξα δια το ποίμνιόν μου.
Τούτον και σεις εκλέξατε ποιμένα να ποιμάνη/ τα πρόβατα μου, που γυρνούν έρημα δίχως στάνη.»
1. Ποια είναι τα δεξιά τα μέρη;
2. Λέει: «Ποιμένα αυτόν εξέλεξα δια το ποίμνιόν μου.» Μα ένας δεν είναι ο Ποιμένας μας ο Ιησούς Χριστός;
3. Εντάξει δε λέει το όνομα Ιωάννης. Το θέμα είναι αν λέει για εκλεκτό όμως.
«Κι ευθύς το τόξον θα στραφή προς νότον στην Ελλάδα/ που απ' τό φως τό ουράνιον θα φέγγη σάν λαμπάδα.»
Εδώ παρατηρούμε ότι το φως «στρέφεται προς», άρα εκεί που ήταν πριν, δηλαδή εκεί που έδειχνε τον «εκλεκτό», μάλλον δεν ήταν Ελλάδα.
Άρα ο υποτιθέμενος ‘ελεημένος’, μας έρχεται εκτός Ελλάδος. Κύπρο, Ρωσσία, Κωνσταντινούπολη, Ισραήλ ή αλλού;
«Τότε ο Έλλην Βασιλεύς, ο εκλεκτός Κυρίου /εις πάντα θάναι άριστος και επί της υφηλίου/ θα άρχη και θα διοική μετά δικαιοσύνης/ και η γη θα χαίρεται εκ διαρκούς ειρήνης.»
Τι λέτε, θα το αντέξετε αν δείτε να συμβαίνει κάτι ανάλογο; Εμένα πάντως μου θυμίζει τα πρώτα χρόνια που ο αντίχριστος θα το παίζει καλός. Λέτε να είναι Έλληνας τελικά ο αντίχριστος; Δαν, Δαναοί και τα λοιπά που λέγαμε…;
Όμως διαβάζουμε:
Ο σεβάσμιος Starets Λαυρέντιος του Σερνιγκοβ
μιλώντας συχνά για τον αντίχριστο, έλεγε:
"Θα έρθει ένας καιρός που θα παλεύουν και θα
παλεύουν, και ένας παγκόσμιος πόλεμος θα ξεσπάσει.
Και μέσα στην πολύ ασάφεια της κατάστασης, θα
πουν, "αφήστε μας να διαλέξουμε μόνοι μας έναν
ενιαίο βασιλιά για όλη την κατοικημένη γη." Και θα
τον εκλέξουν! Θα εκλέξουν τον αντίχριστο ως καθολικό
βασιλιά και ανώτατο παγκόσμιο "ειρηνοποιό". Είναι
απαραίτητο να ακούετε προσεκτικά 'θα είναι αναγκαίο
να ασκηθεί η προσοχή! Μόλις αρχίζουν να ψηφίζουν
για ένα ενιαίο άτομο σε όλο τον κόσμο, να ξέρετε ότι
δεν είναι κανένας άλλος εκτός από αυτόν, και ότι είναι
απαγορευμένο στους ορθόδοξους Χριστιανούς να
ψηφίσουν για αυτόν."
Άρα έχουμε το δεδομένο «Μόλις αρχίζουν να ψηφίζουν για ένα ενιαίο άτομο σε όλο τον κόσμο, να ξέρετε ότι δεν είναι κανένας άλλος εκτός από αυτόν (αντίχριστο)» και το δεδομένο «Τούτον και σεις εκλέξατε ποιμένα να ποιμάνη/ τα πρόβατα μου, που γυρνούν έρημα δίχως στάνη.»
Το πρόβλημα είναι όμως ότι αυτή τη στιγμή πιθανολογώ ότι ο γ. Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός, είναι ψευδοπροφήτης. Βαρύ ε; Και όμως αυτό μας καλεί να κάνουμε ο Κύριος. Να τους αναγνωρίσουμε και όχι να το αφήσουμε κάτω από το χαλί για μετά...
Άρα δεν είναι φίλοι μου απλά «ε, εντάξει θα δούμε το θέμα» ή «έρθει δεν έρθει θα το δούμε ή δε μας επηρεάζει». Ίσως ο γέροντας Μάξιμος απαντάει με τέτοιο ύφος, επειδή δε γνωρίζει όλες τις πτυχές του θέματος.
Εγώ είμαι πάντως διατεθειμένος να συνεχίσω, και όποιος έχει να προσθέσει κάτι εποικοδομητικό ας έρθει να το κάνει. Κάτι μέσα μου, μου λέει ότι πρέπει να συνεχιστεί το θέμα.
Αισθάνεστε τόσο πνευματικά οπλισμένοι ώστε να το αντέξετε αδελφοί;
Starets Λαυρέντιος του Σερνιγκοβ:
«Η αποκατάσταση των καθεδρικών ναών θα συνεχιστεί μέχρι την στιγμή της στέψης του αντίχριστου. Θα έχουμε πρωτοφανή λαμπρότητα, "Ο πατήρ Λαυρέντιος έλεγε: "Βλέπετε με πόσο πανουργία και ύπουλα προετοιμάζεται όλο αυτό;" Ο Γέροντας συνέχισε, με δάκρυα. "Όλοι οι καθεδρικοί ναοί θα είναι υπερβολικά θαυμάσιοι, όπως ποτέ πριν, αλλά δεν
πρέπει να παρευρεθείτε σε αυτούς τους ναούς, για την αναίμακτη θυσία του Ιησού Χριστού δεν θα προσφερθεί εκεί.
Θυμηθείτε, θα υπάρξουν εκκλησίες, αλλά οι ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να παρευρεθούν σε αυτές, ως πλήρης
"Σατανική συναγωγή" (Aποκ. 2.9) θα συναθροίζονται εκεί. Επαναλαμβάνω για ακόμη μία φορά ότι κανείς δεν πρέπει να παρευρεθεί σε εκείνους τους καθεδρικούς ναούς' δεν θα υπάρξει καμία επιείκεια σε αυτούς πού θα πάνε!"»
Αισθάνεστε αδέλφια ότι είναι δυνατό η εκκλησία ποτέ να γεμίσει τόση βρωμιά που δε θα πρέπει να πατάμε εκεί; Ή θα λέμε « ε, εκκλησία είναι, δε μπορεί να είναι κακό»;
Εν τέλει αδελφοί, αν δε μπορούμε να διακρίνουμε απο πού προέρχεται ένα κείμενο και να είμαστε στέρεοι στην αποψή μας, πλανόμαστε πλάνην μεγάλη αν πιστεύουμε ότι θα αναγνωρίσουμε τον αντίχριστο όταν θα έρθει.
Τι λέτε, το αντέχετε να υπομείνετε έως τέλους; Σας περιμένω όλους.