Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!
Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge
- aposal
- 12
Re: Η καλημέρα του Θεού!-Καλησπέρα-Καληνύχτα
Κάποιος να καλησπερίσει επιτέλους!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Εγώ φταίω που λέω ότι μόνο εσείς κάνετε όμορφο το Μεταξουργείο!aposal έγραψε:Στο τέλος μας τα χάλασες!Αναστάσιος έγραψε:Ξέχασα να πω επίσης ότι καλημερίζω από την ηλιόλουστη και υπέροχη Νέα Μάκρη που είναι όντως υπέροχη ενώ την χαλάνε οι άνθρωποί της (εκτός από μένα) εν αντιθέσει με το όμορφο Μεταξουργείο που οι άνθρωποί του το κάνουν όμορφο (προφανώς εδώ ο κύριος Απόστολος εννοεί τον εαυτό του!)
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Ευχαριστώ πολύ κύριε Απόστολε!aposal έγραψε:Μπράβο!Αναστάσιος έγραψε:Καλησπέρα αδελφοί μου! Μόλις επέστρεψα απ' το σχολείο όπου σήμερα παραδίδονται έλεγχοι προόδου! Δόξα τω Θεώ, τα πήγα εξαιρετικά (από 18 που είχα μέσο όρο στο πρώτο τετράμηνο, τώρα έχω 18,6)! Δόξα τω Θεώ να λέμε και τίποτ' άλλο!
«Εγώ ειμί το φως του κόσμου ο ακολουθών εμοί ου μη περιπατήση εν τη σκοτία αλλ΄ έξει το φως της ζωής...»
- aposal
- 12
Αναστάσιος έγραψε:Εγώ φταίω που λέω ότι μόνο εσείς κάνετε όμορφο το Μεταξουργείο!aposal έγραψε:Στο τέλος μας τα χάλασες!Αναστάσιος έγραψε:Ξέχασα να πω επίσης ότι καλημερίζω από την ηλιόλουστη και υπέροχη Νέα Μάκρη που είναι όντως υπέροχη ενώ την χαλάνε οι άνθρωποί της (εκτός από μένα) εν αντιθέσει με το όμορφο Μεταξουργείο που οι άνθρωποί του το κάνουν όμορφο (προφανώς εδώ ο κύριος Απόστολος εννοεί τον εαυτό του!)

Αλίμονο ρε παλικάρι αν σ' ολόκληρο το Μεταξουργείο, αυτόν τον δύστυχο τόπο της ανέχειας, της διαφθοράς, των ναρκωτικών και των μεταναστών δεν υπάρχει ένας/μία Χριστιανός που να είναι διαμάντι! Όπου υπάρχει ο Θεός υπάρχει και ένας καλός Χριστιανός. Ακόμη και (ειδικά) στις άσχημες περιοχές. Εξ ου και η παροιμία: "Απ' αγκάθι βγαίνει ρόδο κι από ρόδο βγαίνει αγκάθι".
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανώμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων (απόσπασμα από τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου).
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
aposal έγραψε:Αναστάσιος έγραψε:Εγώ φταίω που λέω ότι μόνο εσείς κάνετε όμορφο το Μεταξουργείο!aposal έγραψε: Στο τέλος μας τα χάλασες!Φυσικά και φταις.
Αλίμονο ρε παλικάρι αν σ' ολόκληρο το Μεταξουργείο, αυτόν τον δύστυχο τόπο της ανέχειας, της διαφθοράς, των ναρκωτικών και των μεταναστών δεν υπάρχει ένας/μία Χριστιανός που να είναι διαμάντι! Όπου υπάρχει ο Θεός υπάρχει και ένας καλός Χριστιανός. Ακόμη και (ειδικά) στις άσχημες περιοχές. Εξ ου και η παροιμία: "Απ' αγκάθι βγαίνει ρόδο κι από ρόδο βγαίνει αγκάθι".

Η χρήση της παρένθεσης στο τέλος ήταν "υπερβολή" (σχήμα λόγου στη λογοτεχνία). Κάτι σαν το "Όποιος πεθαίνει σήμερα Χίλιες φορές πεθαίνει" απ' τους "Ελεύθερους Πολιορκημένους". Να μην γιορτάσω λίγο το εικοσάρι στη λογοτεχνία

Συμφωνώ πάντως κι επαυξάνω για το τελευταίο!
- aposal
- 12
Λογοτέχνης, ε;
Μπράβο!
Φρόντισε όμως να δώσεις στην εκκλησία τα ονόματα των κεκοιμημένων αδελφών που αγαπάς.
Μπράβο!
Φρόντισε όμως να δώσεις στην εκκλησία τα ονόματα των κεκοιμημένων αδελφών που αγαπάς.
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Ευχαριστώ πολύ! Έχω μεριμνήσει! Η μητέρα μου έφτιαξε τα κόλυβα κι εγώ έγραψα "Υπέρ Αναπαύσεως" σε ένα χαρτάκι τα ονόματα των κεκοιμημένων συγγενών και αγαπημένων μας!aposal έγραψε:Λογοτέχνης, ε;
Μπράβο!
- Αναστάσιος
- Διαχειριστής
- 7
Πρώτα ο Θεός θα πάμε το απόγευμα!
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Καλησπέρα σε όλους! Πήγα στον πνευματικό μου και την πάτησα, λόγω της ημέρας έχει πολύ κόσμο και δεν το υπολόγισα, οπότε θα πάω αύριο, γιατί δεν προλαβαίνει σήμερα!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)
- Μάνος
- 7
- Έλαβε ευχαριστία: 4 φορές
Να είναι ευλογημένοι και ελεημένοι από τον Κύριο οι κεκοιμημένοι αδελφοί μας συγγενείς και μη!
Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή· (Άξιον εστίν)