
Ένα λάχανο κομμένο σε λωριδες
Ένα κρεμμύδι τριμμένο στο μουλτι
Μια κουταλιά σούπας τοματοπολτό
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Δύο κούπες ρύζι Καρολίνα
Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι με το λάχανο ανακατευοντας βαζουμε το πολτό τοματας, σκεπάζουμε με καπάκι τη κατσαρολα και χαμηλώνουμε τη φωτια ώσπου να μαλακώσει το λάχανο
Προσθέτουμε τέσσερις κούπες ζεστό νερό και το ρύζι, αλάτι πιπέρι, ψήνουμε δέκα λεπτά
Εάν θέλουμε λιγότερη ποσότητα βαζουμε λιγότερο ρύζι κι αντίστοιχο νερό
Μου πέτυχε, ίσως το ρύζι, ισως ο πολτος,ίσως του ότι έβρασε όσο έπρεπε το ρύζι και το λάχανο, έμεινε με το λάδι, χωρίς να λασπωσει, ακόμη και το απόγευμα που έμεινε
Δε ξέρω αν πετύχει πάλι που θα το κάνω
Μου φάνηκε νοστιμότατο απ' ότι το λαχσνορυζο με λεμονι