Αγαπητά μέλη και επισκέπτες, καλώς ήρθατε στο ανανεωμένο μας φόρουμ!
Με πολλή χαρά περιμένουμε τις νέες σας δημοσιεύσεις!

Σκόρπια Πνευματικά Διαμάντια από το Διαδίκτυο

Πνευματικά θέματα της Ορθόδοξης πίστης μας - Spiritual subjects of our Orthodox faith.

Συντονιστές: Νίκος, Anastasios68, johnge

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 28 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 362 φορές

Το θαύμα έρχεται όταν αφήνεσαι στον Θεό των εκπλήξεων

Δημοσίευση από Νίκος »

Το θαύμα έρχεται όταν αφήνεσαι στον Θεό των εκπλήξεων
facebook 1/8/2024

Εικόνα

Γράφει ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π. Λίβυος), εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Ειρήνης Πύργου Μονοφατσίου

Το θαύμα έρχεται όταν αφήνεσαι στον Θεό των εκπλήξεων, όταν δεν προσπαθείς όλα να τα ελέγχεις.

Το θαύμα δεν είναι θέαμα αλλά θέα. Θέα σε ένα κόσμο τεράστιων δυνατοτήτων, αφθονίας και πλούτου.

Όταν στα λίγα λες «δοξα τω Θεώ» θα έρθουν τα πολλά.

Όταν τα έχεις όλα και δεν έχεις χαρά, είσαι μίζερος και κακόμοιρος, αργά ή γρήγορα θα τα χάσεις όλα.

Όταν ενώ έχεις χίλιους λόγους να γκρινιάζεις εσύ ευγνωμονείς, γελάς και χαίρεσαι, σύντομα η ζωή σου θα γεμίσει θαύματα και ευλογίες.

Η χαρά και η ευτυχία είναι επιλογή. Θέλει να την αγαπάς και να την ποθείς. Να την δουλεύεις και να εργάζεσαι πάνω σε αυτή όπως ο ασκητής την προσευχή.

Πηγή: π.Λίβυος : facebook

Υ.Γ. Οι αναρτήσεις του π. Λίβυου αναδημοσιεύονται στο forum μας με την ευλογία του.
Ο Θεός, ιλάσθητί μοι τώ αμαρτωλώ και ελέησόν με.
Άβαταρ μέλους
Anastasios68
Διαχειριστής
12
Έχει ευχαριστήσει: 447 φορές
Έλαβε ευχαριστία: 28 φορές
Επικοινωνία:

Re: Σκόρπια Πνευματικά Διαμάντια από το Διαδίκτυο

Δημοσίευση από Anastasios68 »

Πάρα πολύ σημαντικά και ουσιαστικά όσα λέει ο πατέρας Λίβυος. Να έχουμε την ευχή του!
«ὃς δ' ἂν εἲπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, ῥακά, ἒνοχος ἒσται τῷ συνεδρίῳ»
Κατά Ματθαῖον, Κεφ. 5, 22
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Κόλαση!

Δημοσίευση από Νίκος »

Κόλαση!
facebook 3/8/2024

Εικόνα

του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ανανία Κουστένη

Δεν πά’ να μας έγκαταλείψουν όλοι, και συγγενείς και φίλοι και γνωστοί;

Δεν πά’ να μας πάρουν Τη θέση που έχομε; Δεν πά’ να μας πάρουν τα αγαθά και τα υπάρχοντα όλα;

Δεν πά’ να μας βρίζουν και να μας κατηγορούν όλοι;

Δεν πά’ να ’χουν όλοι τα προσωπικά δεδομένα μας; Και τι έγινε; Εδώ τα ’χει ο Θεούλης. Δεν ειν’ τίποτα αυτό.

Το χειρότερο είναι, να μας εγκαταλείψει η Χάρη του Θεού. Τότε είμαστε σε θλίψη απαραμύθητη. Σε θρήνο ανείπωτο. Σε κατάσταση δυσπερίγραπτη. Αυτό είναι η κόλαση! Κόλαση! Κόλαση!

Πηγή: Apostolos Vavylis : facebook
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Η υποκρισία μας δεν έχει όρια

Δημοσίευση από Νίκος »

Η υποκρισία μας δεν έχει όρια
facebook 5/8/2024

Εικόνα

γράφει ο π. Χριστόφορος Χρόνης, καθηγητής στη Θεολογική του ΕΚΠΑ, κληρικός της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας (Ι.Ν. Αγ. Χριστόφορου Αγρινίου)

Η υποκρισία μας δεν έχει όρια.

Όταν οι άλλοι αμαρτάνουν γινόμαστε δικαστές τους, αλλά όταν εμείς αμαρτάνουμε γινόμαστε συνήγοροι υπεράσπισης του εαυτού μας.

