Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Αν πάσχεις από αϋπνίες...

Γενικότερα θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Χριστιανισμό.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Domna
12
Έλαβε ευχαριστία: 1 φορά

Δημοσίευση από Domna »

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Εικόνα

Η προσευχή είναι ένα πολύ ωραίο μυστικό ύπνου.Και κει είναι μπέρδεμα με τον διάβολο.Όταν έχεις αϋπνία, ο καλύτερος τρόπος για να κοιμηθείς είναι να κάνεις προσευχή. Γιατί; Επειδή μπερδεύεις τον διάβολο. Πώς τον μπερδεύεις; Ο διάβολος σε βλέπει που προσεύχεται και λέει: "

Αυτός τώρα προσεύχεται. Κάνει μεγάλη ζημιά στην δικιά μου παρουσία. Αν τον αφήσω να συνεχίσει να προσεύχεται, μου κάνει κακό. Τι διάβολος είμαι; Θα τον πολεμήσω". Σε πολεμάει. Και πώς σε πολεμάει, όταν προσεύχεσαι; Με την υπνηλία.

Εσένα, όμως, εκείνη την ώρα η υπνηλία σου χρειάζεται. Πρέπει να κοιμηθείς. Οπότε ο διάβολος μπερδεύεται και λέει: "Αν τώρα του φέρω ύπνο, θα κοιμηθεί. Αλλά ούτε έτσι θέλω να τον δω ευχαριστημένο. Εγώ θέλω να είναι άϋπνος. Να'ναι τα νεύρα του κουρασμένα. Αλλά η προσευχή που κάνει, πιο πολύ με εκνευρίζει. Λοιπόν, ας κοιμηθεί. Με συμφέρει απ'τα δυο αυτό". Οπότε εμείς είμαστε κερδισμένοι.

Όταν είμαστε άϋπνοι,θα μας μείνει το κέρδος της προσευχής. Αν μας πάρει ο ύπνος, είναι κάτι που το θέλαμε. Οπότε πάλι κερδισμένοι είμαστε! Γι'αυτό, όταν ξαπλώνουμε το βράδυ, να μην μας παίρνει ο ύπνος με άλλα πράγματα στο κεφάλι. Μονάχα με την προσευχή...

(απόσπασμα από ομιλία του π.Ανδρέα Κονάνου [(από εκπομπή Αθέατα περάσματα http://www.atheataperasmata.com)]

Πηγή: ΑΟΡΑΤΗ ΓΩΝΙΑ
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 362 φορές

Re: Αν πάσχεις από αϋπνίες...

Δημοσίευση από Νίκος »

Οι αϋπνίες, που προέρχονταν από άγχος, ήταν ένας απ' τους λόγους που με οδήγησαν ξανά στην Εκκλησία. Πριν από ... χρόνια ήταν σπάνιο να καταφέρω να κοιμηθώ πάνω από 3-4 ώρες κάθε βράδυ. Έπρεπε ν΄αποφασίσω να πάω σε γιατρό για χάπια ή να βρω ένα καλό Πνευματικό.

Δόξα τω Θεώ έκανα το δεύτερο. Βρήκα ένα καλό Πνευματικό που μου σύστησε να διαβάζω κάθε βράδυ το Μικρό Απόδειπνο και μετά να ξαπλώνω με ένα πνευματικό βιβλίο. Οι αϋπνίες μου κόπηκαν οριστικά.

Μόνο καναδυό βράδια που τόλμησα να ξαπλώσω χωρίς προσευχή, επειδή ήταν πολύ αργά κι ήμουν πολύ κουρασμένος, δεν κατάφερα να κοιμηθώ.

Η συνταγή είναι αλάνθαστη και πιάνει πάντοτε. Μόνη εξαίρεση κάποιοι λίγοι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας που τους εμποδίζουν να κοιμηθούν, όπως συνεχείς πόνους ή αναπνευστικά προβλήματα, ίσως δεν βρουν λύση στο πρόβλημα του ύπνου με την προσευχή, σίγουρα όμως θα κερδίσουν την πνευματική ωφέλεια.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
ΓΙΩΡΓΟΣ.Λ
12

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ.Λ »

σωστα τα λετε βρε παιδια ! αυτη ειναι η λυση . προσευχη αλλα και εξομολογηση , γιατι το βαρος τον αμαρτιων μας γινεται πολυ εκδηλο με τον καιρο . και μην ξεχναμε πως οταν κανουμε προσευχη δεν ειμαστε καθολου μονοι . ενοητε για την παρουσια ΤΟΥ ΘΕΟΥ , αλλα και αλοι εκεινη την στγμη κανουν το ιδιο . σκεφτητε το το βραδυ με την προσευχη σας . οτι ειστε ενομενοι με πολους αλους .
Άβαταρ μέλους
Φωτεινή
11
Έλαβε ευχαριστία: 3 φορές

Δημοσίευση από Φωτεινή »

Domna έγραψε:Η προσευχή είναι ένα πολύ ωραίο μυστικό ύπνου.Και κει είναι μπέρδεμα με τον διάβολο.Όταν έχεις αϋπνία, ο καλύτερος τρόπος για να κοιμηθείς είναι να κάνεις προσευχή. Γιατί; Επειδή μπερδεύεις τον διάβολο. Πώς τον μπερδεύεις; Ο διάβολος σε βλέπει που προσεύχεται και λέει: "

Αυτός τώρα προσεύχεται. Κάνει μεγάλη ζημιά στην δικιά μου παρουσία. Αν τον αφήσω να συνεχίσει να προσεύχεται, μου κάνει κακό. Τι διάβολος είμαι; Θα τον πολεμήσω". Σε πολεμάει. Και πώς σε πολεμάει, όταν προσεύχεσαι; Με την υπνηλία.
Δοκιμασμένο κι από μένα. Πριν τον ύπνο λέω το "Κυριέ Ιησού Χριστέ ελέησόν με". Ενώ προσπαθώ να επαναλαμβάνω την ευχή όσες φορές περισσότερο γίνεται...τελικά χαλαρώνω και με πιάνει ο ύπνος.
Μη φοβάσαι, μόνο πίστευε.
Μάρκος ε' 36
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικότερα θέματα, General Subjects”