Επομένως χαίρομαι, επειδή η Αρχιεπισκοπή Αθηνών σπεύδει ν' ανοίξει ένα τέτοιο θέμα, δηλαδή της χειροτονίας κληρικών, που θα ασκούν παράλληλα ένα επάγγελμα για βιοπορισμό συμβατό με το σχήμα τους.Νίκος στο θέμα 'Ξεκίνησε ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας' έγραψε:Νομίζω ότι η Ιεραρχία σε ένδειξη καλής θέλησης θα μπορούσε ν' αποφασίσει να καταβληθεί προσπάθεια μεγαλύτερο ποσοστό απ' τους χειροτονούμενους κληρικούς στο μέλλον ν' ασκούν προς βιοπορισμό, ένα επάγγελμα που δεν είναι αντίθετο προς την Ιεροσύνη. Έτσι θα μπορούσε να αρθεί σε κάποιο βαθμό και η άδικη για την πλειοψηφία των κληρικών κατηγορία των εχθρών της Εκκλησίας, ότι επιδιώκουν τη χειροτονία τους για να εξασφαλίσουν το μισθό του εφημερίου.
Τέτοια επαγγέλματα υπάρχουν πολλά, όπως του εκπαιδευτικού, του γιατρού, του δημοσίου υπαλλήλου, του τραπεζικού υπαλλήλου, του επιχειρηματία (όταν το είδος της επιχείρησης δεν είναι αντίθετο με την Ιεροσύνη), του αγρότη κλπ. Δεν μπορεί αυτό να γίνει στις μεγάλες ενορίες για όλους τους εφημερίους, αλλά μπορεί να γίνει στην επαρχία και στις πόλεις για ένα μέρος των κληρικών που διακονούν στις μεγάλες ενορίες.
Χαίρομαι επίσης για τη διευκρίνιση, ότι ο Αρχιεπίσκοπος, όταν έλεγε λαϊκό ένδυμα κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους δεν εννοούσε ρούχα, αλλά φόρμα ή στολή εργασίας, εφόσον αυτό είναι επιβεβλημένο από το επάγγελμα ή τις συνθήκες εργασίας.
Όπως είπαμε και παραπάνω, το λαϊκό αίσθημα, αλλά και η άποψη της πλειοψηφίας των κληρικών είναι κατά την κατάργησης ή αλλαγής του ράσου. Η παρερμηνεία όσων είπε ο Αρχιεπίσκοπος στους υποψήφιους κληρικούς ήταν ένα δημοσιογραφικό φάουλ