Μία μορφή υπεράσπισης είναι ότι κατηγορούμε τον διάβολο για πράγματα που είναι απλώς φυσικές συνέπειες της δικής μας αμαρτωλής συμπεριφοράς.

Πηγή: π. Χριστόφορος Χρόνης : facebook
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Η αξία μας σχετίζεται με το πόσο συμπονετικά συμπεριφερόμαστε στους άλλους

Δημοσίευση από Νίκος »

Η αξία μας σχετίζεται με το πόσο συμπονετικά συμπεριφερόμαστε στους άλλους
facebook 7/8/2024

Εικόνα

γράφει ο π. Χριστόφορος Χρόνης, καθηγητής στη Θεολογική του ΕΚΠΑ, κληρικός της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας (Ι.Ν. Αγ. Χριστόφορου Αγρινίου)

Η αξία μας ως πρόσωπα δεν ανεβαίνει και πέφτει σύμφωνα με τις απόψεις που μπορεί να έχουν οι άλλοι για εμάς.

Η πραγματική μας αξία ως άνθρωποι δεν θα πρέπει να εξαρτάται από τον πλούτο που έχουμε συγκεντρώσει, τη γειτονιά στην οποία ζούμε, το είδος του αυτοκινήτου που οδηγούμε, τις προαγωγές εργασίας που έχουμε επιτύχει ή οποιαδήποτε άλλη «κατάσταση».

Αντίθετα, η αξία μας σχετίζεται με το πόσο συμπονετικά συμπεριφερόμαστε στους άλλους, πόσο ειλικρινείς, ευγενικοί και ανιδιοτελείς είμαστε όταν κανείς δεν μας παρακολουθεί και όταν δεν επιδιώκουμε αναγνώριση για τα καλά πράγματα που κάνουμε. Εάν σκεφτόμαστε και ενεργούμε με τέτοιο τρόπο, δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε την ευνοϊκή γνώμη από άλλους για να επιβεβαιώσουμε την αξία μας.

Πραγματική αξία έχουμε όταν, προσευχόμενοι, ακολουθούμε την καθοδήγηση που προσφέρει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Αυτή η καθοδήγηση είναι διαθέσιμη σε όλους.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΟΙ

Δημοσίευση από Νίκος »

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΟΙ
facebook 13/8/2024

Εικόνα

γράφει ο π. Δημήτριος ΜΤ

ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΕΤΡΟ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΟ,ΕΜΑΣ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ?
Η' ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΕΤΡΟ.
Λέμε πιστεύουμε στον Θεό...
Λέμε είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί...
Λέμε είμαστε πιστοί και ευλαβείς Χριστιανοί...
Λέμε οτι πάμε στην Εκκλησία κάθε Πάσχα και ίσως και Χριστούγεννα...
Λέμε κοινωνούμε οπότε βλέπουμε τον Ιερέα να βγαίνει με το Άγιο Δισκοπότηρο...
Λέμε οτι κρατάμε τις νηστείες...
ΛΕΜΕ ΛΕΜΕ ΛΕΜΕ...
Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΜΕ?
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗ?
ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΡΕΣΤΑ Η' ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΑΡΕΣΤΑ?
ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΑΣ?
ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ?
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ?
ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ?
ΑΝ ΟΧΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΟΙ.

Πηγή: πατηρ Δημητριος ΜΤ : facebook
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Σε ευχαριστούμε Παναγία μας, μάνα γλυκιά και τρυφερή

Δημοσίευση από Νίκος »

Σε ευχαριστούμε Παναγία μας, μάνα γλυκιά και τρυφερή
facebook 1/8/2024

Εικόνα

Γράφει ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π. Λίβυος), εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Ειρήνης Πύργου Μονοφατσίου

Γεννηθήκαμε με μια κραυγή κι ένα δάκρυ, σωπάσαμε και ησυχάσαμε μέσα σε μια αγκαλιά κι εάν φιλί.

Αυτή την ζεστασιά αναζητάμε μια ολάκερη ζωή.

Σε ευχαριστούμε Παναγία μας, μάνα γλυκιά και τρυφερή, για όλες τις μέρες και νύχτες που μας επέτρεψες να ξεκουραστούμε μέσα στην Αγκαλιά και γλυκιά Παρουσία σου.

Υ.Γ. Οι αναρτήσεις του π. Λίβυου αναδημοσιεύονται στο forum μας με την ευλογία του.
Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Να αγωνιζόμαστε να μην χάσουμε την ανθρωπιά μας.

Δημοσίευση από Νίκος »

Να αγωνιζόμαστε να μην χάσουμε την ανθρωπιά μας.
facebook 11/8/2024

Εικόνα

Να αγωνιζόμαστε να μην χάσουμε την ανθρωπιά μας. Μερικές φορές το πιο σημαντικό πράγμα που κάνουμε σε μια μέρα είναι συχνά "ασήμαντο".

Μια πράξη ευγένειας, μια στιγμή καλοσύνης, μια ευγενική επιβεβαιωτική λέξη ενθάρρυνσης, μια προσευχή - αυτά τα πράγματα μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην ημέρα κάποιου άλλου.

Μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα και περισσότερα.

Έχουν σημασία διότι και εμείς και οι άλλοι έχουμε σημασία.

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Ο Χριστός σ αγαπάει και σου κρατά το χέρι

Δημοσίευση από Νίκος »

Ο Χριστός σ αγαπάει και σου κρατά το χέρι
facebook 17/8/2024

Εικόνα

Δεν ξέρουν τι σου είπαν και ποιοι στα είπαν, δε με απασχολεί εάν αυτοί που στα είπαν φορούσαν ράσα εγώ ένα θα σου πω «Τώρα στο λάθος, στην αμαρτία και πτώση σου, τώρα που περπατάς μόνη σε αδιέξοδα και σκοτεινά μονοπάτια, ο Χριστός σ αγαπάει και σου κρατά το χέρι. Δεν σε κρίνει, δεν σε καταδικάζει και δεν σε απογοητεύει. Κυρίως δεν σε απειλεί με κολάσεις και αρρώστιες.

Τι κάνεις εσύ όταν το παιδί σου πέσει ; Τι κάνεις όταν το δεις να φοβάται; Να πονάει και να κλαίει απαρηγόρητο; Δεν γίνεσαι μια ανοιχτή αγκαλιά; Μια πηγή δύναμης, θάρρους και πίστεως για το αύριο του παιδιού σου; Δεν το σηκώνεις και του λες «σήκω, περπάτα, μην φοβάσαι είμαι εδώ, σ αγαπώ;».

Εάν εσύ ως ένας απλός άνθρωπος πράττεις αυτό, τότε ο Θεός τι πιστεύεις ότι κάνει για σένα;

Γι αυτό κλείσε τα αυτιά σου και κυρίως προστάτευσε την ψυχή σου από όλους εκείνους που παρουσιάζουν τον Θεό τιμωρό και
εκδικητικό, που χαίρεται με τα βάσανα και τους καημούς των ανθρώπων, που μοιράζει αρρώστιες και θανάτους. Αυτός δεν είναι ο Θεός πατέρας του Χριστού μας.

Δεν θέλω να ακούσεις εμένα, εγώ είμαι γεμάτος αμαρτίες, άκουσε όμως τον Άγιο Πορφύριο που σου φωνάζει «Τον Χριστό να Τον αισθανόμαστε φίλο μας. Είναι ο φίλος μας. Σαν φίλο να Τον ατενίζουμε και να Τον πλησιάζουμε. Πέφτουμε; Αμαρτάνουμε; Με οικειότητα, αγάπη κι εμπιστοσύνη να τρέχουμε κοντά Του, όχι με φόβο ότι θα μας τιμωρήσει αλλά με θάρρος, ...είναι φίλος και το φωνάζει: «Σας έχω φίλους, βρε, δεν το καταλαβαίνετε; Είμαστε αδέλφια. Βρε εγώ δεν είμαι … δεν βαστάω την κόλαση στο χέρι, δεν σας φοβερίζω, σας αγαπάω. Σας θέλω να χαίρεστε μαζί μου τη ζωή». Κατάλαβες; Έτσι είναι ο Χριστός. Δεν έχει κατήφεια, ούτε μελαγχολία, ούτε ενδοστρέφεια…….

Να Του πούμε: «Κύριε, το έκανα, έπεσα, συγχώρεσε με». Αλλά συγχρόνως να αισθανόμαστε ότι μας αγαπάει, ότι μας δέχεται τρυφερά, με αγάπη και μας συγχωρεί. Να μη μας χωρίζει απ’ τον Χριστό η αμαρτία. Όταν πιστεύουμε πως μας αγαπάει και Τον αγαπάμε, δεν αισθανόμαστε ξένοι και χωρισμένοι απ’ Αυτόν, ούτε όταν αμαρτάνουμε. Έχουμε εξασφαλίσει την αγάπη Του κι όπως και να φερθούμε, ξέρουμε ότι μας αγαπάει.»

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Διαχειριστής
12

Κοιτάζοντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη του Λόγου του Θεού

Δημοσίευση από Νίκος »

Κοιτάζοντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη του Λόγου του Θεού
facebook 16/8/2024

Εικόνα

Κοιτάζοντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη του Λόγου του Θεού, βλέπω όλες μου τις αμαρτίες, τις ελλείψεις και τα λάθη μου.

Βλέπω όμως και έναν Θεό που με αγαπάει απροϋπόθετα, χωρίς βέβαια να δικαιολογεί τις πτώσεις μου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα - Spriritual Messages”